Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos..

as tik dabar pagalvojau, mano arbuzai ir melionai siltnamyje saules isvis negauna, nes tarp misko lapu pasislepe...gal apskabyt tuos lapus blush2.gif g.gif ? Jei jau jiems reikia saules, kad butu saldus... Ar labiau silumos riekia, nei tiesiogines saules ?
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2013 07 08, 13:18)
pioneer.gif man baisu net prisiliest, dar kotas nuluš kol apačią pažiūrėsiu  blink.gif na liepos pabaigoje prdėsiu stuksenti, gal labai nesupyks bigsmile.gif

ne taip lengvai jie atitruksta wink.gif
Atsakyti
Saintlina, kodel nepasakoji,kaip reikalai pas tave?biggrin.gif laukiu nesulaukiu smile.gif
Atsakyti
O jeigu arbuzai mezgasi kazkokie kreivi- gal jiems kokiu maisto medziagu stoka? paziurejau, kad kai kurie agrasto dydzio kazkokie nesimetriski- persikreipe unsure.gif
Atsakyti
pas mane kai kurios cukinijos mezga keistus vaisius - ant to pačio krūmo dauguma pailgų, kaip ir turi būti, o kai kurios į bumbulą susimetusios prie koto, o galas siauras likęs. Kažin kodėl? g.gif
Atsakyti
Cukinijos nėra lepios dirvožemiui, jos pakančios vasariniam lietui. Cukinijų augimo metu dažnai pagelsta užuomazgos, paruduoja viršūnės, todėl dar jauni vaisiai ima nykti, deformuotis. Taip atsitinka dėl netinkamos trąšų sudėties, kai augalai neįsisavina reikalingų azoto, fosforo, kalio ir magnio elementų. Tręšiant dirvą, svarbu žinoti reikalingą mineralinių medžiagų kiekį, antraip gali padidėti dirvožemio druskingumas. - pilnas Mano ūkio straipsnis

Ne­lais­ty­ki­te ar­bū­zų šal­tu van­den­tie­kio van­de­niu. Šilu­mą mėgs­tan­tiems au­ga­lams tai tik­ras nuo­das. Lais­ty­ki­te gau­siai, bet ne dažnai. Ge­riau­sia du kar­tus per sa­vai­tę. Re­gu­lia­riai pu­ren­ki­te, ra­vė­ki­te pik­tžo­les, pa­tręš­ki­te. Pir­mą­jį kar­tą pa­pil­do­mai trę­šia­ma, kai ar­bū­zai išau­gi­na tre­či­ą­jį tik­rą­jį la­pą. Be ka­lio, fos­fo­ro, ar­bū­zams rei­kia ir azo­to. Trą­šų san­ty­kis NPK 1:2:1. Ar­bū­zai jaut­rūs chlo­rui, to­dėl pa­si­rin­ki­te trą­šas be chlo­ro - gal čia atrasit atsakymą, lyginant su savu auginimu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 10 liepos 2013 - 09:04
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 08:44)
pas mane kai kurios cukinijos mezga keistus vaisius - ant to pačio krūmo dauguma pailgų, kaip ir turi būti, o kai kurios į bumbulą susimetusios prie koto, o galas siauras likęs. Kažin kodėl?  g.gif

Dėkui, tiesiog mano mintis perskaitei, nes lygiai tokia pat situacija doh.gif
Keisčiausia tai, kad tas pats augalas mezga ir pilnaverčius vaisius, ir tokius trumpulius, tarsi nedapūstas balionas:bumbulas su pailgu galu, o gale dar ir pageltę.Augalai bujoja, žydi tiek vyriškų, tiek moteriškų žiedų pakankamai.
Nesuprantu, ko jiems dar trūksta g.gif

Papildyta:
[quote=Gaudvilė,2013 07 10, 09:00]
Cukinijos nėra lepios dirvožemiui, jos pakančios vasariniam lietui. Cukinijų augimo metu dažnai pagelsta užuomazgos, paruduoja viršūnės, todėl dar jauni vaisiai ima nykti, deformuotis. Taip atsitinka dėl netinkamos trąšų sudėties, kai augalai neįsisavina reikalingų azoto, fosforo, kalio ir magnio elementų. Tręšiant dirvą, svarbu žinoti reikalingą mineralinių medžiagų kiekį, antraip gali padidėti dirvožemio druskingumas. - pilnas Mano ūkio straipsnis

Ačiū už išsamią info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2013 07 10, 11:40)
Dėkui, tiesiog mano mintis perskaitei, nes lygiai tokia pat situacija doh.gif
Keisčiausia tai, kad tas pats augalas mezga ir pilnaverčius vaisius, ir tokius trumpulius, tarsi nedapūstas balionas:bumbulas su pailgu galu, o gale dar ir pageltę.Augalai bujoja, žydi tiek vyriškų, tiek moteriškų žiedų pakankamai.
Nesuprantu, ko jiems dar trūksta g.gif

pas mane Ambasador taip elgiasi, hibridas, o pas tave? Goldena, nehibridinė, augina pailgus toje pačioje žemėje, tose pačiose sąlygose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 10 liepos 2013 - 10:43
Mano arbūzo daigas-pirmūnas primezgė pakankamai daug arbūziukų - šiuo metu net penki pradėjo augti, vienas iš jų yra didesnis žymiai už kitus. Spėju, kad perdaug jų vienam augalui, neužaugs dideli, reiktų skinti užuomazgas...

Saintlina, kiek arbūzų leisdavai Sniegiui augintis?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 10:41)
pas mane Ambasador taip elgiasi, hibridas, o pas tave? Goldena, nehibridinė, augina pailgus toje pačioje žemėje, tose pačiose sąlygose

Chm, keistas sutapimas g.gif
Pas mane taipogi Ambasador hibridas tokius cirkus krečia doh.gif
O kur pirkai sėklas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rikara: 10 liepos 2013 - 11:11
QUOTE(Gardi @ 2013 07 10, 11:54)
Mano arbūzo daigas-pirmūnas primezgė pakankamai daug arbūziukų - šiuo metu net penki pradėjo augti, vienas iš jų yra didesnis žymiai už kitus. Spėju, kad perdaug jų vienam augalui, neužaugs dideli, reiktų skinti užuomazgas...

Saintlina, kiek arbūzų leisdavai Sniegiui augintis?

Saintlina neskainioja, palieka tiek kiek uzsimezga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 10, 09:39)
O jeigu arbuzai mezgasi kazkokie kreivi- gal jiems kokiu maisto medziagu stoka? paziurejau, kad kai kurie agrasto dydzio kazkokie nesimetriski- persikreipe unsure.gif

cia yra tik mano pacios subjektyvus pastebejimas, bet mano arbuzai pernai pradejo augti kreivi kai stipriai pradejo lyti ir buvo per daug dregmes, dauguma supuvo dar maziukai, tie kurie isgyveno buvo keistos formos

Radau savo pernai isauginta pati pirma arbuziuka, kuris buvo prinokes biggrin.gif (jis uzsimezge dar ant palanges, o kaip persodinom atsalo ir jis sustojo augti, taip ir liko maziukas)

user posted image
Atsakyti