Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Akela. @ 2014 04 22, 23:04)
Nesamone schmoll.gif arba pas mane sliuzai dresuoti biggrin.gif maniskiai I joki mulca nelenda

O maniškiai debilai reiškiasi.Nedresuojami schmoll.gif Rijo nemulčiuotam darže,punta ir dabar. Jau išlindo ordos.
Bet žemė tai ryškiai pagerėjo nuo mulčiavimo thumbup.gif O sliekų sliekų.Prieš tris metus pas mani jų beveik nebuvo,ir tie keli nupiepę.Dabar kaip gyvatės stori,net baisu paimt,kad ir su pirštine blink.gif
Beje,šiltnamy esanti žemė jau ne taip ryškiai skiriasi nuo pirktinio komposto.Spalva panaši,na per porą lengvų atspalvėlių skiriasi ax.gif .O prieš mulčiuojant buvo pajūrio smėlio spalvos pieskas.
Atsakyti
sveikos mulciuotojos smile.gif siemet pirmi metai kaip mulciuosiu darza,anksciau mulciuodavau tik siltnami. iskilo toks klausimelis del svogunu. pas mane jie lietinga vasara ir be mulcio papudavo,tai kazi ar dabar nebus blogiau? juk po mulciu nuolat dregna.
Atsakyti
QUOTE(reina2710 @ 2014 04 24, 11:28)
sveikos mulciuotojos smile.gif siemet pirmi metai kaip mulciuosiu darza,anksciau mulciuodavau tik siltnami. iskilo toks klausimelis del svogunu. pas mane jie lietinga vasara ir be mulcio papudavo,tai kazi ar dabar nebus blogiau? juk po mulciu nuolat dregna.

mulčią toliau atitraukit, kad neliestų svogūnų.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 24, 10:40)
mulčią toliau atitraukit, kad neliestų svogūnų.

na bandysiu gal kas ir gausis smile.gif
Atsakyti
sveikos, ekspertės 4u.gif
prašysiu patarimo ax.gif
kovo mėn. apmulčiavau gabaliuką "garšvyno". Na, naivuolė galvojau, kad tos garšvos vis tiek gal kažkada nudus unsure.gif. Deja, jau dabar matau, kad ko gero karą su jomis pralaimėsiu... Jau tapo ritualu kiekvieną mielą dienelę išeiti skabyti bekylančių garšvų doh.gif. Ir man jų vis tik daugėja, matyt šilti orai ir joms patinka. Kažin, vilčių yra? g.gif

Ir dar. Pradžioj pernukščių klevo lapų klojau, po to šieno. Neseniai paskaičiau, kad klevo lapai nepralaidžią plutą sudaro, tai gal nelabai gerai? Bet garšvom tas netrukdo wacko.gif
Atsakyti
salotas iš garšvų darykit - labai sveika:)
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2014 04 25, 09:04)
sveikos, ekspertės 4u.gif
prašysiu patarimo ax.gif
kovo mėn. apmulčiavau gabaliuką "garšvyno". Na, naivuolė galvojau, kad tos garšvos vis tiek gal kažkada nudus unsure.gif. Deja, jau dabar matau, kad ko gero karą su jomis pralaimėsiu... Jau tapo ritualu kiekvieną mielą dienelę išeiti skabyti bekylančių garšvų doh.gif. Ir man jų vis tik daugėja, matyt šilti orai ir joms patinka. Kažin, vilčių yra? g.gif

Ir dar. Pradžioj pernukščių klevo lapų klojau, po to šieno. Neseniai paskaičiau, kad klevo lapai nepralaidžią plutą sudaro, tai gal nelabai gerai? Bet garšvom tas netrukdo wacko.gif

Mano kaimynė naikina garšvas klodama seno linaliaumo,kartono gabalus.Buvo toks baisus garšvynas,dabar baigia susitvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2014 04 25, 10:04)
Na, naivuolė galvojau, kad tos garšvos vis tiek gal kažkada nudus unsure.gif. Deja, jau dabar matau, kad ko gero karą su jomis pralaimėsiu... Kažin, vilčių yra? g.gif

Nepasiduokit, mulčiuokit toliau ir storiau, vilties yra biggrin.gif victory.gif
Atsakyti
arba naikinkit garsvas suvalgymo budu, girdejau, kad jos vitaminu daug turi , mergaites i zalius kokteilius jas deda mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2014 04 26, 06:37)
arba naikinkit garsvas suvalgymo budu, girdejau, kad jos vitaminu daug turi , mergaites i zalius kokteilius jas deda mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

biggrin.gif tiek nesunaudosi,kiek jų yra privisę...ir vis plečiasi ir plečiasi plantacija ax.gif
Atsakyti
Ar tiesa, kad uzmulciavus nebereikia laistyti?
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 04 26, 08:10)
Ar tiesa, kad uzmulciavus nebereikia laistyti?

cool.gif gal imkit ir pabandykit pradžioj mulčiuoti, jei nėra noro pasigilinti į patį trumpiausią mulčiavimo aprašymą, kad ir iš Vikipedijos. Jei mulčiuosite taip kaip reikia, storu sluoksniu, mulčas bus neperdžiuvęs, kaip ir žemė po juo. Tačiau, karštom vasaros savaitėm, kuomet nėra ilgai lietaus, kartais ir mulčą palaistau, ypač ten, kur jis siauriau eina, pvz, kaip pas man metrinės sukeltos mulčo lysvės, nes kraštai džiūna, lieka realiai gerai drėgnas, pilnas dirbančių mikroorganizmų, tik lysvės vidurys.
Štai ką gali mulčiavimas:
user posted image
Radau vakar savo kieme biggrin.gif - buitinis kompostas plius medžių lapų mulčas ir vualia biggrin.gif - briedžiukas kieme http://lt.wikipedia....ki/Briedžiukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 26 balandžio 2014 - 08:39