Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

laba aš irgi po gydytojo. Echo parodė skydliaukės uždegimą. Laukiu kraujo atsakymų šian vakare.. va taip va..
Atsakyti
QUOTE(ekutis @ 2013 07 19, 09:08)
laba aš irgi po gydytojo. Echo parodė skydliaukės uždegimą. Laukiu kraujo atsakymų šian vakare.. va taip va..

Idomiai, o kaip echo gali parodyt skydliaukes uzdegima? Nes man pirma karta kai echoskopavo, tai dare biopsija, tada istyre paimta megini ir pasake, kad uzdegimas, limfocitinis tiroiditas.
gitana74 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 07 19, 10:59)
Idomiai, o kaip echo gali parodyt skydliaukes uzdegima? Nes man pirma karta kai echoskopavo, tai dare biopsija, tada istyre paimta megini ir pasake, kad uzdegimas, limfocitinis tiroiditas.
gitana74 4u.gif

paprastai. pakitimai skydliaukės audinio matomi. ji tamsi, o turėtų būti šviesi. o tai jau uždegimas arba tiroiditas. o kraujas parodys kaip tas uždegimas dabar paveikė skydliaukės funkciją - ar hormonų gamina per mažai ar per daug
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 07 19, 11:59)
limfocitinis tiroiditas.

ką tai reiškia? Simtomatiškai kažkaip kitaip pasireiškia?
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2013 07 19, 07:31)
Sveikos, na va grįžau iš hematologo, išvados tokios: lėtinė hipergeneracinė geležies stokos anemija. Pasirodo pas mane labai sunkiai atsigamina kraujas. turbūt visą gyvenimą reikės gerti geležies preparatus.

verysad.gif nekas.... man ir kazkas negerai su krauju, gelezies hgb mazeja, trombocitai padideje, o gyd neranda kas yra... dabar dar isbere ir vel atsirado nemazai melyniu ant koju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2013 07 19, 22:10)
verysad.gif  nekas.... man ir kazkas negerai su krauju, gelezies hgb mazeja, trombocitai padideje, o gyd neranda kas yra... dabar dar isbere ir vel atsirado nemazai melyniu ant koju verysad.gif

Pritariu, kad nekas, o pas hematologą būvai? Ką jis sako?
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2013 07 19, 12:59)
gitana74 4u.gif

man irgi echoskopija rode skydliaukes uzdegima, bet kraujo tyrimai geri, todel siunte pas radiologus kitu aparatu echoskopuot, aciu dievui jokiu veziniu pakitimu .. sekmes visoms
Atsakyti
Labas mergaites

Pries menesi braukdama ranka per kakla pajutau toki iskilima prie desines puses skydliaukes,po keliu dienu pradejo skaudet gerkle,po kiek laiko gerkle susitvarke,o iskilimas liko. Po poros savaiciu nuejau pas gydytoja,kuris patikrino ta iskilima,net negaleciau jo gumbelio pavadinti,nes jis nera kietas,o pas mano sunu buna padideje limfmazgiai kakle,zinau kokie jie apsiciuopia ir tt. Gydytojas pasake,kad nieko blogo nemato ir liepe sugryst po 2 savaiciu,jei nepranyks.Per tas dvi savaites vel buvo pradeje skaudet gerkle smarkokai.Deja,ta iskyla nepranyko ir gavau siuntima echoskopijai.Kadangi gyvenu ne lt,uztrunka min menesi,kol sulauki savo eiles. Si ryt atsibudus ir braukdama per kakla,nes as patikrinu ar man ta iskila nesumazejo/nepadidejo pajutau,kad turiu panasia iskila kitoi skydliaukes puseje doh.gif mazessne,vos jauciama. Pastarasiais pora dienu buna taip,kad diegia kakla aplinkui ta vieta,kur ta iskyla/ padidejimas,tokie mazi dygliukai atsiranda ir dingsta greitai unsure.gif
Vaziuoju atostogu I lt,tai uzsiregistravau skydliaukes echoskopijai ta pacia diena,tiesiai I oro uosto vaziuosiu ten unsure.gif

Siap simptomu neturiu jokiu,apart,kad esu truputi pavargus ir mielai praleisciau visa diena sededama ant sofkutes ...Turiu du mazus vaikus,galvoju,kad tas yra normal
Nesu turejus bedu del sveikatos,bijau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ms_JoJo: 21 liepos 2013 - 10:52
QUOTE(piene_66 @ 2013 07 19, 10:59)
gitana74 4u.gif

Man pirmiausia padarė echo ir pasakė kad yra skydliaukės uždegimas, ir tik po to dariausi kraujo tyrimus, o jie tai patvirtino. Jei yra skydliaukės problemos, echoskopija tai rodo, bent pas mane rodė. Ačiū už 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kaip laikotės, vėl ateina karščiai, bijau net pagalvoti kaip reikės atlaikyti, mane karščiai žudo, krenta spaudimas (o jis ir taip žemas), buna silpna. O kaip jus tai atlaikote?
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2013 07 28, 09:37)
Sveikos, kaip laikotės, vėl ateina karščiai, bijau net pagalvoti kaip reikės atlaikyti, mane karščiai žudo, krenta spaudimas (o jis ir taip žemas), buna silpna. O kaip jus tai atlaikote?

Man teko priprasti - kur gyvenu oro temperatura 4-5 men be pertrauku buna apie 32 -35 laipsnius. Ismokau visus reikalus tvarkytis anksti ryte, gatve einant tik toje puseje , kur seselis ir pan. Man spaudimui kava padeda, del to tiroksina geriu nakti, nes be kavos tai butu visai nekas, o laukti valanda neiseitu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(panterra9 @ 2013 07 28, 10:17)
Man teko priprasti - kur gyvenu oro temperatura 4-5 men be pertrauku buna apie 32 -35 laipsnius. Ismokau visus reikalus tvarkytis anksti ryte, gatve einant tik toje puseje , kur seselis ir pan. Man spaudimui kava padeda, del to tiroksina geriu nakti, nes be kavos tai butu visai nekas, o laukti valanda neiseitu  4u.gif

Tiroksiną ir aš geriu naktį, tiksliau 4 val ryto, nes man nuo tiroksino skauda galvą, man kava irgi padeda, bet man daug negalima, nes geriu geležies preparatus dėl anemijos, tai hematologas liepė riboti kavą. schmoll.gif .
Atsakyti