Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(zuvyte26 @ 2013 06 26, 15:28)

O ar yra nors viena verta dėmesio knyga autorių Dalios Jazukevičiūtės ir Irenos Buivydaitės?  ax.gif

Skaičiau vieną Jazukevičiūtės, man depresyvoka pasirodė. O Buivydaitės - lengvi meilės romanai, vasarai kaip tik smile.gif
Man labai patiko L.Černiauskaitės "Benedikto slenksčiai". Vat būna, įstringa kažkokia vieta ir prisimeni paskui knygą.
Atsakyti
sveikos gyvos 4u.gif aš šiandien negalėjau praeiti pro Vagos išpardavimą ir parsitempiau pilną maišą:
J. Harris "Penki ketvirčiai apelsino"
A.L. Kennedy "Rojus"
P. Giordano "Pirminių skaičių vienatvė"
A. Libera "Madame"
M. Barbery "Ežio elegancija"

Nežinau net, nuo kurios pradėti ax.gif ax.gif Galbūt padėtų jūsų atsiliepimai/komentarai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2013 06 26, 16:27)
*J. Harris "Penki ketvirčiai apelsino"
**P. Giordano "Pirminių skaičių vienatvė"
***M. Barbery "Ežio elegancija"

* Šią kažkada labai skaniai suskaičiau. Rekomenduoju 4u.gif
** O ši labai man patiko wub.gif Gali paskaityti mano atsiliepimą ČIA
*** Ši knyga mano graužtukas blush2.gif Skaičiau, bet negalėjau prisiversti užbaigti, nors girdėjau nemažai gerų atsiliepimų.
Atsakyti
Ačiū, Dorifore 4u.gif
Atsakyti
O mano paskutiniai skaitiniai labai vasariški ir lengvi:

Ežiukas rūke - miela knyga, kuri, manau, įdomi pasirodys ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Sudaryta iš daugybės mažų pasakojimų apie ežiuką ir jo draugus. Buvo įdomu, atsipalaidavimui pats tas. O kai kuriuos pasakojimus dar ir ilgai matyt prisiminsiu.

L. J. Smith ,,Slaptasis ratas"- čia atkreipiu dėmesį nebent į tas, kurioms patinka įvairios fantastinės knygos. Ši knyga- pasakojimas apie Kesę, kuri apsigyvena pas senelę, o netrukus išaiškėja, kad ji ragana ir kad miestelyje yra Klubas, kurį sudaro kitos raganos ir raganiai. Kadangi tai pirmoji dalis, tai veiksmo nėra daug, tik supažindinama su veikėjais, na, ir aišku meilės linija su ,,myliu, bet negaliu'' doh.gif Tačiau persiskaitė greitai ir įdomiai, pranoko lūkesčius (nes nesitikėjau nieko gero). Greitai kramtomas ir vienkartinis, bet visai smagus ir įtraukiantis skaitalas.

Tiesa, vėl lankiausi vakar bibliotekoje su mintimi, kad tik palydėsiu draugę, o pati nieko neimsiu. Tačiau aš nebūčiau aš.. Tad grįžau namo su:
M. Frajus ,,Atėjūnas" (šią jau buvau kartą pasiėmusi, bet taip ir nespėjau perskaityti, kai teko grąžinti)
V. Grainytė ,,Pekino dienoraščiai''
G. Karaliūnė ,,Emos sala'' (neatsispyriau doh.gif )
E. M. Remarque ,,Gyvybės kibirkštis''
A. Lindgren ,,Broliai Liūtaširdžiai'' (esu skaičiusi, bet vėl užsinorėjau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laTulipe: 26 birželio 2013 - 19:38
Baigiau Mika Waltari "Sinuhė egiptietis". Patiko. Negaliu sakyti, kad super knyga, nes vietomis būvo nuobodu, bet pasilieku teisę ateityje ją dar kartą perskaityti. Geriausia, kai turėsiu savo namų biblioteką. Man labai patiko pati kalba. Tokia senovinė, tarsi pasaka būtų pasakojama. O frazė "tavo žodžiai man lyg musės zyzimas" lotuliukas.gif ilgam išliks mano mintyse ir gal būt bus gyvenime epizodų, kai drįsiu ją kam nors ir pasakyti. Man ši frazė nereali doh.gif
Knyga, nors ir stora, smulkiu šriftu, tačiau skaitėsi labai lengvai. Daug kelionių, miestų bei papročių aprašymų. Žinoma, sunku pasakyti, kiek tie papročiai realūs, nes vargu ar įmanoma rasti autentiškos medžiagos apie papročius daug daug amžių prieš Kristų.

