Įkraunama...
Įkraunama...

Žirgai vienija ŽS&MJ

Na šaunuolis Kornetas. Atlaikė didvyriškai gan skausmingą procedūrą. Už tai turi nuosavą mikročipą biggrin.gif

Čia kelios Gretos foto šuoliukuose su Bumuku
user posted image
ir su Keltuku
user posted image
Galėtų drąsiai šokt konkūrą, bet ji nenori ir tai jos pasirinkimas.
Juokėmės šeštadienį, važiuodami iš Riešės- žirgas yra, šokt konkūrą pratęs, raitelis su forma yra, ekipažas linksmas viskuom apsirūpinęs. Tai ką- varom į Jusaičius, jei jau čia mums varžybos taip greitai pasibaigė biggrin.gif
Atsakyti
Tai dabar mane stebinat, sakot skausminga procedura mikrocipas? O kai dejo mikrocipa tai nei Elbe nei Kalisotas net nemirktelejo, ka ten krustelet, vete ir buvo nustebus, gal as laiminga todel nezinau ka reiskia zirgo baime adatoms g.gif bigsmile.gif
Greta kaip visuomet mane zavi, manau apie ja dar ne karta girdesime ir ne tik forumo mastu, Greta saunuole pirmyn ir toliau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted. @ 2013 08 17, 13:52)
Įjojom idealiai, sustojimas buvo ne koks, bet sekundę pastovėt gaaal ir išėjo. biggrin.gif

Užtat gražiai nusilenkė stabtelėjęs pasisveikinti smile.gif
Tokie jau būna tie debiutai - niekada nežinai, ko tikėtis, bet tik taip pamatai, ties kuo kitais kartais reikėtų koncentruotis.
Aš saviškį į pirmas varžybas vežiau grynai socializacijai, kad apsičiupinėtų su svetima aplinka, pažiūrėti, kaip reaguoja į varžybinę atmosferą; buvo visai neįmanoma prognozuoti rezultatų. Bet aišku, patekimas tarp prizininkų laaabai patiko biggrin.gif

QUOTE(retisa7 @ 2013 08 17, 18:20)
Dairomes jau i kalendoriu  smile.gif

Man rodos, šį, "vasaros" sezoną beliko tik Senukai ir Atviras čempionatas Rudaminoje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angie_Kiras: 18 rugpjūčio 2013 - 19:11
Paklausiu kvailą klausimą, bet ar privaloma mikroschema žirgams? Ar legalūs ir kitokie žymėjimo būdai dar?
Atsakyti
4u.gif O gal pabandžius konkūrą Gretai patiktų? Šuoliai tai bent jau foto tai puikūs. Rugilė gi pernai turėjo rimtą traumą-kelio raiščio pyšimas ir kai atėjom pas Tadą tai reikėjo atsikratyti baimės kad žirgas sustos prieš kliūtį. Pasidarė ant tiek jautri,kad dabar puikiai jaučia ką jis ruošiasi daryti, jaučia kada jis neužtikrintas , kada įsitempęs kada siusti nori. Tačiau kai sušoko 110 cm, sakė su malonumu būčiau pakartojus visą trasą dar kartą, nors po 80 cm buvo labai savim nepatenkinta, bet dėl sėkmingos 2-os fazės treneris leido šokti ir aš drąsinau . Taip kad gal kažkoks kompleksiukas ar baubukas užsilikęs kurį pragint reikia? Tokie žirgai ir raitelė pilnai paruošta ir trenerė -visas superinis komplektas kuo reikia naudotis ir mėgautis.
Atsakyti
QUOTE(Angie_Kiras @ 2013 08 18, 21:00)
*Tokie jau būna tie debiutai - niekada nežinai, ko tikėtis, bet tik taip pamatai, ties kuo kitais kartais reikėtų koncentruotis.
**Aš saviškį į pirmas varžybas vežiau grynai socializacijai, kad apsičiupinėtų su svetima aplinka, pažiūrėti, kaip reaguoja į varžybinę atmosferą;

