Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(matuke @ 2013 07 31, 12:08)
Jei cia is manes tai Skatulka tikrai ne zalia, labiau avietine tokia, na teisingai pas tave ir atrodo nuotraukoje  mirksiukas.gif

aga is taves drinks_cheers.gif tai nuraminai tada 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 31, 22:37)
O man toks klausimas pasistojo, ar laistyti dar pomidorus, ar jau palikti juos likimo valiai? Kazkada buvo rasyta, kad nuo liepos vidurio nustoja laistyti, na kaip ir prevencija nuo maro. Pas ka smelingas dirvozemis, kaip ir aisku, laistot, o jei priemolis? Ir kaip is vis su tuo laistymu, laistot, kaip ir anksciau, ar visdelto reciau tokiu laiku? Man jau kaip ir reiktu, sakau, siom dienom paliesiu gal paskutini karta juos  g.gif (pries 2 sav. laistyti)

pas mus priemolis . Iki siol laistem kiekviena savaitgali. bet si savaitgali jau neleidau Mb laistyt siltnamio, nu nes bulves salia maravo, ant lapo viena kita demelyte panaciau ir uzpanikavau....

siandien MB pravaziavo pro siltnami ... sake nokstanciu daugybe, kazi rasim penktadieni dar juos g.gif smile.gif Man vis dilema, rasim ar nerasim ko nors nuvaziave po savaites smile.gif
praeita savaite po savaites nebuvomo radom pirsto dydzio agurkiukus , ir sakyciau neperdaugiausia, isskyniau, o sekmadieni dar beveik kibira priskyniau ... nu tai kokia isvada g.gif darzoves ilgisi seimininku ir neauga nenoksta per savaite g.gif biggrin.gif

Ex , jau pradedu noret ne tik kosmonautu, bet ir aladino, o jei dar kazkokios egzotikos ( man) augini, tai isvis uzsinoresiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
O man toks klausimas pasistojo, ar laistyti dar pomidorus, ar jau palikti juos likimo valiai?

Aš tai laistysiu,nors ir rečiau.Nes pernai apie spalio pabaigą tik roviau,tai nežinau kaip ten jie tiek laiko išgyventų nepalieti,nors ir mulčiuoti g.gif O sezono pabaigoj kiekvienas pomidoras suskaičiuotas būna ir visi patampa skanūs prieskanūs biggrin.gif Aišku,jei tie skraiduoliai nepribaigs anksčiau doh.gif
Tiesa,Zikai,o kaip ten tau pernai su baltasparniais kovot sekėsi?Nu priklijavau tų lipnių geltonų kvadratukų dvi pakuotes,pridėjau geltonų bliūdukų su Feiriu.Šnapsu nupurskiau,bet,matyt,veltui,bo ryškiai kažkokie kandžiobaros pas mani-nesimato ,kad jiems nors galvą nuo to skaudėtų g.gif
Atsakyti
O man toks klausimas pasistojo, ar laistyti dar pomidorus, ar jau palikti juos likimo valiai? Kazkada buvo rasyta, kad nuo liepos vidurio nustoja laistyti, na kaip ir prevencija nuo maro. Pas ka smelingas dirvozemis, kaip ir aisku, laistot, o jei priemolis? Ir kaip is vis su tuo laistymu, laistot, kaip ir anksciau, ar visdelto reciau tokiu laiku? Man jau kaip ir reiktu, sakau, siom dienom paliesiu gal paskutini karta juos  g.gif (pries 2 sav. laistyti)

Aš ir pernai, ir užpernai nuo liepos vid-liepos pabaigos garbės žodis nelaisčiau nei lašo 4u.gif Čia gal dėl to, kad tiesiog laiko nebeturėjau, bet pomidorai žalutėliai iki šalnų buvo. Pas mane buvo gan sunki žemė, molis maišytas su priemoliu.Būdavo gausiai mulčiuota ir amžinai drėgna.
Šiais metais užsivežėm nemažai juodžemio ir mulčiaus neturiu sveikatos daug pridėt doh.gif Tai žemė kaip parakas pasidaro po kokių 4 dienų. Todėl šiais metais laisto vyras jau. Tik ne kas savaitę dabar, bet kas 2-3. Jeigu bus dažni lietūs, liesim dar rečiau, kokį kartą į mėnesį, bet jei saulė plieks, tai kaip ir rašiau kas 2-3sav.
Atsakyti
Sveikos, mano laukinukus maras uzpuole sad.gif vakar vakare pastebejau. Skubiai ispjoviau visus lapus pazeistus kiek maciau. Kol kas tik vienas pomidoriukas. Eisiu praretinsiu lapus visiems. Ir sodos jau uztaisysiu. Dar baziliko isvirsiu. O tokie grazuoliai tiek primezge... Taip gaila sad.gif
O kokiu santykiu soda ruost?

