Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

Jeigu gryze is uzsienio vaizduoja elita tai gal darbdaviams ir atrodo kad neverta i tokius rimtai ziuret. Bet manau daug kas priklauso nuo to kodel emigruota ir kodel sugryzta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arilina @ 2015 11 23, 21:05)
labai smagu skaityt, kad daug geru emociju grizus ir nesigailit, tikiuosi taip bus ir man smile.gif o kaip darbdaviai ziuri i grizusuosius, sklando mitai, kad nelabai kaip....  g.gif

mano vyras ejo i du darbo pokalbius ir i abu pakviete dirbti thumbup.gif po vieno interviu pasake, kad paskambins vakare, o kito interviu metu is kart pasake, kad gaus darba thumbup.gif
Atsakyti
Mes su vyru kartais pakalbame apie grįžimą į Lietuvą, bet jeigu pradedam realiai viską skaičiuoti, tai tą mintį iškart atmetam, nes akivaizdu, kad iš vienos algos keturių asmenų šeima LT niekaip neišgyventų. Nors esu tikra, kad vyras darbą rastų greitai, tačiau jo sirtyje alga LT yra gerokai mažesnė nei UK, vadinasi tektų "chaltūrinti" vakarais ir savaitgaliais, o tai atimtų laiką, kurį galėtų praleisti su mumis. Šitas dalykas labiausiai ir atbaido nuo grįžimo.
Atsakyti
Ir aš pasvajoju grįžti gyventi į Lietuvą.
Įdomu, kiek dabar Lietuvoje reikia uždirbti, kad būtų galima patenkinti pagrindinius šeimos poreikius: buto mokesčiai, maistas, benzinas, rūbai, kokia pramoga? g.gif Esame trijų asmenų šeima.
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 01 24, 14:44)
Ir aš pasvajoju grįžti gyventi į Lietuvą.
Įdomu, kiek dabar Lietuvoje reikia uždirbti, kad būtų galima patenkinti pagrindinius šeimos poreikius: buto mokesčiai, maistas, benzinas, rūbai, kokia pramoga?  g.gif  Esame trijų asmenų šeima.

kiek reikia menesiui? yra daug niuansu: ar mokesit nuoma/paskola? kokio tipo bute/name gyvensit, kiek del to mokesit uz siluma? kokiam mieste gyvensit ir kaip toli bus darbas? koki maista ir kiek jo valgote (kiti megsta prabangiai ir daug wink.gif kokie vaiko poreikiai (pvz. ar reikia pirkti brangu misinuka)? mums, gyvenant mazam miestely, tikrai uztenka 500 euru trim zmonem smile.gif vyro darbas salia namu, paskolu ir nuomu nemokam, rubu irgi neperkam, nes labai daug is UK parsivezem, tad pagrindines musu islaidos yra vaiko maistas (per menesi jam isleidziam bent 70 euru+sauskelnes), komunaliai dar 100 euru, na o visa kita eina maistui, pramogoms ir kitoms islaidoms smile.gif niekuo skustis negalim tikrai bigsmile.gif 4u.gif ir pati gyvenimo kokybe mums daug geresne nei buvo UK - seima salia, daznai susitinkam, padedam vieni kitiems, svenciam sventes kartu, vyras savo darboviete labiau patenkintas nei ta, kur dirbo UK, labai gera vaiko prieziura, ziurint is gydytoju puses, o as pati su vaiku zadu namie pabut bent du metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2016 01 24, 18:16)
kiek reikia menesiui? yra daug niuansu: ar mokesit nuoma/paskola? kokio tipo bute/name gyvensit, kiek del to mokesit uz siluma? kokiam mieste gyvensit ir kaip toli bus darbas? koki maista ir kiek jo valgote (kiti megsta prabangiai ir daug wink.gif kokie vaiko poreikiai (pvz. ar reikia pirkti brangu misinuka)? mums, gyvenant mazam miestely, tikrai uztenka 500 euru trim zmonem smile.gif vyro darbas salia namu, paskolu ir nuomu nemokam, rubu irgi neperkam, nes labai daug is UK parsivezem, tad pagrindines musu islaidos yra vaiko maistas (per menesi jam isleidziam bent 70 euru+sauskelnes), komunaliai dar 100 euru, na o visa kita eina maistui, pramogoms ir kitoms islaidoms smile.gif niekuo skustis negalim tikrai  bigsmile.gif  4u.gif ir pati gyvenimo kokybe mums daug geresne nei buvo UK - seima salia, daznai susitinkam, padedam vieni kitiems, svenciam sventes kartu, vyras savo darboviete labiau patenkintas nei ta, kur dirbo UK, labai gera vaiko prieziura, ziurint is gydytoju puses, o as pati su vaiku zadu namie pabut bent du metus smile.gif

