QUOTE(georgiana @ 2013 08 01, 06:50)
gryzus po atostogu, apziurejau kalafiorus jie buvo labai i lapus iseje o kai gryzau po savaites radau labai dideles susuktas galvas

gal patarsite gera recepta ka su jomis daryti be sviezio vartojimo, saldymo, ieskojau receptelu SM koncervavime bet nieko idomaus ir isbandyto neradau, tad klausiu sioje temuteje, mielai laukciau kuri pasidalintumete gal kokiu konceruotu kalafioru recepteliu
As atnesu Palades recepta:
Jaunų daržovių asorti su saldžiarūgščiu marinatu
Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vynuogių acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Marinuojamos jaunos nedidelės daržovės, viskas, kas tuo metu yra - patisonai, pomidorai, agurkai, paprikos, žiediniai kopūstai ar brokoliai.
Daržovės nuplaunamos, bet nepjaustomos. Tik agurkams nupjaunami galiukai, paprikos su kotukais.
Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves - patisonus, agurkus, paprikas, pomidorus, žiedinio kopūsto ar brokolio žiedyną, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l 15 min
2 l 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.
Dariau nemazai pagal ji-zinoma, dar neragavau... Ragavau marinata-man skonis patiko.