Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

QUOTE(BRASKYTTT @ 2013 08 05, 01:20)
geriu geriu ta tiroksina....ir kaskart kiekviena ryta mastau NEJAUGI TAIP VISA GYVENIMA ryti tuos hormonus?

pagalvoju ir as doh.gif šiandien tokia karštybė...galvą net įsiskaudėjo smile.gif
Atsakyti
man 25m. vis pagalvoju apie vaikuti...
kiek teko girdeti jei yra su skydliauke bedu tai reikia ilgai nedelsti su vaikucio planavimu? ar tiesa? kaip jums buvo kai lauketes? ar sekmingai praejo nestumas ir ar nebuvo bedu pastojant?
Atsakyti
Ir aš vis pagalvoju, nejaugi visą gyvenimą reikės vaistus gerti, ir gydytojos to paties paklausiau, o atsakymas tikrai nenudžiugino, pasak gydytojos skydliaukės veikla labai retai atsistato schmoll.gif , taip kad nieko gero, o man dar ir dėl anemijos irgi teks pastoviai vartoti geležies preparatus, mat pas mane kraujas labai sunkiai atsigamina, tai kai tik nutrauksiu geležį, ir vėl hemaglobinas kris. Ir galvą skauda tečia diena, o dar šiandien į Vilnių važiuoti su sūnum, pas reumatologą.Žodžiu nieko linksmo.
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2013 08 04, 23:24)
kiek teko girdeti jei yra su skydliauke bedu tai reikia ilgai nedelsti su vaikucio planavimu? ar tiesa? kaip jums buvo kai lauketes? ar sekmingai praejo nestumas ir ar nebuvo bedu pastojant?

kalbant is savo varpines, tai pastoti abu kartus nebuvo lengva. gine tai siejo su skydliauke, kaip ji sake, tai kiausides ir skydl. sujungtos mazu laideliu. neaugo gleivine gimdos, neaugo foliai, teko stimuliuoti. isnesiojau abi po 34sav., bet del kitu priezasciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2013 08 01, 22:08)
Labas mergaites. 4u.gif

tesiant i tema, zilu plauku turiu begale, nors net 30m neturiu. verysad.gif

mano kelias labai panašus....tyrimai, operacija, žilų plauku irgi nemaža.... man 33 m.
Susitaikykite su tuo kas rytą po tabletę, tyrimai,savijautos sekimai... prie visko priprantama... vieną rytą geriau ,kitą blogiau , bet juk gyvenimas eina, reikia juo mėgautis.
Man tik viena neaišku kaip susiję jodas ir tiroksinas? Vieni gydytojai tame ryšio nemato,o kiti atvirkščiai. Taip iki šiol ir neapsisprendžiu ar vengti jodo preparatų ar ne, nes juk daugelyje maisto papildų yra jodo. Šiaip norėčiau mokslinio paaiškinimo žmonių kalba, gal yra tuo besidominčių?
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2013 08 05, 00:24)

Na man buvo lengva, pastojau nors ir neplanavom, isnesiojau leliuka iki galo, gime sveikute tfu tfu tfu:) tad neviskas taip blogai kaip atrodo, svarbu laiku eit pas endokrinolaga, krauja tikrinti:)
Atsakyti
sveikos mergaitės.
Ateinu su savo tyrimų rezultatais.
Pirmas skaičius negėrus tiroksino, antrasis 6 mėn gėrus po 50 mg
ATPO virš 1300; virš 1300 (norma iki 60)
FT4 11,56; 17,46 (norma 11,5-22,7)
TTH 8.626, 9.27 (norma 0.55-4.78)

Gal kam kyla kokių minčių dėl ko prastėja TTH rezultatai geriant tiroksiną?
Ir FT4 normoj, tai kaip ir nėra tipiška hipotirozei.
Gal kas susidūrėte su subklinikine hipotiroze?
Endokrinologė teigia, jog rezultatai tiesiog rodo, kad per maža tiroksino dozė. Bet man neramu, kad gali būti, jog tiroksinas man visai nepadeda ir gal jo net nereikia.

P.S. Kad man autoimuninis tiroiditas žinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taniatania @ 2013 08 05, 09:38)
Na man buvo lengva, pastojau nors ir neplanavom, isnesiojau leliuka iki galo, gime sveikute tfu tfu tfu:) tad neviskas taip blogai kaip atrodo, svarbu laiku eit pas endokrinolaga, krauja tikrinti:)

na tikiuosi kad man nebus problemu planuojant vaikuti smile.gif tth yra 4.2
Papildyta:
ir dar klausimas nors ta tema jau buvo diskutuota. ar pries darant TTH tyrima reikia isgerti ryte tiroksino ar nereikia?
as iki siol negerdavau.
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2013 08 05, 15:38)
na tikiuosi kad man nebus problemu planuojant vaikuti smile.gif tth yra 4.2
Papildyta:
ir dar klausimas nors ta tema jau buvo diskutuota. ar pries darant TTH tyrima reikia isgerti ryte tiroksino ar nereikia?
as iki siol negerdavau.

Abu kartus pastojau per pirma planavimo cikla, sekmingai isnesiojau ir net pernesiojau. Ar su pirmu vaikuciu sutrikus skydliauke buvo - nezinau, bet , kad su antru - faktas. Pries darant tyrima tiroksino negeriu. Del jodo - man liepe jo vengt.
Atsakyti
Sveikos, apsilankius pas gyd ir pasidarius tyrimus rado autoimunini tiroidita. Menesis jau kaip geriu tiroksina. Laukiu echoskopo.
Sakykit jums geriant tiroksina laiku mmm buna? nu man pradejus gert dingo , nzn ka cia jau galvot....ar taip gali but kad nuo jo dingo ar jau reiktu susirupinti?
Beje po gimdymo man atsirado visi simptomai, bet tai nurasiau kad dar organizmas neatsigaves po gimdymo, poto pervargimui ir pan pan.
Atsakyti
QUOTE(stinaq/ @ 2013 08 07, 14:01)
Sveikos, apsilankius pas gyd ir pasidarius tyrimus rado autoimunini tiroidita. Menesis jau kaip geriu tiroksina. Laukiu echoskopo.
Sakykit jums geriant tiroksina laiku mmm buna? nu man pradejus gert  dingo , nzn ka cia jau galvot....ar taip gali but kad nuo jo dingo ar jau reiktu susirupinti?
Beje po gimdymo man atsirado visi simptomai, bet tai nurasiau kad dar organizmas neatsigaves po gimdymo, poto pervargimui ir pan pan.

Del mm negaliu atsakyt, 9 menesiai po gimdymo, bet dar nera ju, nes maitinu maziu diena naktis. Del simptomu - as ir galvojau, kad viskas todel, kad gimdziau, nuovargis, nedamiegojimas, o pasirodo skydliauke durniuoja doh.gif
Atsakyti
Manau reikia pas gine pasirodyt, paziuret ka ji sakys...kas kiek laiko darotes tyrimus skydliaukes?
kaip su dietom? maistu? po nestumo svoris buvo 55kg, kol vis gi susiemiau ir nuejau pas gyd svoris uzaugo iki 60, noriu kaip nors numest, bet man ka be daryciau laikosi.
Atsakyti