saunu, kad jums viskas gerai thumbup.gif svarbiausia, kad optimizmo turit.
Yra tema, kur moteriskes vos neapsiputoje aiskina, kad reikia uzdirbt bent po 1000euru ant galvos, kitaip gyvenimo LT nera. Viskas nuo paciu zmoniu priklauso, nuo ju gyvenimo budo ir.... pomegio paverkslenti. Nes gali buti, kad tokie ir 2000e ant galvos uzdirbs, bet ir tada verks, kaip blogai
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2016 01 24, 16:16)
kiek reikia menesiui? yra daug niuansu: ar mokesit nuoma/paskola? kokio tipo bute/name gyvensit, kiek del to mokesit uz siluma? kokiam mieste gyvensit ir kaip toli bus darbas? koki maista ir kiek jo valgote (kiti megsta prabangiai ir daug wink.gif kokie vaiko poreikiai (pvz. ar reikia pirkti brangu misinuka)? mums, gyvenant mazam miestely, tikrai uztenka 500 euru trim zmonem smile.gif vyro darbas salia namu, paskolu ir nuomu nemokam, rubu irgi neperkam, nes labai daug is UK parsivezem, tad pagrindines musu islaidos yra vaiko maistas (per menesi jam isleidziam bent 70 euru+sauskelnes), komunaliai dar 100 euru, na o visa kita eina maistui, pramogoms ir kitoms islaidoms smile.gif niekuo skustis negalim tikrai  bigsmile.gif  4u.gif ir pati gyvenimo kokybe mums daug geresne nei buvo UK - seima salia, daznai susitinkam, padedam vieni kitiems, svenciam sventes kartu, vyras savo darboviete labiau patenkintas nei ta, kur dirbo UK, labai gera vaiko prieziura, ziurint is gydytoju puses, o as pati su vaiku zadu namie pabut bent du metus smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Jeigu ne paslaptis, kuriame mieste taip smagu gyventi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolyte: 25 sausio 2016 - 13:18
Ačiū, kad atsakote. smile.gif
Paskolos ar nuomos mums nereiktų mokėti, nes žadame parduoti turimą nekilnojamą turtą užsienyje.Tad vėl kyla tokie elementarūs klausimai: ar aš galiu atsidaryti banko sąskaitą Lietuvoje (dabar joje nesu registruota)?Kokie pagrindiniai bankai Lietuvoje (žinau, kad tik skandinaviški).Ar jie patikimi laikyti pinigų santaupas? g.gif
Esu labai atitolusi nuo Lietuvos gyvenimo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lybera: 25 sausio 2016 - 16:24
QUOTE(Leksa @ 2016 01 24, 17:26)
saunu, kad jums viskas gerai  thumbup.gif svarbiausia, kad optimizmo turit.
Yra tema, kur moteriskes vos neapsiputoje aiskina, kad reikia uzdirbt bent po 1000euru ant galvos, kitaip gyvenimo LT nera. Viskas nuo paciu zmoniu priklauso, nuo ju gyvenimo budo ir.... pomegio paverkslenti. Nes gali buti, kad tokie ir 2000e ant galvos uzdirbs, bet ir tada verks, kaip blogai

