Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Paladė @ 2014 04 17, 11:53)
natūralu -  reikia elgtis pagal šeimininkų taisykles, kol tapsite  šeimos nariu smile.gif
jei naujas kaimynas pradėtų jums nurodinėt, kaip elgtis, ar ilgai tylėtumėt?
o kai tapsite šeimos nariu, tai  pasirodys, kad visi čia esantys labai draugiški ir tolerantiški smile.gif
taigi kantrybės ir geros nuotaikos  drinks_cheers.gif

Aciu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 12:49)
Dabar dar aiskiau smile.gif Bet klausimas uzduotas mano sukurtoje temoje tinka butent visoms sioms temoms, nes tos mikrobiologines trasos naudojamos ir tinka butent visoms sioms 4 temoms smile.gif
.

Kadangi minėjote jog jūsų parašyto internetinio puslapio atstovai mielai ir draugiškai bendrauja telefonu, tad manyčiau kad aiškiai, tiksliai ir profesionaliai jie atsakytų ir į jūsų klausimus susijusius su jų preke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennyfer @ 2014 04 17, 11:12)
*Kai mulciuojate siaudais, ar vejas ju nepatarso, nenupucia kazkiek?
**  noriu nusipirkti "kitka" ar kaip ji vadinasi, I kolektyvini soda, jeigu mulciuosiu ar Nebus bardako, kaimynams nepripus siaudu?

*suklotus nepataršo, bet kol mulčiuosite nebus labai jau švaru, nes nešant nukris šiek tiek. Po to su grėbliu sutvarkysite. Mano šiaudynas smile.gif :

user posted image

user posted image

jeigu prisibijote, kad vėjas išnešios, tai sulaistykite, kai sumulčiuosite.

**"kitkose" šiaudai būna sutrombuoti, tvirtesni, tai tikrai neturėtų nešioti.
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2014 04 17, 12:02)
Kadangi minėjote jog jūsų parašyto internetinio puslapio atstovai mielai ir draugiškai bendrauja telefonu, tad manyčiau kad aiškiai, tiksliai ir profesionaliai jie atsakytų ir į jūsų klausimus susijusius su jų preke  mirksiukas.gif

Na bet juk norisi suzinoti ar zmones yra taip pat sia preke isbande,ir kokia ju nuomone ir gali pasidalinti ja smile.gif Kuo daugiau nuomoniu tuo geriau (nors aisku ne visada) smile.gif

O tos svetaines atstovu patarimais del komposto, nusalusiu geliu atgaivinimo ir ekologisko ukio labai dziaugiuosi ir naudojuosi. Tiesiog kazkaip nepatogu ikyreti smile.gif Plius gal cia zmones zino net daugiau nei jie...

Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2014 04 17, 12:13)
*suklotus nepataršo, bet kol mulčiuosite nebus labai jau švaru, nes nešant nukris šiek tiek. Po to su grėbliu sutvarkysite. Mano šiaudynas  smile.gif  :

user posted image

user posted image

jeigu prisibijote, kad vėjas išnešios, tai sulaistykite, kai sumulčiuosite.

**"kitkose" šiaudai būna sutrombuoti, tvirtesni, tai tikrai neturėtų nešioti.

kaip pas Jus grazu ir tvarkinga...
Atsakyti
Viskas priklauso nuo jusu aplinkos, derinimo prie augmenyjos, namo spalvos, akmenuku, jei tokiu yra, cia labai individualu... norit ryskesnio ar tamsesnio atspalvio.... smile.gif
niekas kitas neptars, kaip tik pati sau doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Robulis @ 2014 04 17, 12:18)
Viskas priklauso nuo jusu aplinkos, derinimo prie augmenyjos, namo spalvos, akmenuku, jei tokiu yra, cia labai individualu... norit ryskesnio ar tamsesnio atspalvio.... smile.gif
niekas kitas neptars, kaip tik pati sau   doh.gif  thumbup.gif

O ka Jus manot apie juodos slavos mulcia? Pamaciau siandien Ermitaze. Galbut jis labai deretu prie baltu akmenuku. Pas mane praktiskai visur vien veja, o darza skiria pirtis. Salia namu mazytis gelynelis ir rozes.
Namas aplink isklotas skaldytais akmenimis, taigi aplinka gana salta.
Atsakyti
Pernai mulčiavau šiaudais, klojau ir tarplysvius, viskas puiku, bet pelėm juose baisiai patiko smile.gif urvų labirintai ir nugraužti burokai smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kapabull: 17 balandžio 2014 - 12:38
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 17, 13:37)
Pernai mulčiavau šiaudais, klojau ir tarplysvius, viskas puiku,

kaip gražu bigsmile.gif Ir koookie tooooliai bigsmile.gif
Atsakyti
ar galima ka set po zirniu ??? ar dar kas po ju speja uzaugt??? ar jau ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 17, 14:13)
*suklotus nepataršo, bet kol mulčiuosite nebus labai jau švaru, nes nešant

Fantastinis grožis wub.gif bus į ką lygiuotis, nors jau keletą metų aktyviai mulčiuoju, nesigauna taip tvarkingai. Serenčiai įrėmina visą paveikslą user posted image
Beje, tujytės prigijo visos iki vienos, pernai pirkau pas Tave. Labai labai ačiū 4u.gif jas mulčiuoju taip kaip liepta pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 04 17, 13:37)
Pernai mulčiavau šiaudais, klojau ir tarplysvius, viskas puiku, bet pelėm juose baisiai patiko smile.gif urvų labirintai ir nugraužti burokai smile.gif

čia ne mulčas joms patiko, o tai, kad blogai iškulta ir randa maisto jos 4u.gif

QUOTE(akvilyte @ 2014 04 17, 19:54)
ar galima ka set po zirniu ??? ar dar kas po ju speja uzaugt??? ar jau ne  g.gif

sėju paprastai dvi eilutes žirnių, tarp jų baltąsias garstyčias, birželio pradžioj sideratines žoles apkarpau ir į tą dviejų žirnių tarpą įsodinu lauko pomidorus. Žirnių tvorelė ir dar šalia paliktos baltosios garstyčios apsaugo pomidorų daigus vėsiomis naktimis, o kai jau baigiasi žirniai, estafetę perima pomidorai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 04 17, 09:42)
jeigu tokios mintys kyla, vadinasi per mažai domėjotės apie mulčiavimą.

Arba,negražu buvo ,tai ir perkasė biggrin.gif Pilnai suprantu ,priprast reikia drinks_cheers.gif Aš dar pernai,tai vienur, tai kitur perkasiojau,bo ne taip buvau lysves padariusi,takams ne tiek palikusi.Šiemet jau plius minus,kaip norėčiau yr ax.gif Bet dar yra kur padirbėt .
QUOTE(sangevic @ 2014 04 17, 10:20)
O bandete zole laikyti maise, kad ji greiciau suputu, mano kaimyne taip daro, tik kvapas nelabai malonus?

Bandau.Ir dabar turiu,lapų su durpėm sumaišytų.Jau geras naudojimui,niekas nedvokia schmoll.gif .Man daržo pliko nesinori laikyt,o po žiemos kažkaip atrodo,kad šieno ar šiaudų mano migrobiukams ir bakterijom su sliekais per mažai,tai ano paėst duodu biggrin.gif Tuose plotuose kažkaip greičiau žemė atgyja,nei,kad tik šiaudais padengus.Ir prišyla greičiau.

Bet man gražiausias daržas, mulčiuotas smulkinta vejos žole biggrin.gif Deja,neturiu tiek.
Atsakyti