Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

Elfriede Jelinek ,,Pianistė” - kadangi pilnas įrašas gavosi labai ilgas ir kažkoks ne toks, kokio norėjosi tai apsiribosiu čia trumpai pasakydama, kad labai patiko sukurti veikėjų paveikslai, charakteriai išplėtoti ir priverčiantys taip ir nepamėgti nė vieno personažo, greičiau jau pajusti gailestį tokiam jų gyvenimui.. Kaip anksčiau minėjau, patiko rašymo stilius wub.gif Tiesa, visgi buvo minusas, dėl kurio ir abejojau, kokį galutinį vertinimą rašyti. Jei pradžia ėjosi visai lengvai, po to kelias dienas sunkiai prisiverčiau prie jos prisėsti, bet kadangi ir jokios kitos knygos nesinorėjo, tai nedėjau į šoną ir pamažu stūmiausi į priekį, o pabaigą šiandien labai greitai suskaičiau. Tiesa, jos vertimas labai peikiamas, bet vis tiek rekomenduoju.

Ir vakar dar sykį buvau apsilankiusi bibliotekoje ir grįžau su pora lengvesnio turinio knygų:
L. J. Smith ,,Slaptasis ratas"
Ransom Riggs ,,Ypatingų vaikų namai" - šią pavarčiau, tai jau paliko įspūdį knygos leidimas. Tikiuosi, kad ir turinys nenuvils.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2013 06 22, 21:29)
Ransom Riggs ,,Ypatingų vaikų namai" - šią pavarčiau, tai jau paliko įspūdį knygos leidimas. Tikiuosi, kad ir turinys nenuvils.

Puiki, ispudinga, neeiline, man labai istrigo.
Atsakyti
Sarah Jio "Kovo žibuoklės"- lengvas skaitinys vakarui, rašytoja atvyksta pas tetą į salą ir randa dienoraštį. Man patiko, ne kažkas, bet vasarai kaip tik smile.gif
Atsakyti
"Trobelė" mane nustebino toj vietoj,kur rašo apie Mako skraidymą (131psl)Aš juk niekam apie tai nepasakojau ax.gif
Perskaičiau "Šarlotė Izabelė Hansen" Tema gera,bet pateikimas nelabai ...
Dar turiu atsivežus Coben'ą bet pasilikau desertui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 24 birželio 2013 - 17:15
QUOTE(laTulipe @ 2013 06 22, 20:29)
Ransom Riggs ,,Ypatingų vaikų namai" - šią pavarčiau, tai jau paliko įspūdį knygos leidimas. Tikiuosi, kad ir turinys nenuvils.

Aš irgi šią knygą bibliotekoje pavarčiau...Bet padėjau. Tik žiūriu, kad ji daug kam patiko. Suintrigavo ir mane smile.gif Reiks kitą kartą griebti smile.gif