jo, jo, girdejau viena tokia su 4 vaikais UK is pasalpu gyvenancia ir aiskinancia, kad LT jai pragyvenimui reiktu 5000 euru, nes reiktu pinigu dvieju masinu imokom, vaiku privaciam mokslui ir t.t. Mes su vyru ir UK gyvendami neislaidavom, nors tuo paciu niekada negyvenom su kitais zmonemis, tai vienas musu atlyginimas iseidavo nuomai ir komunaliniams. Taip, LT uzdirbama maziau, bet kas turi galva ir stengiasi, tai tikrai galima uzsidirbt ir pragyvent smile.gif UK gyvendami, mes budavo net po kelias savaites nesimatydavom, o dabar tikiu, kad rasiu darba pagal specialybe ir su vyru vakarus leisime kartu (kaip ir dabar, kai maziukas dar mazas), o kiek UK seimu zinau, kurie tik apsikeicia vaiku prieziura ir susimato tik sekmadieniais. Argi cia seimyninis gyvenimas? jei butume like UK, tai vyras irgi vaiko butu nemates... o dabar 5 vakare jau buna namie ir iki pat jo naktinio miegelio kartu duksta wub.gif juk teisingai sakoma, kad gyvenimo gale, zmogus gailisi ne to, kad per mazai pinigu uzdirbo, bet kad per mazai laiko su artimaisiais praleido smile.gif

QUOTE(Dolyte @ 2016 01 25, 12:17)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Jeigu ne paslaptis, kuriame mieste taip smagu gyventi?

pajury rolleyes.gif

QUOTE(Lybera @ 2016 01 25, 15:23)
Ačiū, kad atsakote.  smile.gif
Paskolos ar nuomos mums nereiktų mokėti, nes žadame parduoti turimą nekilnojamą turtą užsienyje.Tad vėl kyla tokie elementarūs klausimai: ar aš galiu atsidaryti banko sąskaitą Lietuvoje (dabar joje nesu registruota)?Kokie pagrindiniai bankai Lietuvoje (žinau, kad tik skandinaviški).Ar jie patikimi laikyti pinigų santaupas?  g.gif
Esu labai atitolusi nuo Lietuvos gyvenimo  blush2.gif

as dariau taip: pervedziau pinigus i sesers saskaita pries pat grizima. Grizus pasirasem ranka tokia sutartele, kad as jai pervedziau savo pinigus, o ji juos man perveda grizus i Lietuvoj atsidaryta saskaita. Turiu visus payslip'us, jei kartais kokia mokesciu inspekcija susidometu, is kur tuos pinigus gavau smile.gif Tada uzsiregistravau savivaldybej, atsidariau banke saskaita ir psio smile.gif as esu swedbank kliente, vyras - seb banko (specialiai skirtinguose bankuose laikom pinigus, vdrug koks bankrotas vieno is ju biggrin.gif tiesa, reiktu is karto registruotis i darbo birza, kad gautumete sveikatos draudima. Jei dirbi nenorite, reiktu pradet moket imokas i sodra, kad gautumete ta draudima, tik jis pradetu galiot po triju menesiu. Tai mano vyras dar ir privaciai tuos tris menesius apsidraude, nes grizes i LT, jis 5 menesius nedirbo (neieskojo darbo, nes musu maziukui buvo blogai ir gulejom ilgai ligoninej visi trys smile.gif p.s. Lietuvos daktarai tikrai nuostabus ir jokiu kysiu niekam nemokejom schmoll.gif klauskit, jei kas domina 4u.gif atsakysiu, ka galesiu is savo patirties 4u.gif
Atsakyti
Labai smagu jus skaityti... Jus rasykite, rasykite, rasykite blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 01 25, 16:23)
Ačiū, kad atsakote.  smile.gif
Paskolos ar nuomos mums nereiktų mokėti, nes žadame parduoti turimą nekilnojamą turtą užsienyje.Tad vėl kyla tokie elementarūs klausimai: ar aš galiu atsidaryti banko sąskaitą Lietuvoje (dabar joje nesu registruota)?Kokie pagrindiniai bankai Lietuvoje (žinau, kad tik skandinaviški).Ar jie patikimi laikyti pinigų santaupas?  g.gif
Esu labai atitolusi nuo Lietuvos gyvenimo  blush2.gif