Šiandien keliausiu į biblioteką pasiimti naują knygų pundelį smile.gif

Nors pirma norėčiau pabaigti Vlado Dautarto "Senojo gluosnio pasaka". Knyga laukia manes jau mėnesį, nes gavusi išsvajotą "Silva Rerum II", buvau ją atidėjusi į šalį. Šiaip nesitikiu nieko įdomaus, nes veiksmas vyksta lietuviškame kaime, bet tikiuosi pasimėgauti gražia lietuvių kalba ir nuostabiais gamtos aprašymais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristute97: 27 birželio 2013 - 10:38
perskaičiau Dvylika, nusivyliau ir gan nemenkai. Netikiu, kad bus treči knyga, nebėr gi apie ką rašyt. Šitoje dalyje man trūko veiksmo, pernelyg daug filosofijų, siužetas pernelyg išsklaidytas. Toks jausmas, kad autorius išsisėmė ir rašė tik dėl to, kad būtinai reikėjo parašyt. Nebebuvo jokios intringos, to naujumo jausmo, tradicinė, banali antroji dalis.
Atsakyti
QUOTE(burokėlis @ 2013 06 27, 10:45)
perskaičiau Dvylika, nusivyliau ir gan nemenkai.
o mes taip jos laukėm verysad.gif
Atsakyti
tai gal jums patiks. aš irgi laukiau be proto, o skaičiau tik iš inercijos, dvi savaites....tiesiog pirma knyga buvo tokia dramatiška, skausminga, kažkas naujo ir netikėto, tiek daug veiksmo. o čia tik svaiguliai kaip kas ką pagalvojo, atsiminė, mylėjo ir vėl laimingai myli, na ir krūva absoliučiai nesąmoningos fantastikos, kurios nebuvo pirmoje dalyje, o čia ta fantastika viską sugadino, pabaiga siaubingai banali. tikrai neįsivaizduoju, ką rašys trečioje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burokėlis: 27 birželio 2013 - 11:12
O dėl ko skaitot knygas antrą kartą? Anksčiau ir aš skaitydavau, bet dabar, kai tiek knygų neperskaitytų yra, nebeskaitau. Nors, Putino "Altorių šešėly" norėčiau paskaityt, labai seniai skaityta smile.gif
Atsakyti
aš tai neskaitau, pernelyg gerai atsimenu, kas buvo parašyta.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 06 27, 14:32)
O dėl ko skaitot knygas antrą kartą?

Net nežinau, kaip paaiškinti. Tiesiog yra kažkoks vidinis noras dar kartą sugrįžti į tą vaizduojamą pasaulį, vėl išgyventi kai kuriuos veikėjų įvykius. Kartais po daug metų tiesiog įdomu, kokį įspūdį šį kartą man paliks ta knyga, nors istorija kaip ir žinoma, bet su laiku pamiršti detales, pasikeičia tavo paties požiūris į įvairius dalykus ir pan.
Aišku, yra knygų, kurių ne tik, kad neskaitysi antrą kartą, bet ir džiaugiesi, jog pabaigei.
Gal tai atrodo laiko švaistymas, tačiau mes su vyru turime ir keletą filmų, kuriuos karts nuo karto pažiūrime iš naujo. Pavyzdžiui "Karaliaus kalba" jau turbūt kokius penkis kartus žiūrėjom. Tiesiog geras filmas, kurį norisi dar kartą pažiūrėti.

Gal kas nors kitaip mąsto rolleyes.gif
Atsakyti