Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuogės

Man skaniausios alyvuogės - juodos, švelniai pasūdytos, nepermirkę. Dabar topas Maestransa (atrodo wub.gif ).
Tačiau kartais užtaikau ant tokių šlykštynių... schmoll.gif . Paskutinį kartą tai buvo plastmasiniame maišelyje supakuotos žalios ispaniškos alyvuogės. Visiškai ištižę ir permirkę gaižiu raugu. Fui.
Atsakyti
Labai fainos yra maksimoj skardinėse įdarytos kornišonais, jos biški panašios į vyrišką laugh.gif išvaizda žinoma, bet fantastiškos ir skoniu ir išvaizda.
Atsakyti
Norfos parduotuvese dingo juodosios alyvuoges cry.gif
Atsakyti
Va, eilini karta vel neapsiziurejau parduotuveje ir pasiemiau alyvuogiu su kauliukais. Ką su jomis daryti? Kaip jas valgyti?
Atsakyti
Nu tiesiog valgyti, uzsikasti suriu smile.gif
Atsakyti
Aha, suvalgau viena dvi ir nusibosta jas nuo kauliuku grauzti smile.gif
Atsakyti
Man skaniausios žaliosios alyvuogės. Pamėgau jas su morkų mišraine. Paprasčiausiai nusiperku tarkuotų morkų, pripjaustau žalų alyvuogių (griežinėliais), dedu grietinės arba majonezo. Pabandykit. Labai lengva pasigaminti.Galima dar pridėti česnakiuko ar džiovintų petražolių, bet čia jau skonio reikalas.
Atsakyti
Dar vienas mano firminis žalųjų alyvuogių receptukas: suverkite jas tarp šašlykų. Apkepusios alyvuogės -- pasaka. Niekaip kitaip šašlykų nebekepu!
Atsakyti
Alyvuoges reikia valgyt su kauliukais. Na praryti kauliuka, nes juose labai daug visokiu naudingu medziagu+vitaminu, juk alyvuogiu alieju tai daro is kauliuku? Aisku, tik sunku nuvalgyti ta "uoga", kai kaulas toks didelis,bet...tada geriau pirkt be kauliuku. Man skaniausios juodosios 'FREGATA'.
Atsakyti
Aš anksčiau alyvuogių labai nemėgau, dabar tai galiu beveik vienas valgyti, Aš iš jų darau tokias užkandėles. Paimu ant smeigtuko užmaunu alyvuogę, paskui surio, truputi kumpio ir agurko grežinėli, kartais dar ir duonos bet čia skonio reikalas.
Atsakyti
megstu alyvuoges. skanesnės žalios, nors tos kur persūdytos tai dėmesio nevertos. man juodos per riebios ir per švelnios. bet pasakysiu tiktai vieną dalyką - tokių skaniu juodu alyvuogių kaip Turkijoj ir Vokietijoj pas turkus nesu niekur kitur valgius ir niekas joms neprilygsta - ypač jei jos padarytos su alyvuogių aliejumi ir raudonąja džiovinta paprika - tai prie jų skanio dar ir aštrumas gomuri kutena...labai gerai su sūriu (olandišku) arba su feta (mmm macnu ale pikantiška). o su Lietuvoj pirktom žaliom alyvuogem darau tokius vėrinukus ant krapštukų dantims: Goudos surio riekelė, ant jos - avokado gabalelis, ant jo - žalioji alyvuogė. gabaliukai turėtų būti ne per stori, kad tai būtų vieno kąsnio užkandėlė. skonis pikantiškas - net nemėgstančios alyvuogių draugės gurmanavo. su mama alyvuogėmės mėstame puošti stalą - suverti ant smeigtukų ir įsmeigti juos į mėsos lėkštę...
Atsakyti
mmm... Aš irgi alyvuoges dievinu. Man tai ir žalios ir juodosios patinka, nors dažniau tai juodąsias renkamės. aš ir ant sumuštinukų dėlioju, ir į mišrainytes įpjaustau, ir ant karštų sumuštinių labai skanu, o kartais tiesiog vienas valgom, su sūriu, arba prie alaus. O įdarytos iš vis pasaka tongue.gif
Atsakyti