Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Per porą vakarų 'suvalgiau' John Hart "Paskutinis vaikas". Knyga gera, bet galutinai įsitikinau, kad nebenoriu tokių detektyvų, nenoriu skaityt apie smurtą, apie vaikų kančias, ne. Geriau jau pasuksiu smegenis su Mis Marpl. Be to, kaip visad, anotacija klaidinga, jokios mistikos aš neužtikau.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 10 20, 09:08)
sako, tas pats kaip "Penkiasdešimt atspalvių". Man tai nevertos dėmesio, o kai kam gal pakeičia gyvenimą rolleyes.gif

Man šitos įdomesnės pasirodė. Nėra ta vertingoji literatūra, bet skaitės gerokai įdomiau. Apnuogink mane- I dalis.
Atsakyti
Pramogai ir galvos pailsinimui pasiėmiau Ch.Harris "Mirties valandą". Literatūra neturinti išliekamosios vertės, bet skaityčiau turbūt dar 20 dalių, jei tik jos pasirodytų biggrin.gif blush2.gif
Eilėje laukia pažintis su "Nežudyk strazdo giesmininko" - paauglystėje ją kažkaip praleidau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiršė: 24 spalio 2013 - 18:15
Gal galit kokių juokingų knygų rekomenduot? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2013 10 25, 12:11)
Gal galit kokių juokingų knygų rekomenduot?  bigsmile.gif

man juokingos Kinselos knygos, taip pat Bridžitos Džouns abi dalys. jei iš vaikiškų, subalansuotų ir suaugusiems - Landsbergio Rudnosiuko istorijos, Jansson Muminukai, Mikė pūkuotukas.
Atsakyti
muminuk, ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jūra* @ 2013 10 25, 17:33)
muminuk, ačiū labai  4u.gif

nėr už ką smile.gif dar prisiminiau, kad man asmeniškai patiko Sue Townsend knygos, ten toks angliškas humoras. pvz., Adrianas Moulas prisikirtas skaityti gal 8 klasėj kaip programinis ar privalomas, bet mano supratimu ten tragikomiška knyga suaugusiems.
Atsakyti
user posted image

ir ši patiko, man ji irgi tokia humoristinė. realistiška biggrin.gif
Atsakyti
Gintaras Grajauskas "Istorijos apie narsųjį riterį Tenksalotą ir drakoną misterį Kaindlį" Smagi, netikėta knyga. Sužavėjo pasakojimo stilius "pasakos suaugusiems". Apskritai knyga man buvo atgaiva po ilgų įtemptų romanų ir Tomo Mano apsakymų.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 10 25, 15:24)
man juokingos Kinselos knygos, taip pat Bridžitos Džouns abi dalys. jei iš vaikiškų, subalansuotų ir suaugusiems - Landsbergio Rudnosiuko istorijos, Jansson Muminukai, Mikė pūkuotukas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kinselos porą knyg ir D.Džouns turiu namie. Artėjant ar jau atslinkus neigiamoms nuotaikoms visada paskaitau prieš miegą, visas depresijas, nerimą kaip ranka nuima. Nieko ten ypatingo nėra, nėra ten kuom žavėtis, bet patinka ir viskas, terapinis efektas garantuotas biggrin.gif
Vytauto V.Lansbergio turim daugybę įrašų. Ypač gražiai savo istorijas skaito pats autorius bei S.Jačėnas. Vienos mėgstamiausių "Obuolių pasakos". Šiap jau V.V. Lansbergio knygos skirtos vaikams, bet subalansuotos suaugusiems. Vienas literatūrologas pora žodžių apibūdino kaip atskirti gerą knygą vaikams nuo suaugusiems skirtos knygos. Jei tai tikrai gera ir tinkama knyga vaikams, joje visada suras ką sužinoti ir suaugęs, kitu kampu, kita patirtimi vertindamas, tuo tarpu knyga, kuri skirta suaugusiems bus neįkandama vaikui.
P.S. Muminukai tai aišku , kad muminukui patinka lotuliukas.gif , man irgi mielos šios knygos.
Į tą pačią vaikų/suaugusių knygų temą. Prie linksmų priskirčiau Farlis Movetas "Šuo, kuris nenorėjo būti šunimi" ir Brankas Čiopičius "Kojos galvą vedžioja". Pastarąją buvau paskolinus ir nebeatgavau, tai verčiausi per galvą kol susiradau, ačiū šių laikų galimybėms susirasti tai, kas jau nebeleidžiama. Abi labai labai patinka, daugybę kartų skaitytos, bet nuotaiką pakelia ir priverčia balsu nusijuokti kas kartą.
Jei dar truputį apie vaikų literatūrą. Iš bibliotekos vis parsineša Kęstučio Kasparavičiaus knygas. Tai ir piešiniai ir istorijos žavi visus namus, laimė kad biblioteka tikriausiai visas Kasparavičiaus knygas nupirkus.

Apie suaugusių literatūrą. Jonas Grigas "Kiek trunka sekundė"- mokslininko mokslinė knyga apie šiuolaikinį pasaulį. Papildžiau žinias apie visatą, kvantinę fiziką, mikro pasaulį, pasaulio santvarką ir pan. Verta perskaityti, daug mokslo žinių, daug filosofijos, tikrai bus apie ką padiskutuoti su mokslui neabejingais kolegomis ar savo vaikais. Labai padėjo skaitant tai, jog visai neseniai skaičiau Einšteino biografiją, kurioje irgi daug fizikos buvo.

Selma Lagerliof "Kristaus legendos", knyga , kurią reiktų skaityti garsiai savo vaikams, ypač artėjant kalėdoms. Labai šilta, jauki knyga, paliečianti sielos gelmes.

Ir skaitau Patricia Duncker "Džeimas Miranda Baris"- intriguojanti, keista knyga. Pradžia be galo sužavėjo, per viduriuką- labai daug keistumų. Pačiai įdomu, kaip įvertinsiu kai visą perskaitysiu.
Atsakyti
QUOTE(sotto @ 2013 10 28, 20:55)
  Jei tai tikrai gera ir tinkama knyga vaikams, joje visada suras ką sužinoti ir suaugęs, kitu kampu, kita patirtimi vertindamas, tuo tarpu knyga, kuri skirta suaugusiems bus neįkandama vaikui.
drinks_cheers.gif
Vytauto V.Lansbergio autorius bei S.Jačėnas. Vienos mėgstamiausių "Obuolių pasakos" 
P.S. Muminukai  irgi mielos  knygos.
Visiškai nesupratau V. V. L. Gal kažkokį rudnosiuką ar ką ten buvau vaikams paėmus.O vaikai tai aplamai net klausyt nenorėjo.Tas pats su Mumiais ax.gif
  Patricia Duncker "Džeimsas Miranda Baris"- intriguojanti, keista knyga. Pradžia be galo sužavėjo, per viduriuką- labai daug keistumų.
Skaičiau.Įdomi.Verčianti susimąstyt apie laimę,kai tavo gyvenimas nesąlygotas lyties.Tik reikia laiko,kad susigulėtų įspūdžiai,nes knyga skaitosi netolygiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 28 spalio 2013 - 21:58
Man vaikystėj mumiai nepatiko-mačius tik filmuką, tą rusišką. O dabar skaitau, nuostabiai atsivėrė smile.gif tokia absurdo komedija smile.gif
Rudnosiukad irgi.
Atsakyti