Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

O jus man, vistai, pasakykit: bulves kasti po zydejimo, nes didesnis derlius buna ar del to, kad potencialiai gali buti "nuodingos". Susimaisiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingiote @ 2013 06 20, 13:46)
O jus man, vistai, pasakykit: bulves kasti po zydejimo, nes didesnis derlius buna ar del to, kad potencialiai gali buti "nuodingos". Susimaisiau  blush2.gif

Ankstyvos bulvės, kol dar lupasi odelė iš tiesu turi truputį solanino.Solanino turi visos šio augalo dalys, išskyrus subrendusius gumbus. Gumbai bulvei atsarginė dauginimosi priemonė, jei nepasisektų sėklomis. O tai, ką mes valgome ir giriame, augalas sukaupęs juodai dienai akutėms aprūpinti, kaip mes taukus apie taliją biggrin.gif Bet jei tie pažaliuoja ir susigalvoja dygti, tose vietose solanino atsiranda. Taigi pažaliavimus ir akutes išpjausčius valgyti galima. Laimei, jis daugmaž pasišalina į virimo vandenį. O ir šviežių bulvių juk niekas nevalgo kilogramais, kad apsinuodyti. Be to, ankstyvų bulvių virimo vandenį būtina išpilti, sriuboms nenaudoti.
Kasimas po žydėjimo daumaž būna kaip rodiklis, kad jau yra gumbų. Nors yra veislių ankstyvų, kurios nė nežydi. Peržydėjusi bulvė nebeaugina lapų masės ir viską siunčia į gumbus. Taigi su kiekviena diena derlius didėja.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma. Ieskosiu bulviuku smile.gif
Atsakyti
Sveikos:) GElbėkite,į mano špinatus įsisuko skruzdes. Kuo nupurkšti, kaip išnaikinti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DanGap @ 2013 06 20, 18:18)
Sveikos:) GElbėkite,į mano špinatus įsisuko skruzdes. Kuo nupurkšti, kaip išnaikinti? smile.gif

mačiau yra net nauja tema sukurta apie kovą su skruzdėlėmis. Viena mamytė (neatsimenu kuri ir kurioje temoje) teigė, kad palaistė vaikišku šlapimu ir skruzdėms- ate. g.gif
Atsakyti
Na jei su šlapimu palaistys špinatus, manau, kad ir špinatams ate.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2013 06 20, 22:53)

Su šlapimu laistyti špinatus ir man nekažkaip atrodo schmoll.gif . Bet kokioj vejoj tai gal ir baikis, jeigu nuo skruzdžių tikrai padeda.

Gal kas žinote kaip naikinti apie medžius skraidančius karkvabalius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 birželio 2013 - 21:40
Na čia patarimas tai geras lotuliukas.gif Tai gal tiesiai pritūpus ant špinatų pavarytį biggrin.gif Skruzdės špinatų nevalgo, ten turbūt amariukai apačioje lapų gyvena. Lapinės daržovės nepurškiamos.
Dėl karkvabalių, tokį didelį vabalą su chemija net sunku sutvarkyti. Pas uošvius kelis metus ąžuolą iki stagarų sugrauždavo. Jei labai kažką apniko, su Actara gerai papurkšti. Įtariu, kad dabar skraido mažieji, nes dičkiai pavasarį. Prieš kelis metus jų buvo daug, pavakaroti lauke sunku buvo, tik bzzz ir krenta į vyno taurę ar į plaukus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2013 06 20, 21:53)

Mažo vaiko šlapimu šiaip siūlo, beje pirmas vaistas užkilus itin aukštai temperatūrai ir kai jokie vaistai nebe numuša, pvz naujagimiams ir kūdikiams. Ir dar pirma pagalba, jei žmogus ima degti iš vidaus. Čia visai rimtai.

QUOTE(Para @ 2013 06 20, 22:03)
Su šlapimu laistyti špinatus ir man nekažkaip atrodo  schmoll.gif . Bet kokioj vejoj tai gal ir baikis, jeigu nuo skruzdžių tikrai padeda.

Gal kas žinote kaip naikinti apie medžius skraidančius karkvabalius?

Statyti nakčiai šviesos gaudykles. Šviesa pritraukia vabzdžius, tačiau gana žema nakties temperatūra pražudo.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 06 20, 15:27)
Nors yra veislių ankstyvų, kurios nė nežydi. Peržydėjusi bulvė nebeaugina lapų masės ir viską siunčia į gumbus. Taigi su kiekviena diena derlius didėja.

Pas mane tokios ankstyvos, nezydincios. Pagal ka tada orentuotis del kasimo? g.gif Pernai tiesiog po joniniu savaitei praejus pradejome kasti ir gerai buvo. Sodintos, tai pries pusantro nepilnai men.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 21, 10:24)
Pas mane tokios ankstyvos, nezydincios. Pagal ka tada orentuotis del kasimo?  g.gif  Pernai tiesiog po joniniu savaitei praejus pradejome kasti ir gerai buvo. Sodintos, tai pries pusantro nepilnai men.

Aš tai taip darau žemę prasikrapštau ir žiūriu ar didelės jeigu taip, tai didelės nuskinu, o mažas palieku augti krūmo niekada neraunu blush2.gif .Vis tai ir kapstinėju biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 21 birželio 2013 - 10:10
QUOTE(Asta ir G @ 2013 06 21, 11:09)
Aš tai taip darau žemę prasikrapštau ir žiūriu ar didelės jeigu taip, tai didelės nuskinu, o mažas palieku augti krūmo niekada neraunu  blush2.gif .Vis tai ir kapstinėju  biggrin.gif .

Turbut reiks ir man sitaip kapstineti. Tik tiek, kol as savo alkanai seimynai prikapstinesiu pietums, tai nuo ryto turbut reiktu iseit i darza ax.gif biggrin.gif
Atsakyti