O auga jie prie pat siltnamio sad.gif jei nepavyks sustabdyt teks raut lauk kad I siltnami neisimestu... Jau tada tai verksiu sad.gif nors ir nedaug ten ju- 6 augaleliai bet taip norejau laukiniu Tolstoju paragaut ... Ech...
Siemet bulves paaukojom kad tik to maro isvengt ( nesodinom) ir vistiek sad.gif

Dar vakar ieskojau foto google , gal kartais ne maras pas mane. Pasvajot. Maras mariausias. Ir pati matau. Uzvakar sveikiausias pomidoras buvo o vakar jau kruva lapu pazeistu ir net stiebas vietom juodas sad.gif
Atsakyti
Reiketu patarimo, pas mus symet apsigyveno miltlige siltnamyje, taciau subrandino gera derliu, kad ir augdami visai be lapu, dalis pomidoru yra nehibridai, jeigu as tarkime sunokinus koki viena pomidora ir isemus seklytes pasilikciau kitam sezonui, sakykite merginos ar nepersiduotu Miltlige per seklas g.gif
taip mano vienas pomidoras, beje Bajaja augdamas lauke salia avieciu, tai jis man rupuziokas visas avietes apkrete Miltlige doh.gif Bajaja kol buvo mazas augo siltnamyje su kitais pomidorais taip pasigavo jis Miltlige irgi...
Atsakyti

man tas pats klausimas aktualus doh.gif pas mane jau ir maras kabinasi, ir demetlige doh.gif visko randu. isskinu lapus pora kartu per diena, nelaisciau jau nuo praeito penktadienio. bet tai mano pomikai 1 karta purksti asiukliu nuovirvu, 3 kartus baziliku nuoviru ir jau kai uzmaciau mara su muilu ir soda. nu bet ir vis tiek bjaurybes serga g.gif aplink niekur nemaciau serganciu siltnamiu(vazineju su dviraciu, tai paziuriu per tvoras smile.gif ), o ir atstumai pas mane tolimi iki ju. bulves aplink laukuose auga, bet dar stovi zalios kaip kaip rutos- serganciu nemaciau. siltnamis naujoje vietoje perkeltas- nu toj vietoj nei pomikai nei bulves ner auge- tai is kur po galais g.gif toks ispudis, kuo daugiau apie juos tupineju- tuo nagliau jie serga.
teoriskai tureciau jau ryt juos palieti, nes pas mane smelis- savaite su tokiu smeliu - labai daug... bet tai bus palaima grybu sporoms unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 01, 07:53)
man tas pats klausimas aktualus doh.gif  pas mane jau ir maras kabinasi, ir demetlige doh.gif  visko randu.
teoriskai tureciau jau ryt juos palieti, nes pas mane smelis- savaite su tokiu smeliu - labai daug... bet tai bus palaima grybu sporoms unsure.gif

dabar karščiai lyg ir vėl žada pareit. Paliek iš ryto, per karštą dieną paviršius apdžius.
Na, dėmėtligė nemirtina, bet maras tai jau ūūūūūūūūū doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2013 08 01, 07:32)
Sveikos, mano laukinukus maras uzpuole sad.gif vakar vakare pastebejau. Skubiai ispjoviau visus lapus pazeistus kiek maciau. Kol kas tik vienas pomidoriukas. Eisiu praretinsiu lapus visiems. Ir sodos jau uztaisysiu. Dar baziliko isvirsiu. O tokie grazuoliai tiek primezge... Taip gaila sad.gif 
O kokiu santykiu soda ruost?

Dar vakar ieskojau foto google , gal kartais ne maras pas mane. Pasvajot. Maras mariausias. Ir pati matau. Uzvakar sveikiausias pomidoras buvo o vakar jau kruva lapu pazeistu ir net stiebas vietom juodas sad.gif

kiek pamenu, tirpalas toks: 1L vandens,1a.s. sodos,1a.s. zalio muilo.

Bandykit purkšt, nors man atrodo, kad mažai šansų juos išgelbėt, jei jau stiebai juoduoja..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 01, 09:02)
dabar karščiai lyg ir vėl žada pareit. Paliek iš ryto, per karštą dieną paviršius apdžius.
Na, dėmėtligė nemirtina, bet maras tai jau ūūūūūūūūū  doh.gif

