QUOTE(laTulipe @ 2013 06 22, 20:29)
Ransom Riggs ,,Ypatingų vaikų namai" - šią pavarčiau, tai jau paliko įspūdį knygos leidimas. Tikiuosi, kad ir turinys nenuvils.
Aš irgi šią knygą bibliotekoje pavarčiau...Bet padėjau. Tik žiūriu, kad ji daug kam patiko. Suintrigavo ir mane

Reiks kitą kartą griebti
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ačiū už pagyras mano katinui.

Žiūriu ir dabar miega, o galva padėta ant knygos
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aš šalin numečiau
Stefanie Zweig - Kažkur Afrikoje, nes nespėju skaityti tų knygų, kurios populiarios bibliotekose ir jas rezervuoja.
Tai dabar parsitempiau namo
Tess Gerritsen - "Tylioji",
Karin Slaughter - "Baimės nuojauta" ir dvi knygas apie Coco Chanel -
Justine Picardie - "Coco Chanel. Legenda ir gyvenimas" bei
Alfonso Signorini - "Coco Chanel.Gyvenu tik kartą".
Šiuo metu tiesiog mėgaujuosi skaitydama
Gregory David Roberts - "Šantaramas".

Nuostabiai įtraukiantis pasakojimas, daug gerų minčių. Nors perskaičiau tik 138 psl. iš 757 psl., bet kuo toliau skaitau, tuo labiau man ji patinka. Tikrai nebanali, gal kai kurios gyvenimo tiesos pasirodys daug kam žinomos, bet verta jas dar kartą perskaityti ir prisiminti.
Nesenai perskaičiau įdomią knygą
Gabriele Amorth - "Nauji egzorcisto pasakojimai". Iki šiol apie velnią, jo formas esu mačiusi tik siaubo filmuose. Maniau, kad egzorcizmas "gyvena" tik filmuose, kad realybėje to nėra. Tačiau ši knyga leido pažiūrėti į piktojo veikimą, jo formas iš kitos pusės. Labai patiko skaityti tikras apsėdimo ir egzorcizmo istorijas, apie konkrečius žmones, kaip viskas vyko. Vat po antro skaitymo tokių istorijų prieš miegą buvo jau baugu, šiurpuliukai ėjo kūnu. Ėmiausi skaitymo dieną. Įdomu buvo skaityti apie skirtingus velnio apsėdimo atvejus, kaip atskirti psichinę ligą nuo apsėdimo, kas padeda apsisaugoti nuo piktųjų jėgų. Taip pat aptariama ir būrimai kortomis, magijos, spiritizmas kaip pagrindis blogio skleidėjas. Knygoje remiamasi tikra Tarptautinės egzorcistų asociacijos prezidento tėvo Gabriele Amorth patirtimi. Įdomu bus tiems, kas skaito Bibliją, yra praktikuojantis ar nepraktikuojantis katalikas arba šiaip domisi mūsų gyvenimo keistenybėmis, kurios, pasirodo, yra realios.
p.s. Ėmiausi šios knygos, nes draugės teta sirgo psichine liga, bet jai vaidenosi velnias, su juo susiję dalykai. Po kunigo-egzorcisto apklausos pasirodė, kad tai psichinė liga-šizofrenija. Todėl labai patiko knygoje trumpai nupasakojamas klausimynas, pagal kurį kunigas-egzorcistas paskelbia diagnozę. Nors ir jie kartais klysta. Tai išties labai sunkus darbas.
Kadangi pastebėjau, jog skaitau daugiausiai užsienio rašytojų kūrinius, nutariau susipažinti su lietuvių rašytojais.
Tuo pačiu užduosiu gal ir besikartojantį klausimą (atleiskit jau man

) - kokias lietuvių rašytojų (ne klasikų) knygas galėtumėt man parekomenduoti perskaityti?
Domina grožinė literatūra
Esu skaičiusi (rašau tas, kurias skaičiau ne taip senai):
1. Ruta Sepetys - Tarp pilkų debesų (tikrai labai patiko, sukrečianti knyga, primenanti B. Sruogos "Dievų miškas"). Įdomu, kokia antroji - "Nelengvu keliu". Sako, kad silpnesnė.
2. Kristina Sabaliauskaitė - Silva Rerum I dalis (man nebuvo ji wau

Taip, nuostabi kalba, gražus pasakojimas, bet...Neįtraukianti. Todėl niekaip neprisiverčiu skaityti antrą jos dalį)
3. Vaiva Rykštaitė - "Plaštakių sindromas"
4. Giedrė Bružienė - "Ilja. Paliesti dievą"
5. Jurgos Ivanauskaitės knygas
Šiuo metu mąstau apie
Elena Kurklietytė - "Šešėlių verpėja. Laukinės Todės istorija"
P.S. Tinka ir lengvesnio turinio knygos. Vasarai bus pats tas.
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 06 20, 16:11)
Na ką..."Trobelės" pusę atidėjau vėlesniam laikui

Aš būsiu iš tų, kurioms William P. Young - "Trobelė" nepadarė įspūdžio.

Tikiuosi apie tą pačią "Trobelę" leptelėjau