O nesvarstėt galimybės NT esamą užsienyje nuomoti, o Lietuvoje imti paskolą ir pirkti butą/namą? Tokiu atveju gauta nuoma padengs įmokas į banką. Na, bet jums spręsti 4u.gif

Banko sąskaitą Lietuvoje atidaryti tikrai galite mirksiukas.gif Bankai nu ką žinau, swedbank, seb, dnb, medicinos, šiaulių... Pas mane swed su seb, skųstis neturiu kuom ax.gif Viskas pakankamai patikima ir saugu.

Kiek jums reikės pragyvenimui tai čia sunku atsakyt. Kiekvienos šeimos poreikiai skiriasi. Man 500€ toli gražu neužtektų, kažkam užtenka ir tiek. Džiugu dėl to, bet tai ir labai individualu.
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2016 01 26, 00:27)
O nesvarstėt galimybės NT esamą užsienyje nuomoti, o Lietuvoje imti paskolą ir pirkti butą/namą? Tokiu atveju gauta nuoma padengs įmokas į banką. Na, bet jums spręsti  4u.gif

Banko sąskaitą Lietuvoje atidaryti tikrai galite  mirksiukas.gif Bankai nu ką žinau, swedbank, seb, dnb, medicinos, šiaulių... Pas mane swed su seb, skųstis neturiu kuom  ax.gif Viskas pakankamai patikima ir saugu.

Kiek jums reikės pragyvenimui tai čia sunku atsakyt. Kiekvienos šeimos poreikiai skiriasi. Man 500€ toli gražu neužtektų, kažkam užtenka ir tiek. Džiugu dėl to, bet tai ir labai individualu.

musu su vyru svajone laimet aukso puoda ir nuspirkt nama UK nuomai thumbup.gif o kas liecia islaidas, tai pvz mano draugai Vilniuj gyvendami uz benzina/troleibusa/paskola/komunalinius palieka 500 euru, kai musu tos pacios islaidos salciausiu menesiu siekia tik 150 euru (nera paskolos, benzinui mazai ir trului nereikia smile.gif pavasari, vasara del sildymo nebuvimo dar daugiau pinigeliu atliks bigsmile.gif kol kas mums nemaza islaidu dali sudaro vaiko maistelis (nes jis dar musiskio maisto nevalgo) ir pampersai. Mes su vyru megstam pavalgyt paprastai ir mums labai skanu (pvz. keptos bulves ar garnyrui kopustas su morka, kotletukai arba kad ir spagetti makaronai smile.gif nesam labai isrankus maistui smile.gif o visa kita islaidos buto dekorui, pramogoms ir pan smile.gif nezinau, ar mums cia mazai uztenka, ar mes mokam ieskot, kur pigiau blush2.gif greit bus metai, kaip esu grizus ir tikrai man viskas super thumbup.gif

kas nori pasikeisti teises i lietuviskas irgi labai paprasta - reikia tik medicinine pereit ir priduot uzsienietiskas teises regitrai. O su sveikatos draudimu yra vienas niuansas - jei turite vaiku iki 8 metu, mamos irgi gauna nemokamai sveikatos draudima, tik reikia prisiduot smile.gif o toliau, paprastas gyvenimas kaip ir kitur 4u.gif
Atsakyti