Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

QUOTE(*Kristal* @ 2013 11 22, 02:00)

gražuolis first.gif Ar senai jį auginate?
Atsakyti
keletas foto wub.gif (žiūr.paskutines)
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 21, 22:46)
tai grįžusi radau į dausas iškeliavusią haraellą odoratą ir du nemažus pumpurus nudžiovinusią geltonais žiedais žydinčią NOID raibuolę sad.gif

nu va tai tau verysad.gif o aš va du falenopsius rūšinius išmečiau, ir dar vienas ant ribos. Jau kaip atsibodo tie nusilpę, ligoti augalai, reanimuok kaip nori, nieks nepadės.

t ... štai  phalaenopsis tetraspisxc1 rolleyes.gif  wub.gif

gražu wub.gif
Atsakyti
Tetrapsis grazuolis. Ar pirktiniai ziedai ar naminiai?
Mumrikai, gaila geliuko, bet nieko, bus nauju mirksiukas.gif
Mumrikai, nezinau kaip tu purski savo geliukus, bet as irgi nuo inesimo I namus nelaisciusi, tik purskiu is virsaus su tokiu paprastu rankiniu purkstuku. Sunku man suprast kaip daznai reikia purkst, tai papursiu praktiskai kas antra diena. Kai kada mazai, kai kada daugiau, bet visai neturiu laiko as ju nesiot iki kriaukles ir laistyt doh.gif Tikiuosi nesupudinsiu, o gal neperdziovinsiu, nes namie labia sausa, kai dabar veikia sildymas. Vanda leidzia ziedkoti, tai gal tas purskaliojimas jai patinka bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lasvegiete: 22 lapkričio 2013 - 16:19
mumriko uzrodytas kvapnuolis Phal. Samt und Seide "Sophie"xsumatrana leidzia ziedkoti bigsmile.gif kaip laukiu suzinot kaip stipriai ir nuostabiai jis kvepia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 10 31, 11:16)
O as vakar dar viena labai dziuginanti pazada radau pas phal. schilleriana x manii dark  bigsmile.gif

Aš jau norėjau saviškiu skųstis.. prieš kokią pusantros savaitės pernešiau ant rytinės palangės (prieš tai stovėjo ant lentynėlės virtuvėje) ir panašu kad tai padėjo (daugiau šviesos, šilčiau), užvakar radau belendantį žiedstiebį bigsmile.gif
Ir Phal. sumatrana vėl sumąstė žydėti thumbup.gif nes pirktas buvo žydintis rugpjūtį..

kadangi nelabai turiu kuo girtis, bet šį kartą nesusiturėjau  ax.gif  pati iki paskutinės minutės netikėjau, bet ... štai  phalaenopsis tetraspisxc1 rolleyes.gif  wub.gif

Tokiais tik girtis ir girtis thumbup.gif, labai labai gražus wub.gif
Įdomu kokiom sąlygom auginate?

QUOTE(eliss @ 2013 11 22, 15:55)
nu va tai tau verysad.gif o aš va du falenopsius rūšinius išmečiau, ir dar vienas ant ribos. Jau kaip atsibodo tie nusilpę, ligoti augalai, reanimuok kaip nori, nieks nepadės.

Užjaučiu tave ir mumriką dėl praradimų..
Su kokias falenopsiais čia taip nepasisekė? g.gif
Atsakyti
Merii, *Kristal*, nuostabūs žiedai wub.gif

QUOTE(eliss @ 2013 11 22, 15:55)

Pliusas tas, kad dabar jau tikrai vyras "su visam" žinos, kad orchidėjos tai ne pelargonijos ir šalčio tikrai bijo biggrin.gif

QUOTE(lasvegiete @ 2013 11 22, 17:12)
Mumrikai, gaila geliuko, bet nieko, bus nauju  mirksiukas.gif
Mumrikai, nezinau kaip tu purski savo geliukus, bet as irgi nuo inesimo I namus nelaisciusi, tik purskiu is virsaus su tokiu paprastu rankiniu purkstuku. Sunku man suprast kaip daznai reikia purkst, tai papursiu praktiskai kas antra diena. Kai kada mazai, kai kada daugiau, bet visai neturiu laiko as ju nesiot iki kriaukles ir laistyt  doh.gif Tikiuosi nesupudinsiu, o gal neperdziovinsiu, nes namie labia sausa, kai dabar veikia sildymas.

