Sveiki. Gal ir nevisai į temą čia, nes aš jau nebenešioju breketų, bet bandom

Man ortodontė uždėjo iš vidaus pusės po breketų nuėmimo apačioj reteinerį (vielutę) ir galvojo viršuj nedėt, nes sakė kad vis mažiau pacientų deda viršuj ar kažkas panašaus, bet sako dėl viso pikto uždėkim. Naktimis reikia nešiot plokšteles. Prieš savaitę kandau kietą keptą duoną su priekiniais dantimis ir kairėj pusėj, prie 2 dantų, nulūžo toj vietoj tas reteineris, tai sako, kad reikia dabar plokšteles nešiot ir dieną ir naktį, kad neiškreivėtų dantys, bet aš taip nenoriu... Kaip manot, gal galima pas kitą ortodontą nueit ar siūlyt savo ortodontei kaip nors, kad ir per atostogas, bet už pinigus, uždėt man tą reteinerį? Nes jei per savaitę kaip matau niekas ten man nesusikreivino, tai gal ir nieko nebūtų? Tuo labiau, kai pradžioj dar galvojo viršuj nedėt. Rugpjūčio 12 d. užrašė mane, tai neduok dieve iki tol nešiot plokšteles... Kaip sakoma, nėra padėties be išeities, tai gal ir čia yra

Nepykit už tokį ilgą pranešimą, bet taip jau gavosi. Ačiū

P.S. Kas nešioja reteinerį viršuj, jums irgi ten būna, kad prilenda kartais maisto ir reikia valyt? Ar čia per dideli tarpai pas mane tarp tarpdančių? P.P.S Paskutinis klausimas: o burnos higiena skiriasi kažkuo kai daro su breketais ir kai be jų? Ir ar nors kiek tie dantys pašviesėtų nuo to kažin? Nes prieš uždedant breketus, jie buvo baltesni man regis. Ačiū dar kart, tikiuosi viską supratot