na bandysiu ryt liet.
demetlige tai jau koks menuo pora augalu( kazkaip lokaliai vienoj vietoj) kabinas- bet neagresyviai, o va mara uzmaciau pries savaite. tai per siltnami issimecius visur- tai vienas tai kitas lapas papilkeja ir suknemba. iskart nuvariau muilu/soda, dar buvo karsciai, tai pristabde, bet kas karta uzejus i siltnami randu po pora nauju lapu su demem. lyg jau maziau g.gif
o siemet specialiai siltnami pasukom kita kryptimi- pavejui, kad neuzsistovetu ore dregme. tai ten toks vejo tunelis- gavosi, vedinimas super- ir vis tiek serga g.gif
kazkaip itarimas, kad as zeme prastai paruosiau, neidirbta buvo ji, nepatresta. tik sodinant biski perpuvusio mesliuko dejau. ir jau kai vaisiu galai pradejo juoduot, nupurskiau kalcio salietra. na dar pora kartu dilgeliu trauktine palaisciau. o toks liesas rugstus smelis- jiems ne prie dusios. nesakyciau, kad nedera- dera gerai, bet patys augalai tokie slabni g.gif gal del to ir serga...
siemet gal is rudens privarysiu meslo, pelenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 08 01, 07:38)
Reiketu patarimo, pas mus symet apsigyveno miltlige siltnamyje, taciau subrandino gera derliu, kad ir augdami visai be lapu, dalis pomidoru yra nehibridai, jeigu as tarkime sunokinus koki viena pomidora ir isemus seklytes pasilikciau kitam sezonui, sakykite merginos ar nepersiduotu Miltlige per seklas  g.gif
taip mano vienas pomidoras, beje Bajaja augdamas lauke salia avieciu, tai jis man rupuziokas visas avietes apkrete Miltlige doh.gif Bajaja kol buvo mazas augo siltnamyje su kitais pomidorais taip pasigavo jis Miltlige irgi...

ar tikrai ten miltligė? Nors skaičiau, kad yra tokia, bet faktiškai man neteko susidurt su būtent pomidorų miltlige. O apie avietes, miltlige sergančias, išvis neteko girdėt..
Šiaip iš principo miltlige sergančius augalus soda purkšt tinka.
O dėl sėklų aš nelabai patarsiu. Šiaip sėklos renkamos iš sveikų, ligų nepažeistų pomidorų.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2013 08 01, 08:20)
kazkaip itarimas, kad as zeme prastai paruosiau, neidirbta buvo ji, nepatresta. tik sodinant biski perpuvusio mesliuko dejau. ir jau kai vaisiu galai pradejo juoduot, nupurskiau kalcio salietra. na dar pora kartu dilgeliu trauktine palaisciau. o toks liesas rugstus smelis- jiems ne prie dusios. nesakyciau, kad nedera- dera gerai, bet patys augalai tokie slabni g.gif  gal del to ir serga...
siemet gal is rudens privarysiu meslo, pelenu g.gif

PAs mane tik hibridai nesiskundzia... Ir itarima turiu, kad mes blogai zeme paruose.PErnai siltnamis statytas praktiskai ant dirvono, velai pavasari... Rudeni ciut meslo triusio dejom... Siemet ir sakiau reikes meslo daugiau ideti, pelenu barstysiu...
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2013 08 01, 07:32)
Sveikos, mano laukinukus maras uzpuole sad.gif

As tai patarciau nerizikuoti... jei jau uzpuole-raukit lauk ir naudokit zalius pomidorus... As laukinius pries savaite isroviau-tikrai maras buvo uzpuoles... Tai kelis pomidorus palikau nokti ant palanges-pajuodavo... Kitus is karto sunaudojau zalius-dariau misraine.
Irgi norejau paragauti lauke sunoksusiu... bet ka darysi..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 08 01, 08:12)

Bandykit purkšt, nors man atrodo, kad mažai šansų juos išgelbėt, jei jau stiebai juoduoja..

išgelbėti nepavyks, bet biski biski pristabdys plitimą. Manieji vis dar gyvuoja, veda vaisius, bet viską kas žaliuoja naujai- atžalos, lapai- tenka šalint, nes tuoj pat puola maras, ir nesvarbu kad purškiu. chemijos gavo dusyk, bet tikrai tas neišgelbėjo. Jau pora ir išrautų turiu, nes bumbulai visi nuskinti, o naujų negrėsė būt, tai kam juo slaikyt. Stypso dar pas mane miškas pagaliukų, ananasai tik žali žali kaip eglės, tie atsparesni ar kokį galą, o visi kiti tai ....ai, kasdiena išskinu, išpjaunu ir šakų, ir lapų ir pažastų naujų- visko būna, bet derlių dar vis valgom, dar vis augina. Aišku, jei maras būt prasidėjęs prieš užsimezgant visiems esamiems bumbulams- nieko nebūtų buvę valgomo, bet kadangi užpuolė kai jau kabėjo nemažai bumbuliukų, tai kažkaip pristabdytas leidžia jiems užaugti. Bet naujų užsimegzti nėra kaip, nes naujos šakelės- ar tai su lapu ar su žiedais- iškart pajuoduoja, ot grasi zaraza verysad.gif
kliuvai jau nebe toki dideli ir gražūs kaip buvo pirmieji- net lygint nėra ką. Cheriai dar pusė morkos, sakyčiau. Aišku, primetant kokį derlių galėjau turėt ir kokį turiu- apatinė lūpa suvirpa, nu bet yra kaip yra, valgom ir nesiskundžiam ( tiesa, kaiminka, pas kurią maras per tris dienas viską nuėdė ir nurovė viską, pasodino ten pat dar keletą pomidorčikų daigų- sušaudėm mes jai tokių paliegėlių- tai ne vietoj išaugusių iš pernykščių sėklų, tai biski mirt paliktų perteklinių- nu gražėja vaizdas, ir žaliuoja, ir bumbuliukai jau darosi- gal ant rudens kelis pomidorus ir turės. Tik man keista kaip šie dar neapsirgo, nes pasodino į tą pačią žemę ir po neilgo laiko po nurovimo ligotų)
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 07 31, 23:50)