***Man rodos, šį, "vasaros" sezoną beliko tik Senukai ir Atviras čempionatas Rudaminoje...

*Va butent. As lygiaii taip psichologiskai ir ruosiau raitele, zinodama jos jautruma. Pamenu pati konkuro debiutus, kur planas maksimum bent pirma kliuti iveikt buvo. Ir kiek tokiu buvo, kur neiveikdavo. Debiutai tuom ir yra isimenantys ilgam :-D Klaidas isryskina, darbo spragas parodo. Po debiuto to tikejaisi jau nebelieka. Nereikia jau buti tikejimosi nezinioj. Ir jautiesi kitaip. Tik netiketumai islieka. Zinoma, prizine vieta tai cia jau super.
** Labai protingas sprendimas.
***Kadangi senukai mums toli ir tos licenzijos i sezono pabaiga jau gal nuostolinga, tai mes apie Rudamina galvojam ax.gif

QUOTE(VekiVivon* @ 2013 08 18, 21:15)
Paklausiu kvailą klausimą, bet ar privaloma mikroschema žirgams? Ar legalūs ir kitokie žymėjimo būdai dar?

Privaloma jau. Ir ne tik zirgams.

QUOTE(Andro @ 2013 08 18, 22:04)
  Taip kad gal  kažkoks kompleksiukas  ar baubukas  užsilikęs kurį pragint reikia?  Tokie žirgai ir raitelė pilnai paruošta ir  trenerė -visas  superinis komplektas kuo reikia naudotis ir mėgautis.

Yra taip kaip yra. Jos pasirinkimas. Principe tai viena kitai nemaisancios sakos. Priesingai. Yra zinoma ir kritimu ir traumu. Nera gal labai jau taip kad baubu. Bet isjodinejimas jai labiau prie sirdies. Man beje irgi.

Kristina, kantrius arkliukus turi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo retisa7: 18 rugpjūčio 2013 - 21:14
Truputi papasakosiu, nes neseniai mačiau savo seną žirgyno laikų draugą ir partnerį ax.gif Nuostabus žirgas. Vardu Muskatas (orlovo ristūnas). Pamenu, kad ant jo išmokau riščiuoti, pamenu, kaip juo negalima buvo kelti zovados - griūvimas garantuotas su žirgu. Pamenu pirmąjį šuoli iš greitos risčios per nedidukę kliūtelę - gal cm... Kavaletes... Pamenu ramius pasijodinėjimus... Šukavimą, kanopų valymą ir tiesiog buvimą levadoje drauge. Labai pasiilgstu tų laikų. Buvau dar žalia mokinukė ir nebijojau žirgų. Šį padarą pažinojau tiek, kad iš jo menkiausio judesio, iš energijos, iš ausies kryptelėjimo, prunkštelėjimo žinodavau ką jis ruošiasi daryti. Pamenu, kai pavasarį jojau mažučiam manieže - dar buvo mergina ant kito orlovo ristūno Makio - Makedoniečio ir dar kažkas jojo.. Nepamenu... Sužaibavo, o į stogą barbeno lietaus lašai... Žirgai pasibaidė, tik mudu ramūs likom ir ramiai vykdėm trenerės užduotis... 2006 m žirgynas griuvo... Žirgus išpardavė. Muskatas su Makiu atsidūrė pas Railas. Vėliau jį pardavė... Po to dar jei neklystu, kol pateko pas dabartinius savininkus ir dėkui dievui, atrodo, prižiūrėtas, sveikas, gražus ir turintis veiklos. Kur Makis, aš deja nežinau... Tad kelios Muskatos nuotraukos, nors ir nemano, bet su mano buvusiu draugu wub.gif Niekada šio žirgo nepamiršiu. Jis visad liks mano širdyje, kaip pirmoji meilė ir svajonė ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

