Jorune,Rusne man labai grazus vardai
Gaila,kad paskutiniu metu itin populiarus pasidare.

QUOTE(imarta @ 2013 08 23, 22:55)
Melda
Dar negirdetas, grazu!

QUOTE(AnaStan @ 2013 09 18, 07:33)
Gaivile
Sis vienas ju

QUOTE(Milka92 @ 2013 06 06, 08:33)
Ne mitologinis, tačiau lietuviškas vardas: Vytautė - išvydęs tautą, žinantis, kas svarbu tautai. Dar girdėjau panašų vardą - Bytautė. 

Vytautė

QUOTE(etuknots @ 2013 08 25, 23:18)
Labai grazus,dar panasus ir man grazus Vasare!
O kai jums Beatričė?
QUOTE(Mertišė @ 2013 10 22, 15:41)
O kai jums Beatričė?
vardas gražus, bet tikrai nėra lietuviškos kilmės..

Kadaise mūsų kaimynas turėjo dvi dukras -- Vasarę ir Laisvūnę. Man tie vardai atrodė beprotiškai gražūs, nes ir mergaitės buvo mielos, ir tėvai šitaip sumaniai savo lietuvybę sovietiniais laikais deklaravo:)
Papildyta:
Dar labai priklauso nuo laikų, madų...Kaip bebūtų keista, prieš gerus trisdešimt metų žmonės, išgirdę vardą "Gabija", akis vartydavo taip, kad norėdavosi skradžiai žemėn prasmegti, ir perklausdavo kas čia per vardas ir ką jis reiškia. Pasižiūrėkit kiek populiariųjų gabijų buvo kokiais 1973aisiais. Dažnai ne vardai "gražūs" ar "negražūs", o mūsų požiūris į juos. Nesistebėsiu, jeigu kokia Pajauta (vardas su gera reikšme ir sakyčiau gražiai skambantis) pateks į pop dešimtuką. O dabar jį turi tik "pankų" dukrytės.
Papildyta:
QUOTE(biti atskrend @ 2013 07 07, 20:00)
Koks skirtumas, kokia reikšmė, jei vardas skamba mažų mažiausiai... juokingai?
Na, nežinau, kokie pankuojantys tėvai turi būt, kad tokiu vardu dukrą pavadintų
Ne veltui tik viena mergaitė tokiu vardu pagal tėvų daržely skelbiamus gyventojų registro tarnybos duomenis.

Dar labai priklauso nuo laikų, madų...Kaip bebūtų keista, prieš gerus trisdešimt metų žmonės, išgirdę vardą "Gabija", akis vartydavo taip, kad norėdavosi skradžiai žemėn prasmegti, ir perklausdavo kas čia per vardas ir ką jis reiškia. Pasižiūrėkit kiek populiariųjų gabijų buvo kokiais 1973aisiais. Dažnai ne vardai "gražūs" ar "negražūs", o mūsų požiūris į juos. Nesistebėsiu, jeigu kokia Pajauta (vardas su gera reikšme ir sakyčiau gražiai skambantis) pateks į pop dešimtuką. O dabar jį turi tik "pankų" dukrytės.
Barbora
Agota
Meda, Meida
Indrė
Neringa
Arūnė
Ugnė
Miglė
Agota
Meda, Meida
Indrė
Neringa
Arūnė
Ugnė
Miglė
QUOTE(liguske @ 2013 12 01, 16:12)
Tikrai nėra lietuviškos kilmės vardai, nors ir labai šaunūs.
Melda tikrai labai gražus dar man Ula, Milda tokie mieli

Ula,Meda