pas mus priemolis . Iki siol laistem kiekviena savaitgali. bet si savaitgali  jau neleidau Mb laistyt siltnamio, nu nes bulves salia maravo, ant lapo viena kita demelyte panaciau ir uzpanikavau....

As buvau sau pasizadejus, kai tie karsciai buvo, kad liesiu i sav. karta, taip pazado neistesejau, dazniausiai buvo palieti i 2 sav. karta, o siaip i kas tris sav. Dabar jau bus ir vel. praejusios 3 sav. jau lieti pasiruosus, o daugiau turbut ir nebeliesiu as ju.Nebent iki spalio men., kaip kad pas adija butu, gal ir pasigaileciau as ju smile.gif
QUOTE(adija5 @ 2013 08 01, 00:14)

Tiesa,Zikai,o kaip ten tau pernai su baltasparniais kovot sekėsi?Nu priklijavau tų lipnių geltonų kvadratukų dvi pakuotes,pridėjau geltonų bliūdukų su Feiriu.Šnapsu nupurskiau,bet,matyt,veltui,bo ryškiai kažkokie kandžiobaros pas mani-nesimato ,kad jiems nors  galvą nuo to skaudėtų g.gif

Sudinai kovojau, su tom paciom geltonom juostelem.As juosteles pirkau, ne su kvadratukais, ale esmes nekeicia. Traiskiau kas dien rankiniu budu, visus beveik lapus nuplesiau( bet buvo jau rugpjucio galas) Jei koki lapeli palikdavau, sutupdavo tos bjaurybes ciugliais. Papurcius kruma, matydavau, kaip debeselis nuskrisdavo ir tupdavo ant siltnamio sonu, tada jau ten traiskydavau. Galiausiai pomidorai nebeturejo nei vieno lapo, o as vis krumus purtydavau, juosteliu prikabinejus buvau tikrai daug. Na ir galiausiai nebemaciau as ju. Po visu situ kovu nupute mano siltnami lotuliukas.gif Beliko susirinkti pomidorus zalius ir palikti baltasparnius ramybej. Kadangi siltnamis buvo nedengtas per ziema, tai nebereikejo nei sieros duminti.O per ziema ir zeme labiau isalo.Aisku, mulca tai nuemiau visa, kad kitais metais maziau sansu butu bedai pasikartoti. O snapsas nepadeda, as pirmu Nr. juos girdziau, toks ispudis, kad po purskimo ju dar daugiau atsirado, puota pajuto.

QUOTE(Alekto @ 2013 08 01, 06:37)
Aš ir pernai, ir užpernai nuo liepos vid-liepos pabaigos garbės žodis nelaisčiau nei lašo 4u.gif Čia gal dėl to, kad tiesiog laiko nebeturėjau, bet pomidorai žalutėliai iki šalnų buvo. Pas mane buvo gan sunki žemė, molis maišytas su priemoliu.Būdavo gausiai mulčiuota ir amžinai drėgna.
Šiais metais užsivežėm nemažai juodžemio ir mulčiaus neturiu sveikatos daug pridėt doh.gif Tai žemė kaip parakas pasidaro po kokių 4 dienų. Todėl šiais metais laisto vyras jau. Tik ne kas savaitę dabar, bet kas 2-3. Jeigu bus dažni lietūs, liesim dar rečiau, kokį kartą į mėnesį, bet jei saulė plieks, tai kaip ir rašiau kas 2-3sav.

a, nu jei ir su juodzemiu nebaisu toks laistymo intervalas, tada ir as nebetriedaliosiu. (nors realiai pomidoru saknys i gyli eina, tai visvien moli pasiekia, dregmes gauna g.gif )Pas mane mulco irgi neperdaugiausiai beliko, bet turbut jau ir nebedadesiu, pratempsim taip kaip yra iki sezono pabaigos, o po to sideratais uzsesiu.

Atsakyti