P.S. Šaunuolė Greta thumbup.gif Labai gražiai atrodo duete su Bumu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 18 rugpjūčio 2013 - 22:36
Praverčiau senas nuotraukas ir suradau... Na ir dar kelios nuotraukos iš senų laikų. Tada dar fotoaparatų neturėjom, tik mabiliu įamažintas žirgelis.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Volas su Baronu smile.gif

user posted image

Pas Railas žirgas vardu Salonas

user posted image
Atsakyti
Visi gyvunai dabar privalo buti cipuoti ir registruoti, uz sunis ir kates dar ir mokestis mokamas keliu litu I menesi. Manau, kad labai skausminga procedura tas cipavimas, nes katem ir sunim cipas leidziamas I paodi, o cia kazkur giliai netoli karciu prie sausgysles, o ir adata ten ne vaistu leidimui skirta smile.gif
Na man sake, kad buna tokiu zirgeliu, kur net neprieisi prie kaklo su adatom ir neina sutramdyti, tai as su baime laukiau smile.gif Bet viskas praejo puikiai smile.gif
Konkuras ar isjodinejimas tai kas kam patinka - va as jau atradau, kad isjodinejimas daug saugesnis - negresia nusileisti ant 140 lygiagreciu ir suzaloti save bei zirga, negresia nusiversti per galva su visa kliutimi ir panasiai smile.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Labai grazus zirgas Muskatas. Man ta jo igimta "pavarza" labai graziai atrodo. Jau nebesumaisysi su niekuom. O jis dabar ne pajury kazkur gyvena? Grazus zirgas tikrai. Foto grazios su juo.

Cipas zirgui turetu but ivestas i sprando raisti. Priesingu atveju jis gali numigruoti i kita kuno vieta. Taigi procedura tikrai yra skausminga, kraujinga momentais. O kaip reaguoja gyvunas, labai priklauso nuo jo skausmo slenkscio ir be abejones nuo cipuotojo. Kiti jau isgazdina ta gyvuli net nespeje issitraukt cipo su aplikatorium, ar makaluodamiesi ten nemoksiskai. O jei tiksliai ir greitai ivedamas cipas, gyvunas tinkamai fiksuotas, nukreiptas jo demesys kitur, tai daznai net nesureaguoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo retisa7: 19 rugpjūčio 2013 - 07:49
QUOTE(retisa7 @ 2013 08 19, 08:36)
Labai grazus zirgas Muskatas. Man ta jo igimta "pavarza" labai graziai atrodo. Jau nebesumaisysi su niekuom. O jis dabar ne pajury kazkur gyvena? Grazus zirgas tikrai. Foto grazios su juo.

Taip, jis pajūryje gyvena. Gal žinai kas jo tėvai?

QUOTE(retisa7 @ 2013 08 19, 08:36)
Cipas zirgui turetu but ivestas i sprando raisti. Priesingu atveju jis gali numigruoti i kita kuno vieta. Taigi procedura tikrai yra skausminga, kraujinga momentais. O kaip reaguoja gyvunas, labai priklauso nuo jo skausmo slenkscio ir be abejones nuo cipuotojo. Kiti jau isgazdina ta gyvuli net nespeje issitraukt cipo su aplikatorium, ar makaluodamiesi ten nemoksiskai. O jei tiksliai ir greitai ivedamas cipas, gyvunas tinkamai fiksuotas, nukreiptas jo demesys kitur, tai daznai net nesureaguoja.

Manau ir kiriems gyvūnams tas pats. Šunims lyg tarp menčių leist turėjo, tik žiūriu vieni į paodį, kiti kitur... Pas šunis dažnai migruoja ... Dažnai pateikia, kaip neskausmingą procedūrą, bet kiek esu mačius, mano įspūdis priešingas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VekiVivon*: 19 rugpjūčio 2013 - 08:41
Uiiii, ni ni. Nezinau tikrai.
Atsakyti