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ačiū už pagyras mano katinui. 4u.gif ax.gif Žiūriu ir dabar miega, o galva padėta ant knygos lotuliukas.gif
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aš šalin numečiau Stefanie Zweig - Kažkur Afrikoje, nes nespėju skaityti tų knygų, kurios populiarios bibliotekose ir jas rezervuoja.
Tai dabar parsitempiau namo Tess Gerritsen - "Tylioji", Karin Slaughter - "Baimės nuojauta" ir dvi knygas apie Coco Chanel - Justine Picardie - "Coco Chanel. Legenda ir gyvenimas" bei Alfonso Signorini - "Coco Chanel.Gyvenu tik kartą".
Šiuo metu tiesiog mėgaujuosi skaitydama Gregory David Roberts - "Šantaramas". vacation1.gif Nuostabiai įtraukiantis pasakojimas, daug gerų minčių. Nors perskaičiau tik 138 psl. iš 757 psl., bet kuo toliau skaitau, tuo labiau man ji patinka. Tikrai nebanali, gal kai kurios gyvenimo tiesos pasirodys daug kam žinomos, bet verta jas dar kartą perskaityti ir prisiminti.
Nesenai perskaičiau įdomią knygą Gabriele Amorth - "Nauji egzorcisto pasakojimai". Iki šiol apie velnią, jo formas esu mačiusi tik siaubo filmuose. Maniau, kad egzorcizmas "gyvena" tik filmuose, kad realybėje to nėra. Tačiau ši knyga leido pažiūrėti į piktojo veikimą, jo formas iš kitos pusės. Labai patiko skaityti tikras apsėdimo ir egzorcizmo istorijas, apie konkrečius žmones, kaip viskas vyko. Vat po antro skaitymo tokių istorijų prieš miegą buvo jau baugu, šiurpuliukai ėjo kūnu. Ėmiausi skaitymo dieną. Įdomu buvo skaityti apie skirtingus velnio apsėdimo atvejus, kaip atskirti psichinę ligą nuo apsėdimo, kas padeda apsisaugoti nuo piktųjų jėgų. Taip pat aptariama ir būrimai kortomis, magijos, spiritizmas kaip pagrindis blogio skleidėjas. Knygoje remiamasi tikra Tarptautinės egzorcistų asociacijos prezidento tėvo Gabriele Amorth patirtimi. Įdomu bus tiems, kas skaito Bibliją, yra praktikuojantis ar nepraktikuojantis katalikas arba šiaip domisi mūsų gyvenimo keistenybėmis, kurios, pasirodo, yra realios. p.s. Ėmiausi šios knygos, nes draugės teta sirgo psichine liga, bet jai vaidenosi velnias, su juo susiję dalykai. Po kunigo-egzorcisto apklausos pasirodė, kad tai psichinė liga-šizofrenija. Todėl labai patiko knygoje trumpai nupasakojamas klausimynas, pagal kurį kunigas-egzorcistas paskelbia diagnozę. Nors ir jie kartais klysta. Tai išties labai sunkus darbas.

Kadangi pastebėjau, jog skaitau daugiausiai užsienio rašytojų kūrinius, nutariau susipažinti su lietuvių rašytojais.
Tuo pačiu užduosiu gal ir besikartojantį klausimą (atleiskit jau man smile.gif ) - kokias lietuvių rašytojų (ne klasikų) knygas galėtumėt man parekomenduoti perskaityti?
Domina grožinė literatūra
Esu skaičiusi (rašau tas, kurias skaičiau ne taip senai):
1. Ruta Sepetys - Tarp pilkų debesų (tikrai labai patiko, sukrečianti knyga, primenanti B. Sruogos "Dievų miškas"). Įdomu, kokia antroji - "Nelengvu keliu". Sako, kad silpnesnė. g.gif
2. Kristina Sabaliauskaitė - Silva Rerum I dalis (man nebuvo ji wau schmoll.gif Taip, nuostabi kalba, gražus pasakojimas, bet...Neįtraukianti. Todėl niekaip neprisiverčiu skaityti antrą jos dalį)
3. Vaiva Rykštaitė - "Plaštakių sindromas"
4. Giedrė Bružienė - "Ilja. Paliesti dievą"
5. Jurgos Ivanauskaitės knygas
Šiuo metu mąstau apie Elena Kurklietytė - "Šešėlių verpėja. Laukinės Todės istorija" g.gif

P.S. Tinka ir lengvesnio turinio knygos. Vasarai bus pats tas. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 06 20, 16:11)
Na ką..."Trobelės" pusę atidėjau vėlesniam laikui  ax.gif

biggrin.gif Aš būsiu iš tų, kurioms William P. Young - "Trobelė" nepadarė įspūdžio. schmoll.gif Tikiuosi apie tą pačią "Trobelę" leptelėjau ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 25 birželio 2013 - 21:01
QUOTE(Germinė @ 2013 06 24, 17:14)
Dar turiu atsivežus Coben'ą bet pasilikau desertui  mirksiukas.gif
jau perskaičiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2013 06 12, 21:43)
O aš dabar skaitau A. Šlepiko "Mano vardas - Marytė". Skaudi tema, dar skaudesnės istorijos, bet labai traukia skaityti. Ir rašymo stilius limpa, net nesitikėjau tokio.

g.gif Šiandien bibliotekoje girdėjau bibliotekininkių atsiliepimus, kad net mokytojos nelabai supranta (nesugeba analizuoti) šią knygą. Arba kažką praklausiau, bet tikrai šios knygos pavadinimas buvo minimas. Pagal aprašymą man turėtų patikti bigsmile.gif

Ankstesniame savo poste uždaviau klausimą, o paskaičiusi jūsų visų postus radau kelias lietuvių autorių knygas, kurios viliuosi turėtų man patikti: Sandra Bernotaitė - Katė, kurios reikėjo, Jurgis Kunčinas - Tūla, Antanas Šileika - Pogrindis.

