Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

merginos klausimas ka butu galima paseti po ankstyvuju zirniuku, gal kokius agurkus g.gif
Atsakyti
Žalią žirnių masę apkaskit, kai nurinksit žirnius ir pasėkit moliūgų ar cukinijų, jei tokius valgot. Puikiai spėja užaugti, būna minkštučiai, šviežučiai-tik kepk, į maltą mėsą maišyk.
Galima lubinus pasėti, kad žemė pasigerintų. Mes vienas braškes apkasę juos sėsim. Jei taip vėliau-rugius galima. Dabar dar ankstoka jiems. Jie pagerina dirvą ir net kaip dezinfekcinė priemonė.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 06 21, 11:41)
Žalią žirnių masę apkaskit, kai nurinksit žirnius ir pasėkit moliūgų ar cukinijų, jei tokius valgot. Puikiai spėja užaugti, būna minkštučiai, šviežučiai-tik kepk, į maltą mėsą maišyk.
Galima lubinus pasėti, kad žemė pasigerintų. Mes vienas braškes apkasę juos sėsim. Jei taip vėliau-rugius galima. Dabar dar ankstoka jiems. Jie pagerina dirvą ir net kaip dezinfekcinė priemonė.

Regila dekui cukiniju turim nemazai, bet pas mane liga symet juos labai puola tai yra rudos demes - purksiu snd Topu fungicidu ir daug skyluciu kaip suvarpyti lapeliai, musyciu jau nera isvijau jas tai dabar kita beda uzpuole; taigi galvojau po zirneliu agurkus sukisti seklomis, bet gali ir neisdygti taip; o kas liecia lubinus ir rugius nera didelis plotas, kad juos seciau, norisi pasinaudoti zemele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 21, 08:57)
Mažo vaiko šlapimu šiaip siūlo, beje pirmas vaistas užkilus itin aukštai temperatūrai ir kai jokie vaistai nebe numuša, pvz naujagimiams ir kūdikiams. Ir dar pirma pagalba, jei žmogus ima degti iš vidaus. Čia visai rimtai.
Statyti nakčiai šviesos gaudykles. Šviesa pritraukia vabzdžius, tačiau gana žema nakties temperatūra pražudo.

Šlapimu laistyti, kad ir mažo vaiko tikrai nerekomenduočiau. Kodėl šlapimas atbaido? Spėju, kad jo sudėtis. Vanduo tai kaip ir suprantama, nebaidys, bet va karbamidas, šlapalo r., natrio chloridas, aš jau nekalbėsiu apie kitas medžiagas, kurios išsiskiria į šlapimą perfiltruotos (dažo medžiagos, įv. sunkiųjų metalų liekanos, mineraliniai jonai, jei jų perteklius ir t.t.) - manyčiau, kad gali. Kitas klausimas, kaip rūgštis veikia lapinius augalus. Jei vaikutis pasišlapins ant žolytės, galit stebėti, kas po kurio laiko ištiks tą žolės lopinėlį. Paprasčiausiai pagels. Apie "pagerinimą" nekalbėsiu.
Bet čia kiekvieno pasirinkimo reikalas.
Kas išties baido skruzdes, tai baido boro r., bet ji rekomenduojama patalpoms, įsitikinus, kad jos nesuvartos vaikai, suaugusieji per neatsarguma, na ir augintiniai. Boro r. miltelius reik sumaišyt su cukraus pudra, gautus miltelius skruzdės neša motinėlei, ji "pakrato kojeles", populiacija numiršta.
Darže aš bandyčiau pasitelkt cinamoną, petražolių, nereikalingas pomidoro šakeles, česnako skilteles, galima aplink pabandyti druskos pabarstyt. Vieniems suveikia, kitiems ne.
Pritarčiau nuomonei, kad greičiausiai špinatus apniko amarai, o tos "prižiūrėtojos" tik melžia "karvutes"...

Baisiai karšta...

Aš taip pat su prašymu kreipiuos. Po salotų, ridikų, ar galiu pasėti agurkų lauke? Žalioj stotelėj konsultatai sakė, kad galiu. Kokia jūsų patirtis?
Nes aš pas močiutę buvau techninis daržų darbuotojas, dabar gabaliuką savo turiu pas anytą. O va mano močiutėlė a.a., neturiu pas ką pasiklaust, nes mamukas tik rankom, kaip malūnu mojuoja smile.gif

BET
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2013 06 21, 14:09)

Aš taip pat su prašymu kreipiuos. Po salotų, ridikų, ar galiu pasėti agurkų lauke? Žalioj stotelėj konsultatai sakė, kad galiu. Kokia jūsų patirtis?

