Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(amba41 @ 2013 06 01, 12:41)
Supratau, Tany. Palauksiu 14 metų pavasario ir vėl paklausiu.  smile.gif .
Žiemą lauke tai nelaikysiu, taip kad tvers tikrai ilgiau. Tikriausiai verta nusipirkti. nes tą juodą š... (šiukšles agroplėvės )  rudenį nurinkinėt nuo dirvos baisiai nemalonu.

Pas mane juodoje agropleveleje, nuo pernai braskes susodintos, tai nieko ji ten neplysta.
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2013 06 01, 12:10)
Reiktų patarimo. Laukinių agurkų lapelius kažkas graužia. Kuo reiktų naikinti tuos padarus, nes bijau, kad šiais metais liksime be daržovių, nes tokio kenkėjų siautėjimo kaip šiemet dar nemačiau schmoll.gif. Ar purkšti kokiais liaudiškais būdais ar kokiu actara? Įtariu, kad agurkus gali pulti erkutės ar amarai, nes šiemet niekaip erkučių neišnaikiname net braškių ūkyje schmoll.gif

Žiūrint kaip tie lapai nugraužti. Pas mane šliužai agurkų daigus iki šaknų nuėda. Todėl tik vazonuose daiginu ir tada keliu į lysvę. Nors ir tai bando graužt.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 06 01, 11:41)
Supratau, Tany. Palauksiu 14 metų pavasario ir vėl paklausiu.  smile.gif .
Žiemą lauke tai nelaikysiu, taip kad tvers tikrai ilgiau. Tikriausiai verta nusipirkti. nes tą juodą š... (šiukšles agroplėvės )  rudenį nurinkinėt nuo dirvos baisiai nemalonu.

pas mane braskes juoje auga, tia as ja nekilnoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 01, 13:15)
Žiūrint kaip tie lapai nugraužti. Pas mane šliužai agurkų daigus iki šaknų nuėda. Todėl tik vazonuose daiginu ir tada keliu į lysvę. Nors ir tai bando graužt.

pas mane tokie skylėti lapai g.gif
Atsakyti
Siandien buvom sodyboj , apziurejau savo darza . Labai paaugo pupos si zirniais , tikiuosi jos leisisi ,kad zirniai vytusi ant ju .

Porai irgi padidejo , pastorejo . O va garbanoti kopustai , kalafijorai per savaite beveik nepasikeite .

Dar pasodinau keleta moliugu , MAmut Gold tai turi 3 lapelius tik ir kokius 4 ziedu pumpurus.
Atsakyti
Merginos, per kiek laiko sudygsta moliūgai ir cukinijos? Tą pačią dieną sėjau ir serenčius, tai jie jau su keliais lapeliais.

daržo gyventojai:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Moliūgai sudygsta per savaitę, nebent labai sausa buvo ir sėklos neišbrinko . Reiškia ar supuvo, ar kažkas žemėj pasmaguriavo, sakykim pelės, jos labai mėgsta agurkinių šeimos augalų sėklas. Katytė, matyt, jaučia jų bruzdesį po žeme. smile.gif
Atsakyti
Pas mane vietoj pirmo - šuo, o tų su kiautais vakar visą majonezo kibirą pririnko.

Aš šiltnamyje sudaiginu ir persodinu. Gaudvilė, rodos, minėjo, kad stiklainiu apvožia, tada greit jos sudygsta. Vakar manosios jau buvo išdygusios, o moliūgus praeitą savaitę jau persodinau lauke.

Paaugo pas mane jau ir burokiukai, ir morkos, ir kopūstai. Salierai prigijo, agurkai lenda, česnakai stovi kaip kareiviai. Truputį kažko geltonuot apatiniai lapai pradėjo. Pasodinau tarp agurkų kukurūzus ,na matysiu ar patiks -rašo visur,kad puiki kompanija kai jie kartu auga. Matysiu.

Vieninteliai baklažanai iškraustyti iš šiltnamio liūdi javascript:emoticon(':P'), nepatinka jiems lauke. Reiks stogą jiems sukalti virš galvos.
Va kiek prirašiau doh.gif

Bet koks pas mus vakar "lietus" praėjo, ledukai apie 2cm, gėles tai pakalė neblogai .Visa kita lyg nenukentėjo.

Atsakyti
Oho, kaip tik kokteiliukams bigsmile.gif

Tik ne stiklainiukais apvožiu, o turiu specialius gaubtus. Plastikiniai, su anga viršuje drėgmei ir karščiui pasišalinti, bei dekoruoti žaliais lapukais - šešėlį sudaro, kad neapdegtų 4u.gif Va, kaip tik dabar lauke gyvenantys arbūzų daigiukai po jais gyvena. Cukinijas, pasėjus tiesiai darže, paslepiu po 5ltr bambaliu be dugno ir be kamštelio.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 02, 10:33)
Oho, kaip tik kokteiliukams  bigsmile.gif

Tik ne stiklainiukais apvožiu, o turiu specialius gaubtus. Plastikiniai, su anga viršuje drėgmei ir karščiui pasišalinti, bei dekoruoti žaliais lapukais - šešėlį sudaro, kad neapdegtų  4u.gif Va, kaip tik dabar lauke gyvenantys arbūzų daigiukai po jais gyvena. Cukinijas, pasėjus tiesiai darže, paslepiu po 5ltr bambaliu be dugno ir be kamštelio.

oi, atsiprašau už info iškraipymą 4u.gif .

Taip, kokteiliukams tie ledukai kaip tik būtų buvę thumbup.gif
Atsakyti
merginos,help biggrin.gif
isivaizdavau,kad seju mongoldus,o pasejau pack choi [kazkaip taip rasosi],kas tai per galas,kurio net google zmoniskai neisvercia doh.gif prilauziau tu lapeliu vakar,nuploviau,ka man daryt su jais dabar? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 06 04, 12:32)
merginos,help biggrin.gif
isivaizdavau,kad seju mongoldus,o pasejau pack choi [kazkaip taip rasosi],kas tai per galas,kurio net google zmoniskai neisvercia doh.gif prilauziau tu lapeliu vakar,nuploviau,ka man daryt su jais dabar? doh.gif  lotuliukas.gif

Valgyti biggrin.gif Galima troskinti, virti, kepti, valgyti zalius. Man smalsu koks jo skonis... Nes dairiausi i ju seklas, ale nepirkau...
Atsakyti