Saviškes purškiu jau ne pirmus metus ir joms tai tikrai patinka - nei viena nesiskundžia biggrin.gif

O dėl gėliukų, tai šiandien jiems kompensacija atkeliavo - atsisiunčiau iš UK phal. amabilis variegated - tikiuosi, kad užaugs į tokį grožį

https://www.google.l...s...tml;333;500

ir phalaenopsis equestris peloric

Kaip jie atrodo "gyvai" parodysiu vėliau - šiandien laukia persodinimas ir adaptacija "šiltnamėlyje" ax.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 11 22, 18:04)
mumriko uzrodytas kvapnuolis Phal. Samt und Seide "Sophie"xsumatrana leidzia ziedkoti  bigsmile.gif kaip laukiu suzinot kaip stipriai ir nuostabiai jis kvepia  bigsmile.gif

Tikrai kvapas ir kanus, ir stiprus - bent jau man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 11 22, 21:08)
O dėl gėliukų, tai šiandien jiems kompensacija atkeliavo - atsisiunčiau iš UK phal. amabilis variegated - tikiuosi, kad užaugs į tokį grožį

ir phalaenopsis equestris peloric

Kaip jie atrodo "gyvai" parodysiu vėliau - šiandien laukia persodinimas ir adaptacija "šiltnamėlyje"  ax.gif

Tai jau lauksim pasirodant bigsmile.gif
Per eBay pirkai?

Phal. amabilis variegated prieš porą metų turėjo Schwerter, tikiuosi kad ir vėl kada nors turės tongue.gif, vis pasižiūriu laiks nuo laiko..
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 11 22, 21:46)
Tai jau lauksim pasirodant  bigsmile.gif
Per eBay pirkai?

Phal. amabilis variegated prieš porą metų turėjo Schwerter, tikiuosi kad ir vėl kada nors turės tongue.gif, vis pasižiūriu laiks nuo laiko..

aham, ebay mirksiukas.gif Vat iš šito žmogeliuko - labai maloniai bendraujantis, greit išsiuntė, ir greit atėjo biggrin.gif Iš pradžių net atkalbinėjo pirkt, nes bijojo, kad nesušaltų. Tada sutikau, kad palauksiu iki pavasario ir tuomet po kelių dienų pardavėjas parašė, kad vis tik nori rizikuot siųsti, o jei kas gėlėms dėl siuntimo nutiks, tai pavasarį nemokamai atsiųs naujas.

http://www.ebay.co.u...=item233119eea4

Siuntinukas atkeliavo gan greit nuo išsiuntimo, gėlės buvo tikrai labai smarkiai apvyniotos burbuline plėvele bei popieriumi ir šiai akimirkai atrodo tikrai sveikos. Buvo pasodintos kiminuose, iš kart persodinau, tai šaknų vaizdas tikrai nudžiugino - jų ir nemažai, ir be proto ilgos, po porą sprindžių, tai teko vos ne kuodelį susukt kol vazonan sugrūdau (kiminuose jos buvo susisukusios kompaktiškai, bet kai kiminus ištraukiau, tai šaknys ištrūkusios į laisvę kaip reikiant "tūrio" įgavo biggrin.gif ).

Dabar jau abi persodintos ir aklimatizacijai bei stebėjimui akvariuman patupdytos.

Phal. amabilis variegated ir aš pirmiausia pas Schwerterį pamačiau, bet kol sugalvojau pirkt jų neliko ir neaišku ar ir kada bus. Žvalgiausi pas kitus tiekėjus, bet Europoj niekur kitur neužmačiau.
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 11 22, 20:30)

Su kokias falenopsiais čia taip nepasisekė? g.gif

Phal.stuartiana Pico Chip ir mini mark. Pavasarį vis tiek ieškosiu, labai noriu didelio margalapio augalo.Labai gaila Pico Chip, tiek lapų gražių buvo prisiauginęs verysad.gif Ir dar Penang girl miršta, neina reanimuot. Su paprastais falenopsiais lengviau, jie geriau pasiduoda reanimacijai.
Sunku pas mane šiuo metu augalams, labai trūksta šviesos, vasarą tiesiog bujoja lauke, o žiemą atkrenta silpniausi. Gyvenam lyg kokioj prieblandos šaly, saulės nematėm visą mėnesį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 11 23, 10:52)

Sunku pas mane šiuo metu augalams, labai trūksta šviesos, vasarą tiesiog bujoja lauke, o žiemą atkrenta silpniausi. Gyvenam lyg kokioj prieblandos šaly, saulės nematėm visą mėnesį rolleyes.gif

Maniškiai beveik garantuotai nykt pradėtų per žiemą arba giliai įmigtų, nes šviesą dar blokuoja ir įstiklintas balkonas doh.gif O kadangi darbo stalas prie lango tad prisitvirtinau lempą ir mėgaujas gėlytės nuo ryto iki vakaro bent šiokia tokiašviesa smile.gif Viena dabar žydi tai dalis žiedelių į langą persisukę, kiti į lempą biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Dėkui už gražius žodžius maniškiui tetraspiui 4u.gif tiksliai nepamenu kada pirkau blush2.gif gal prieš 1,5-2 m. Žiedai naminiai, nors pirkau su žiedstiebiu, bet šie žiedukai ant naujo žiedstiebio rolleyes.gif kad tik ilgiau žydėtų wub.gif
Atsakyti