Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos V tema

Ir pas mane permatomi lopineliai atsirado.radau viena maza ,zalia kirmelyte.ko gero ji kaltininke.
Atsakyti
Maniskese tie kirminai tiesiog paciam augalo kotelyje. Eda gele ir taip ji lieka tusciavidure ir aisku sunyksta. Maciau as visokiausiu kenkeju, bet tokio neteko matyt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dimile: 10 liepos 2013 - 21:51
Merginos, gal žinote kas galėjo atsitikti mano pelargonijai, lapai darosi tokie
user posted image

Gal dar galima ją kažkaip išgelbėti...
Atsakyti
QUOTE(dimile @ 2013 07 10, 22:50)
Maniskese tie kirminai tiesiog paciam augalo kotelyje.

Taip elgiasi ūglių pjūklelis.Bet kad ėstų pelargonijas neteko susidurti. Jis graužia rožes, bet šiais laikais jau niekas nebestebina.

"Pjūklelio lervos įsigraužia į ūg­lių vidų. Yra ūgliu į viršų ir ūgliu į apačią graužiančių pjūk­lelių. Abiem atvejais vysta pa­žeistos šakučių viršūnės...patikimiausia nupjauti ir sudeginti pažeistus ūglius. Padeda tik laiku nupurškus sisteminiais insekticidais"

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2013 07 11, 10:49)
Taip elgiasi ūglių pjūklelis.Bet kad ėstų pelargonijas neteko susidurti. Jis graužia rožes, bet šiais laikais jau niekas nebestebina.

"Pjūklelio lervos įsigraužia į ūg­lių vidų. Yra ūgliu į viršų ir ūgliu į apačią graužiančių pjūk­lelių. Abiem atvejais vysta pa­žeistos šakučių viršūnės...patikimiausia nupjauti ir sudeginti pažeistus ūglius. Padeda tik laiku nupurškus sisteminiais insekticidais"

Aciu, taip taip sitie patys doh.gif Ir taip gaila tu nauju ugliuku jie juk su ziedeliais verysad.gif Laukiau laukiau kadi gi prades zydet mano pacios pasetos ir se tau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 08:46)
Merginos, gal žinote kas galėjo atsitikti mano pelargonijai, lapai darosi tokie

Gal dar galima ją kažkaip išgelbėti...

Pas mane tas pats. Rašo, kad dėl netolygaus laistymo.
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2013 07 11, 11:36)
Pas mane tas pats. Rašo, kad dėl netolygaus laistymo.

Jūs kasdien laistote pelargonijas?
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 13:05)

Taip, jos labai mėgsta drėgmę, aišku, jei žemė šlapia, tai nelieju, bet ką daryt, kad jos gausiau žydėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nebijoklė @ 2013 07 11, 13:58)
Taip, jos labai mėgsta drėgmę, aišku, jei žemė šlapia, tai nelieju, bet ką daryt, kad jos gausiau žydėtų g.gif

tręšti žydėjimą skatinančiomis trąšomis g.gif
Atsakyti
Mano rožiažiedės sužydėjo

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 11:05)

Kai buvo vėsu, tai kartą per sav. Dabar kas antrą dieną. Pas mus staigiai užkaitino, matyt staigiau išdžiūna ir taip gavosi g.gif Neekspertė, bet paieškojus info pritaikiau šitai bėdai.
Papildyta:
QUOTE(*Radvileee @ 2013 07 11, 12:46)
Mano rožiažiedės sužydėjo

thumbup.gif wub.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Laistau kas antrą dieną, kai karšta. Bet jos pas mane labai daug saulės tai negauna. Kai vėsiau, tai rečiau laistau - kas 3-4 dienas. Visada tikrinu žemės drėgnumą su pirštais prieš laistant.
Geriausiai, mano nuomone, laistyti rytais.

Pasirodysiu Diemierii Schafferi pražydusią. Šalia foto su žiedu rankose, kad parodyti kokio dydžio žiedukai. Šios rūšies rožiažiedės žiedai vieni iš mažesnių.
user posted image user posted image
Atsakyti