mano patirtis tai tokia: pas mus vasara gan trumpa, ir bent jau Vilniuje tai taip vėlai pasėti agurkai jei spėja užaugt, jau tuoj pradeda geltonuot lauke nuo vėsių naktų ir ne kažin ką užaugina... aš po ankstyvų daržovių sodinau agurkus daigais, tai tikiuosi ten gal kažko sulaukt, nors laiku pasėti ir nepersodinami augantys daigai juos gerokai lenkia..
Jūsų vietoje sėčiau greičiau užaugančius ir nebijančius vėsių drėgnų naktų augalus... kaip čia buvo minėta - gal net cukinijos labiau spėtų užaugti, nors ir jų man pats augimas prasideda, kai jau vasara baigiasi, taip gaila... o šiaip tai kur atsiranda vietos - pasodinu šparaginių pupelių, ar pasėju krapų, grąžgarsčių ar kokių dvimečių augalų
Jei gyvenat ten, kur vasara ilgiau užsibūna - tai gal ir negalioja mano patirtis smile.gif
Atsakyti
Oi, ačiū, apie šparagines net nepagalvojau. Krapų derlius jau šaldiklyje, tai tik šiaip pabarstysiu, kad šviežienos būtų.
Nes rytoj važiuosiu ir reiks jau laisvą lopinėlį "užimt" nauja veikla.

4u.gif
Atsakyti
Gal nevėlu dar juodiesiems ridikams, grieščiams, daikonams g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2013 06 21, 13:09)
kurios išsiskiria į šlapimą perfiltruotos (dažo medžiagos, įv. sunkiųjų metalų liekanos, mineraliniai jonai, jei jų perteklius ir t.t.) - manyčiau, kad gali. Kitas klausimas, kaip rūgštis veikia lapinius augalus. Jei vaikutis pasišlapins ant žolytės, galit stebėti, kas po kurio laiko ištiks tą žolės lopinėlį

Aš nežinau, ką dabartinės mamos sau galvoja ir kuo maitina vaikus ( net ir nėštumo metu kuo pačios gyvos), bet iki 3 metų visų išvardintų medžiagų neturėtų net akyse matyti. O kad kritiniu atveju ir tokias gelbėjimo priemones reikia žinoti, tai ne iš piršto laužta. Beje, nei nuo vieno karto, nei nuo dviejų vaiko pasiusiojimas žolei nieko nepadarys. Suaugusio - taip, bet taip pat ne nuo vieno karto 4u.gif

Beje, skruzdžių turiu, tik jos pas mane bėdų nepridaro. Tačiau, dažnai tenka matyti siūlymą karčiųjų kiečių nuoviru palaistyti.
Atsakyti
Mililė, skaičiuokite, jei juodiesiems ridikams reikia 85-90 dienų, tai kada ruošiatės imti derlių, atimkite ~90 dienų ir tada sėkite.
P.S. aš savuosius (ridikus (noriu turėti rugsėjo pabaigai) ir griežčius vakar pasėjau)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 06 21, 14:06)
Aš nežinau, ką dabartinės mamos sau galvoja ir kuo maitina vaikus ( net ir nėštumo metu kuo pačios gyvos), bet  iki 3 metų visų išvardintų medžiagų neturėtų net akyse matyti. O kad kritiniu atveju ir tokias gelbėjimo priemones reikia žinoti, tai ne iš piršto laužta. Beje, nei nuo vieno karto, nei nuo dviejų vaiko pasiusiojimas žolei nieko nepadarys. Suaugusio - taip, bet taip pat ne nuo vieno karto  4u.gif

Beje, skruzdžių turiu, tik jos pas mane bėdų nepridaro. Tačiau, dažnai tenka matyti siūlymą karčiųjų kiečių nuoviru palaistyti.

Gaudvile, mes gal kartais išties nepagalvojam, kas tie sunkieji metalai. Visi kažkodėl mano, kad tai koks nors gyvsidabris.... Ir aš tikiuosi, kad tiek vaikiukai mato, tiek mamos, jų besilaukdamos, tiek, kiek reikia jų gauna.
Bet nesiplėsiu.
Tiesiog manau, kad tikrai yra neblogų natūralių priemonių ir be "sysiuko". wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2013 06 21, 14:07)
Gal nevėlu dar juodiesiems ridikams, grieščiams, daikonams g.gif

pernai sėjau liepos 15d. užaugo thumbup.gif
Atsakyti
va koks uzaugo mano pirmas brokolis smile.gif (siltnamyje)
Lauke dar neturi galv blush2.gif
[attachmentid=229012]
Atsakyti