Ir pas mane permatomi lopineliai atsirado.radau viena maza ,zalia kirmelyte.ko gero ji kaltininke.
Maniskese tie kirminai tiesiog paciam augalo kotelyje. Eda gele ir taip ji lieka tusciavidure ir aisku sunyksta. Maciau as visokiausiu kenkeju, bet tokio neteko matyt

Merginos, gal žinote kas galėjo atsitikti mano pelargonijai, lapai darosi tokie

Gal dar galima ją kažkaip išgelbėti...

QUOTE(dimile @ 2013 07 10, 22:50)
Maniskese tie kirminai tiesiog paciam augalo kotelyje.
Taip elgiasi ūglių pjūklelis.Bet kad ėstų pelargonijas neteko susidurti. Jis graužia rožes, bet šiais laikais jau niekas nebestebina.
"Pjūklelio lervos įsigraužia į ūglių vidų. Yra ūgliu į viršų ir ūgliu į apačią graužiančių pjūklelių. Abiem atvejais vysta pažeistos šakučių viršūnės...patikimiausia nupjauti ir sudeginti pažeistus ūglius. Padeda tik laiku nupurškus sisteminiais insekticidais"
QUOTE(Vidam @ 2013 07 11, 10:49)
Taip elgiasi ūglių pjūklelis.Bet kad ėstų pelargonijas neteko susidurti. Jis graužia rožes, bet šiais laikais jau niekas nebestebina.
"Pjūklelio lervos įsigraužia į ūglių vidų. Yra ūgliu į viršų ir ūgliu į apačią graužiančių pjūklelių. Abiem atvejais vysta pažeistos šakučių viršūnės...patikimiausia nupjauti ir sudeginti pažeistus ūglius. Padeda tik laiku nupurškus sisteminiais insekticidais"
Aciu, taip taip sitie patys

QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 08:46)
Merginos, gal žinote kas galėjo atsitikti mano pelargonijai, lapai darosi tokie
Pas mane tas pats. Rašo, kad dėl netolygaus laistymo.
QUOTE(tute28 @ 2013 07 11, 11:36)
Pas mane tas pats. Rašo, kad dėl netolygaus laistymo.
Jūs kasdien laistote pelargonijas?
QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 13:05)
Taip, jos labai mėgsta drėgmę, aišku, jei žemė šlapia, tai nelieju, bet ką daryt, kad jos gausiau žydėtų

QUOTE(Nebijoklė @ 2013 07 11, 13:58)
Taip, jos labai mėgsta drėgmę, aišku, jei žemė šlapia, tai nelieju, bet ką daryt, kad jos gausiau žydėtų 

tręšti žydėjimą skatinančiomis trąšomis

Mano rožiažiedės sužydėjo

QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 11:05)
Kai buvo vėsu, tai kartą per sav. Dabar kas antrą dieną. Pas mus staigiai užkaitino, matyt staigiau išdžiūna ir taip gavosi

Papildyta:
QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 12:46)
Mano rožiažiedės sužydėjo

Laistau kas antrą dieną, kai karšta. Bet jos pas mane labai daug saulės tai negauna. Kai vėsiau, tai rečiau laistau - kas 3-4 dienas. Visada tikrinu žemės drėgnumą su pirštais prieš laistant.
Geriausiai, mano nuomone, laistyti rytais.
Pasirodysiu Diemierii Schafferi pražydusią. Šalia foto su žiedu rankose, kad parodyti kokio dydžio žiedukai. Šios rūšies rožiažiedės žiedai vieni iš mažesnių.
Geriausiai, mano nuomone, laistyti rytais.
Pasirodysiu Diemierii Schafferi pražydusią. Šalia foto su žiedu rankose, kad parodyti kokio dydžio žiedukai. Šios rūšies rožiažiedės žiedai vieni iš mažesnių.