Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(tany @ 2013 06 22, 11:52)
va koks uzaugo mano pirmas brokolis smile.gif (siltnamyje)
Lauke dar neturi galv  blush2.gif

Kaip smagu thumbup.gif . Kaip mėgstu juos, bet nesiseka užauginti
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 06 22, 14:25)
Kaip smagu  thumbup.gif . Kaip mėgstu juos, bet nesiseka užauginti

aš irgi mėgstu, bet žiedžiukai teužaugdavo mažiukai - tai šiemet nebeauginu...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 21, 16:06)
O kad kritiniu atveju ir tokias gelbėjimo priemones reikia žinoti, tai ne iš piršto laužta. Beje, nei nuo vieno karto, nei nuo dviejų vaiko pasiusiojimas žolei nieko nepadarys. Suaugusio - taip, bet taip pat ne nuo vieno karto  4u.gif

drinks_cheers.gif Visą laiką reikia žinoti kokias priemones naudoti kritiniu atveju. Aš kiek atsimenu tai vaiko šlapimą naudodavo plaučių uždegimui gydyti.
Gal kam pravers: jeigu vaikui ar suaugusiam būna labai aukšta temperatūra, o ją reikia greitai numušti, reikia sušlapinti šaltu vandeniu rankšluosčius ar šeip kelis skudurėlius ir dėti ant kaktos, ir sąnarių (stambiųjų)- alkūnių ir kelių. Temperatūra nukrenta garantuotai ir greitai. Tada jau kitas priemones galima naudoti. čia ne mano išmonė, studijų laikais viena dėstytoja medikė rekomendavo.

Mano augaliukai laukia lietaus verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(zuikis5 @ 2013 06 22, 15:07)
aš irgi mėgstu, bet žiedžiukai teužaugdavo mažiukai - tai šiemet nebeauginu...

Pas mane vieną kartą gyvenime buvo užaugusios kalafiorų ir brokolių galvos tokios kaip parduotuvėje. Bet tada juos buvau patręšusi su pelenais. Nežinau ar tai padėjo ar ne, bet vėlesniais metais pelenų nepyliau, tai neturėjau ir brokolių, faktiškai tik jų lapus. Šiemet vėl pripyliau sodindama pelenų, tai žiūrėsiu ar pasiteisins ar ne. Gal ir pas mane jie paskutinius metus augs, jeigu nesugalvos normaliai užaugti. g.gif

O gal čia veislė bloga? Laikas parodys.

Gaudvile, kur tas karkvabalių gaudykles galima gauti, jos parduotuvėje perkamos, ar jas reikėtų sumeistrauti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 22 birželio 2013 - 16:26
Kas kankinatės su kurkliais ir skruzdėmis, šiandien Litagroj mačiau kažkokių rusiškų preparatų. 8-9 lt.
Kur lietus????????? help.gif
Atsakyti
Buvo diskutuota apie cesnaku risima,sitai radau parasyta zurnale "Namie ir sode"-
Augancius ziedstiebius reikia nulauzti prie pat virsutinio lapo,kai jie paauga iki 10-12 cm aukscio.Galima suristi cesnaku lapus:tai pagreitina maistiniu medziagu perdavima augantiems svoguneliams.
Cesnakus laistyti reguliariai,ypac tai svarbu pirmoje vasaros puseje.Lapai gelsta jei-
dirva per rugsti(optimali 6-7,5)
per mazai maisto medziagu
per sausa
per mazai oro saknims
puola ligos ir kenkejai.

Gal kam pravers smile.gif
Atsakyti
Mano svogunus valgo balti kirminai...kas cia? ir ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 06 22, 20:14)

Laistyk pelenais skiestais su vandeniu. I 10 litru kibira dvi dieles saujos. Dar terpentinas skiestas su vandeniu tinka.Pernai pas mano kaimynka buvo isisuke tie kirminai, tai niekas nepadejo, teko laistyti deciu jai lyg g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 22, 23:00)
Laistyk pelenais skiestais su vandeniu. I 10 litru kibira dvi dieles saujos. Dar terpentinas skiestas su vandeniu tinka.Pernai pas mano kaimynka buvo isisuke tie kirminai, tai niekas nepadejo, teko laistyti deciu jai lyg  g.gif

dar gerai su paprasta druska-* stiklinė druskos kibirui vandens.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 06 22, 19:14)

Pasakojau apie juos vakar. Šita svogūninė musė pati pavojingiausia. Kuo greičiau laistyti su chemija ar naminėm priemonėn, pvz druska. Jei apgrauž šakneles, dar nieko, bet jei į dugnelį įsigrauž, tada svogūnai pasigauna puvinį ir nesilaiko.
Atsakyti
g.gif

user posted image
Atsakyti
Saridone, čia mutacija. Jei tai būt dekoratyvinis augalas, turėtum šokinėti iš džiaugsmo ir naują veislę registruoti smile.gif O jei nenori margalaiškių svogūnų turėti, suvalgysi. Nors tokie margalapiai gal domintų kavines, pvz papuošimui patiekalų g.gif
Atsakyti
Ar purškiate bulves nuo maro ir kada? Valstiečių laikraštyje rašė, kad gresia bulvėms maras, bet taip ir nesupratau, ar jau purkšt ar dar ne g.gif
Atsakyti