QUOTE(Uoga_saujoj @ 2016 06 08, 21:22)
nužiūrėtų sklypų kainas mes žinome. Tuomet kiek jums kainavo statybos be sklypo? ir kiek kv.namas?
Jei dar neturite sklypo ir namo projekto, tai namo šiemet niekaip nepradėsite statyti net jei norėsite statyti. Vadinasi geriausiu atveju pradėsite statyti kitų metų pavasarį. Nuo šių metų lapkričio reikės projektuoti tik A klasės namus. Tokio namo projektavimas tikėtina bus šiek tiek brangesnis ir statyba gali būti brangesnė.
Jei pirksite pastatyta, tai galite nupirkti bet kokios klasės namą: nuo F (žemiausias) iki A+ (realiai pastatyta aukščiausia, nors gali būti ir A++). Labiau tikėtina, kad nupirksite C arba B klasės namą. Tačiau esu matęs daug namų, kur popieriuje B klasės, bet realiai vargu ar D klasę traukia. Čia nieko blogo, jei name yra kieto kuro katilas ir netingėsite jo kūrenti.
Kitas klausimas: koks kokybiškas yra pastatytas ir parduodamas namas. Bus pilna pardavėjų, kurie sakys, kad statė kaip sau, bet iš tiesų kokybė bus apgalėtina. Jei patys statysite, tai kiek suprantu ir gi mažai suprantate - gali statybininkai durstyti.
Aš siūlyčiau pažiūrėti jau pastatytų ir kuo daugiau. Tada išsirinkti labiausiai patikusių trejetą ir juos apžiūrėti su ekspertais. Jei jie jums patiks, o ekspertai pasakys, kad namai verti dėmesio, tai gal ir neverta patiems statyti. Sutaupysite daug laiko ir nervų. Bet reikia ekspertų, kurie sugebėtų tikrai gerai įvertinti perkamą namą. Pastatyti naują A klasės tikrai reikia šiek tiek žinių ir pinigų. Abu variantai geri. Aš asmeniškai statyčiau, bet prieš tai pabaigčiau SM statybos kursus, t.y. jei jūs nieko apie statybas neišmanote, tai būsite išdurti N šimtuoju laipsniu. Pradžioje reikia daug domėtis, mokytis, pažinti. Arba reikia daug pinigų ir samdyti tikrai rimtą firmą, tada turėsite kokybišką namą. Bet jis brangus.