QUOTE(Lusasita @ 2013 07 31, 23:50)
pas mus priemolis . Iki siol laistem kiekviena savaitgali. bet si savaitgali jau neleidau Mb laistyt siltnamio, nu nes bulves salia maravo, ant lapo viena kita demelyte panaciau ir uzpanikavau....
As buvau sau pasizadejus, kai tie karsciai buvo, kad liesiu i sav. karta, taip pazado neistesejau, dazniausiai buvo palieti i 2 sav. karta, o siaip i kas tris sav. Dabar jau bus ir vel. praejusios 3 sav. jau lieti pasiruosus, o daugiau turbut ir nebeliesiu as ju.Nebent iki spalio men., kaip kad pas adija butu, gal ir pasigaileciau as ju
QUOTE(adija5 @ 2013 08 01, 00:14)
Tiesa,
Zikai,o kaip ten tau pernai su baltasparniais kovot sekėsi?Nu priklijavau tų lipnių geltonų kvadratukų dvi pakuotes,pridėjau geltonų bliūdukų su Feiriu.Šnapsu nupurskiau,bet,matyt,veltui,bo ryškiai kažkokie kandžiobaros pas mani-nesimato ,kad jiems nors galvą nuo to skaudėtų
Sudinai kovojau, su tom paciom geltonom juostelem.As juosteles pirkau, ne su kvadratukais, ale esmes nekeicia. Traiskiau kas dien rankiniu budu, visus beveik lapus nuplesiau( bet buvo jau rugpjucio galas) Jei koki lapeli palikdavau, sutupdavo tos bjaurybes ciugliais. Papurcius kruma, matydavau, kaip debeselis nuskrisdavo ir tupdavo ant siltnamio sonu, tada jau ten traiskydavau. Galiausiai pomidorai nebeturejo nei vieno lapo, o as vis krumus purtydavau, juosteliu prikabinejus buvau tikrai daug. Na ir galiausiai nebemaciau as ju. Po visu situ kovu nupute mano siltnami

Beliko susirinkti pomidorus zalius ir palikti baltasparnius ramybej. Kadangi siltnamis buvo nedengtas per ziema, tai nebereikejo nei sieros duminti.O per ziema ir zeme labiau isalo.Aisku, mulca tai nuemiau visa, kad kitais metais maziau sansu butu bedai pasikartoti. O snapsas nepadeda, as pirmu Nr. juos girdziau, toks ispudis, kad po purskimo ju dar daugiau atsirado, puota pajuto.
QUOTE(Alekto @ 2013 08 01, 06:37)
Aš ir pernai, ir užpernai nuo liepos vid-liepos pabaigos garbės žodis nelaisčiau nei lašo

Čia gal dėl to, kad tiesiog laiko nebeturėjau, bet pomidorai žalutėliai iki šalnų buvo. Pas mane buvo gan sunki žemė, molis maišytas su priemoliu.Būdavo gausiai mulčiuota ir amžinai drėgna.
Šiais metais užsivežėm nemažai juodžemio ir mulčiaus neturiu sveikatos daug pridėt

Tai žemė kaip parakas pasidaro po kokių 4 dienų. Todėl šiais metais laisto vyras jau. Tik ne kas savaitę dabar, bet kas 2-3. Jeigu bus dažni lietūs, liesim dar rečiau, kokį kartą į mėnesį, bet jei saulė plieks, tai kaip ir rašiau kas 2-3sav.
a, nu jei ir su juodzemiu nebaisu toks laistymo intervalas, tada ir as nebetriedaliosiu. (nors realiai pomidoru saknys i gyli eina, tai visvien moli pasiekia, dregmes gauna

)Pas mane mulco irgi neperdaugiausiai beliko, bet turbut jau ir nebedadesiu, pratempsim taip kaip yra iki sezono pabaigos, o po to sideratais uzsesiu.