Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Sveikos, darzininkes, man idomu kas bandet ir kaip dygimas morku, kur seklos suklijuotos ant juosteliu g.gif verta bandyt kitam sezonui g.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 06 04, 16:55)
Sveikos, darzininkes, man idomu kas bandet ir kaip dygimas morku, kur seklos suklijuotos ant juosteliu  g.gif  verta bandyt kitam sezonui  g.gif

as siemet sodinau pernykscias juosteles,tai liko tusciu vietu ir dygsta nevienodai vienos jau sprindzio lapukais,kitos ik lenda.bet uz visas 100proc negarantuoju biggrin.gif

su petrazolem pas mane tas pats,antrametes,zydi kaip uzdegtos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 06 04, 13:35)
... Man smalsu koks jo skonis...

Pak Choy priklauso kopūstinių šeimai. Yra kopūsto natos, yra ir garstyčių aštrumas.

QUOTE(diuni @ 2013 06 04, 14:12)
ax.gif  blush2.gif kas galit pasakyti- kokios veislės špinatai turi didelius ilgus lapus...sėjau visad matador , bet jie tokie smulkučiai gan. O turguje mačiau tokių fainų didelių lapų špinatų...noriu ir aš tokių biggrin.gif

Matador ir man labai greitai pradeda žydėti, net ir vėsesnį pavasarį. Neperku jo daugiau, kai atradau "Giant Winter". Lapai dideliausi, tamsiai žalios spalvos, mėsingi, sunkūs, labai ilgai neleidžia žiedų nesvarbu ar šilta ar vėsiau...

QUOTE(sbo @ 2013 06 04, 16:40)
Turiu petrazoles antri metai, ir jos siemet man i ziedus visos eina, kazin kodel  g.gif

Petražolės- dvimetis augalas: pirmais metais nežydi ir vartojimui tinka, antrais žydi ir nelabai tinkamos vartojimui dėl "sumedėjusių", kietų lapelių. Pakratykite viršūnes su subrendusiom sėklom rudenį ir kitą pavasarį turėsite žalumynų.
Atsakyti
Papasakokit kur naudojat spinatus, ka gaminat su jais/is ju? As net neragavus ju, gavau dovanu seklu is BS,bet nesejau... Zinau ,kad tik Popajus juos labai vartodavo ir cia mano zinios pasibaigia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 04, 17:04)
Papasakokit kur naudojat spinatus, ka gaminat su jais/is ju? As net neragavus ju, gavau dovanu seklu is BS,bet nesejau... Zinau ,kad tik Popajus juos labai vartodavo ir cia mano zinios pasibaigia  biggrin.gif

biggrin.gif o..taičia labai plati tema...galima virti sriubas , galima daryti su makaronais , galima įdarus įvairius daryti , galima iš žalių salotas...na kiekviena jaučiu turi savo mėgstamus receptus...pagooglinkit ir atrasit savajį skaniausią blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 04, 17:08)
biggrin.gif o..taičia labai plati tema...galima virti sriubas , galima daryti su makaronais , galima įdarus įvairius daryti , galima iš žalių salotas...na kiekviena jaučiu turi savo mėgstamus receptus...pagooglinkit ir atrasit savajį skaniausią blush2.gif

4u.gif
Bet dabar jau amen, seti per velu juos?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 04, 17:04)
Papasakokit kur naudojat spinatus, ka gaminat su jais/is ju? As net neragavus ju, gavau dovanu seklu is BS,bet nesejau... Zinau ,kad tik Popajus juos labai vartodavo ir cia mano zinios pasibaigia  biggrin.gif

šiandien, parlėkiau pietų, į puodą spagečių truputuką, toliau savais reikalai, kai makaronai išvirė, keptuvėje ant sviesto kelias sekundes špinatą pakepiau ir ant makaronų, dar truputį sūrio uždėjau...mmm..kaip skanu ir greita ir pačios gaminta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2013 06 04, 17:17)
šiandien, parlėkiau pietų, į puodą spagečių truputuką, toliau savais reikalai, kai makaronai išvirė, keptuvėje ant sviesto kelias sekundes špinatą pakepiau ir ant makaronų, dar truputį sūrio uždėjau...mmm..kaip skanu ir greita ir pačios gaminta thumbup.gif

biggrin.gif aš dar dedu į kepintus špinatus riebios grietinės arba mascarponi , ech...kaip skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 04, 17:04)
Papasakokit kur naudojat spinatus, ka gaminat su jais/is ju? As net neragavus ju, gavau dovanu seklu is BS,bet nesejau...

Neauginu jokių salotų, nes man jas nuvalgo sraigės ir įvairaus plauko šliužai. Be to, man daug rūšių kartokos doh.gif o ledinės- ilgai auga lotuliukas.gif Auginu pavasarį ir rudenį špiantus (beskoniai su vos juntama sūria nata) , o visą vasarą skabau lapus nuo daržinės balandūnės paliekant keletą augalų sėklų subrandinimui, kurios rudenį pačios ir pasisėja.
Špinatus suvartojame šviežius salotose, pakepinu su džiovintais pomidorais ir įdarau mėsos vyniotinius, labai daug sueina trintoms žalumynų sriuboms ir vitaminų kokteiliams, daug šaldau žiemos troškiniams.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 06 04, 17:18)
biggrin.gif aš dar dedu į kepintus špinatus riebios grietinės arba mascarponi , ech...kaip skanu drinks_cheers.gif

o as dar idedu sonines parukytos..mmmmm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 04, 16:04)
Papasakokit kur naudojat spinatus, ka gaminat su jais/is ju? As net neragavus ju, gavau dovanu seklu is BS,bet nesejau... Zinau ,kad tik Popajus juos labai vartodavo ir cia mano zinios pasibaigia  biggrin.gif


žalius arba šaldytus dedu į burokėlių sriubą, labai gera rūgštelė jų, nieko daugiau nereikia papildomai. Dar darau lazaniją, kibinus, koldūnus su varške ir špinatais essen.gif

Šiemet nepasėjau ar tikrai jau vėlu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 06 04, 16:49)
O todel ,kad jos skaitosi dvimetes. Pas mane pernai analogiska situacija buvo. Siemet atsejau is naujo  smile.gif

Supratau, db zinosiu, dekui smile.gif
Atsakyti