QUOTE(laTulipe @ 2013 06 26, 20:36)
Tiesa, vėl lankiausi vakar bibliotekoje su mintimi, kad tik palydėsiu draugę, o pati nieko neimsiu. Tačiau aš nebūčiau aš.. Tad grįžau namo su:
Pagalvojau dabar- kaip čia tau tiek daug knygų duoda? O ankstesnes jau perskaitei ir grąžinai? Prisimenu, kad nemažai jų buvo.
QUOTE(eliss @ 2013 06 27, 14:32)
O dėl ko skaitot knygas antrą kartą? Anksčiau ir aš skaitydavau, bet dabar, kai tiek knygų neperskaitytų yra, nebeskaitau. Nors, Putino "Altorių šešėly" norėčiau paskaityt, labai seniai skaityta
O aš visąlaik, nuo pat mokyklos laikų, turėdavau knygų, kurias nuolat skaitydavau. Nevienodai tie etapai trukdavo, bet kelis metus tai tikrai. Kelios net beveik dešimtmetį pratraukė. Tiksliai net nepasakyčiau, kodėl, reikėdavo man jų ir viskas, kaip pagalbos gyvenant arba norint staigiai pabėgti į kitą pasaulį. Nustojau tą daryti visai neseniai, kai atradau šią temą ir jos paveikta prisipirkau tiek knygų, kad užtenka keliems metams į priekį. Bet labai pasiilgstu to n-kartojo skaitymo, mėgavimosi pažįstamom istorijom ir jų herojais.
Tiesa, tas pakartotinas skaitymas nebūdavo kiekvienąkart nuo pradžios iki galo, skaitydavau tik tas vietas, kurių tuo metu norėdavosi.
QUOTE(Kristute97 @ 2013 06 27, 14:57)
Net nežinau, kaip paaiškinti. Tiesiog yra kažkoks vidinis noras dar kartą sugrįžti į tą vaizduojamą pasaulį, vėl išgyventi kai kuriuos veikėjų įvykius.
QUOTE(Kliamka @ 2013 06 29, 22:16)
Vieną tokią šiandien nusičiupau iš lentynos, pusę dienos kaičiau ir tik dbr vos galėjau atsiplėplėšt nuo jos. Tai "Dingę Jane Austen memuarai". Taip įdomu kaip ten toliau, kas, kodėl... Vietom skaitant man net širdis dunksi, gal dėl to, kad labai primena mano išgyventas akimirkas. Manau, Jane Austen kūrybos gerbėjoms čia yra tikras deimantas.

Ir dar ne išgalvota istorija, o tikras rašytojos gyvenimas.
Kiek žinau, kaip tik išgalvotų dalykų šitoj knygos daugiau.
Nors vis tiek noriu ją perskaityti.
QUOTE(Germinė @ 2013 06 29, 23:34)
Iš rusų norėčiau "Karą ir taiką" "Tykusis Donas"...
Va šitų tai nė už ką nebenorėčiau dar kartą perskaityti, ypač "Tykiojo Dono".

Aišku, ne dėl to, kad pirmąkart nepatiko.
Pagaliau ir aš vėl skaitau. Nulėkiau vakar į "Vagą", nes ten nuolat daug atpigintų knygų būna, na, galvojau, nors vieną norimą juk tikrai rasiu. Radau.
Jostein Gaarder "Kortų paslaptis". Jau greit įpusėsiu. Nėra ji kažkas tookio, bet pakankamai įdomi, gerai skaitosi ir smalsu, kaip ten viskas bus paaiškinta.