Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

Į mano auginamus Triufelius jie nelabai panašūs. Peržvelgiau savo pom veisles-nuotraukas kompe. Panašių neradau. Kai kurie į Alicante būtų panašesni, tik Jūsiškiai didesni už juos, kokie turėtų būti:
user posted image
Kriaušinių forma kitokia:
user posted image
O tas sunkiasvoris nėra derlingas, neapsimoka jo augint. Tegul tokio svorio, bet tik keli. 16x13cm. Vakar šis buvo paskutinis..Įspūdingai jis ir ant augalo atrodė. Augalas puikiai atliko savo funkcijas, atlaikė, nereikėjo jokių atramų, papildomų priraišiojimų.
Atsakyti
Del tos Bolgarskos halos, tai jis pas mane gausiai zydejo, tikrai. Bet nubarste daug ziedu. Tai vat neaisku, koks tas jo tikrasis derlingumas butu buves. Bet kad augalas puikiai susitvarko pats su tokio pomidoro islaikymu, tai tikrai. Nieko nerisau. Nors kitu veisliu, tai ir mazesnius risti reikejo.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 31, 12:08)
Ex, ar galima pretenduot i tavo Aladino lempa  bigsmile.gif

Kuri tik yra pasibeldusi į mano trobelę ir prašiusi, nei vienai nepasakiau ne.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 31, 12:08)
tai 710 gramu pomidoriukas doh.gif  vienam zmogui nesuvalgomas unsure.gif

Juokauji biggrin.gif Pusryčiams kaži ar užtektų essen.gif

Iš mano auginamų dviejų veislių žaliukų Izumrudnoje Jabloko mums skanesni už Kiwius.Kadangi tų skanuolių tik kelias sėklas teturiu,tai reiks krapštytis.
Ir va klausimas toks iškilo-vis skaitau,kad bevalgydamos pomidorus tas sėklas krapštot g.gif .O tai nereikia pomidoro laikyt kol jis noks,sunoks ir pernoks?Bet tie pernokėliai tai jau nelabai skanūs ir valgomi, kaip ir sėkliniai agurkai g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 07 31, 13:51)
Ir va klausimas toks iškilo-vis skaitau,kad bevalgydamos pomidorus tas sėklas krapštot g.gif .O tai nereikia pomidoro laikyt kol jis noks,sunoks ir pernoks?Bet tie pernokėliai tai jau nelabai skanūs ir valgomi, kaip ir sėkliniai agurkai g.gif ...

Aš niekada nekrapštau sėklų bevalgydama pomidorą schmoll.gif Netaupau pomidorų. Sėkloms skirtus pomidorus gerai sunokinu, subrandinu, tuomet ir sėklų daigumas puikus būna wink.gif Sėkloms skirti pomidorai tik sėkloms ir būna. Minkštimo atliekos keliauja pas vištas.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 07 31, 14:01)
Aš niekada nekrapštau sėklų bevalgydama pomidorą schmoll.gif  Netaupau pomidorų. Sėkloms skirtus pomidorus gerai sunokinu, subrandinu, tuomet ir sėklų daigumas puikus būna wink.gif Sėkloms skirti pomidorai tik sėkloms ir būna. Minkštimo atliekos keliauja pas vištas.

o kiek mazdaug laiko brandint reikia? nes karta man bebrandinant seklos viduje sudygo doh.gif nors pats pomidoras dar atrode visai valgomas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 07 31, 12:11)
Kuri tik yra pasibeldusi į mano trobelę ir prašiusi, nei vienai nepasakiau ne.. smile.gif

va turbūt todėl yr baisiai sunku į tą triobelę prisibelst biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 31, 14:11)
o kiek mazdaug laiko brandint reikia? nes karta man bebrandinant seklos viduje sudygo doh.gif  nors pats pomidoras dar atrode visai valgomas biggrin.gif

nežinau, ar gerai darau, bet nokinu ant medžio, kol gerai sunoksta, būnu markeriu užrašius - SĖKLOS - kad niekas nepasikėsintų. Ar dar ir ant palangės brandinat nuėmusios?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 07 31, 14:11)
o kiek mazdaug laiko brandint reikia? nes karta man bebrandinant seklos viduje sudygo doh.gif  nors pats pomidoras dar atrode visai valgomas biggrin.gif

Pagal laiką tikrai nepasakysiu kiek brandint reikia, tiesiog jaučiu pagal pomidoro minkštumą. Turi būti minkštas, bet nepradėjęs bliukšti. Taip sakant, nesukiužęs, bet kad valgymui jau nelabai tiktų smile.gif
Ir dar nė karto man neteko susidurti su viduje sudygusiomis sėklomis. Nežinau kas ten nutinka ir kodėl.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 07 31, 14:32)
Pagal laiką tikrai nepasakysiu kiek brandint reikia, tiesiog jaučiu pagal pomidoro minkštumą. Turi būti minkštas, bet nepradėjęs bliukšti. Taip sakant, nesukiužęs, bet kad valgymui jau nelabai tiktų smile.gif

o jau nuskintus palaikot, ar ant medžio minkštai sunokinat?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 31, 14:22)
nežinau, ar gerai darau, bet nokinu ant medžio, kol gerai sunoksta, būnu markeriu užrašius - SĖKLOS - kad niekas nepasikėsintų. Ar dar ir ant palangės brandinat nuėmusios?

tai, kad pas mane rudeniop visad ligos isisuka. nesinoretu laikyt vaisiaus apmaumijusiam siltnamyje. paskui nei seklai gali netikt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 31, 14:35)
o jau nuskintus palaikot, ar ant medžio minkštai sunokinat?

Nuskinu normaliai sunokusius, paskui dar panokinu apie savaitę ar daugiau.. na, pagal aplinkybes žiūriu, skirtingos veislės skirtingu greičiu ir noksta, nuo pomidoro dydžio irgi priklauso - didesnis, mėsingesnis lėčiau, mažesnis, skystesnis greičiau. Taigi, tikslaus recepto nėra, tokio lyg pusšešto jausmo reikia smile.gif
Atsakyti