Tik šios, kiek susidariau nuomonę, gan rimtos knygos. Būtų smagu perskaityti neblogą lengvesnio/pozityvesnio turinio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 06 25, 22:41)
Tik šios, kiek susidariau nuomonę, gan rimtos knygos. Būtų smagu perskaityti neblogą lengvesnio/pozityvesnio turinio  blush2.gif

Kunčino "Baltųjų sūrių naktis"- labai smagi knygelė apie rašytojo vaikystės metus ir gimtąjį miestą (Alytų).

Valdo Papievio knygos (bent jau tos dvi, kurias skaičiau) gana nesunkios.

Jei patinka skaityti apie keliones- Martyno Starkaus, ir įdomios, ir juokingos.

Nors kai pagalvoju, beveik visos lietuvių rašytojų knygos, kurias skaičiau, prie rimtesnių arba niūresnių, kažko lengvo nelabai ir prisimenu.

Aš tai jau kurį laiką nieko neskaitau, nes iš savo turimų nesugebu nė vienos išsirinkti, o pirkti naujų nelabai noriu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 06 25, 22:08)
Kunčino "Baltųjų sūrių naktis"- labai smagi knygelė apie rašytojo vaikystės metus ir gimtąjį miestą (Alytų).

Kunčino knygą kaip alytiškė būtinai turiu perskaityti. Tikrai imsiu "Tūla" ir "Baltųjų sūrių naktis". Daugiausiai knygų imu iš Jurgio Kunčino bibliotekos, o nieko jo kūrybos nesu skaičiusi blush2.gif Nu baisi gėda. Reiks atsigriebti blush2.gif
Ačiū, Katilina, už rekomendacijas. M. Starkaus knygas varčiau, įdomios, laukia savo eilės. Tik va šiuo metu norisi kažko net ne apie keliones (nors vasara), o kokios kad ir meilės istorijos, o jei dar su nelaiminga pabaiga, tai apskritai pasaka.
Atsakyti
Todė labai patiko thumbup.gif tokia graži kalba, nevienasluoksnė thumbup.gif šiais metais antrą kartą skaitysiu, vešiuosi į kelionę.

iš lietuviškų lengva, tik ne meilės istorija Tapino Vilko valanda, įdomus ir lengvai skaitomas Banio detektyvas Vaiduoklis stiklainyje.
Papildyta:
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 06 25, 22:37)
kokios kad ir meilės istorijos, o jei dar su nelaiminga pabaiga, tai apskritai pasaka.


Vaičiulaičio Valentina, jei neskaičiusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 06 25, 19:58)
1. Ruta Sepetys - Tarp pilkų debesų (tikrai labai patiko, sukrečianti knyga, primenanti B. Sruogos "Dievų miškas"). Įdomu, kokia antroji - "Nelengvu keliu". Sako, kad silpnesnė.  g.gif

Man jos pirmoji knyga buvo per daug patriotine, bet patiko. O stai antroji tikrai daug silpnesne. Net pati autore per pristatyma prisipazino, kad ja buvo daug sunkiau rasyti ir uzbaigti. Per daug pritempta ir neisbaigta.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 06 26, 05:32)
iš lietuviškų lengva, tik ne meilės istorija Tapino Vilko valanda, įdomus ir lengvai skaitomas Banio detektyvas Vaiduoklis stiklainyje.
Papildyta:
Vaičiulaičio Valentina, jei neskaičiusi  ax.gif

Ačiū 4u.gif Reiks pasižymėti šias, nes nei vienos nesu skaičiusi blush2.gif

O ar yra nors viena verta dėmesio knyga autorių Dalios Jazukevičiūtės ir Irenos Buivydaitės? ax.gif
Atsakyti