Įkraunama...
Įkraunama...

Tema apie lieknėjimą ir laimę

man irgi patiko, ypac apie vandeni. nes nu neikaip man tie 2.5 litro nelimpa. nebent pilu i gerkle, o jie is karto pa mane isbega smile.gif

(cia as apie delfi straipsni)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nice1: 28 rugpjūčio 2013 - 14:32
QUOTE(nice1 @ 2013 08 28, 15:31)
man irgi patiko, ypac apie vandeni. nes nu neikaip man tie 2.5 litro nelimpa. nebent pilu i gerkle, o jie is karto pa mane isbega smile.gif

(cia as apie delfi straipsni)

Man dietologe LEIDO isgerti tik litra. smile.gif Sake, mitas tie 2 litrai. Be abejo, kam truksta-tas ir isgeria drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 28, 15:25)
Geras straipsnis, neziurint to, kad Delfi skelbia
http://www.delfi.lt/...i.d?id=62174523
Isgirdau ta pati, ka man pasake dietologe.

Aš irgi norėjau tą straipsnį atitempti smile.gif O dėl vandens kiekio- tai kiekvienam labai individualu, kaip ir maisto produktai.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 28, 15:25)
Geras straipsnis, neziurint to, kad Delfi skelbia
http://www.delfi.lt/...i.d?id=62174523
Isgirdau ta pati, ka man pasake dietologe.

Daug absurdo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 08 28, 15:48)
Daug absurdo cool.gif

Jums viskas absurdas išskyrus daržoves ir švytėjimo apvalymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 28, 16:03)
Jums viskas absurdas išskyrus daržoves ir švytėjimo apvalymą smile.gif

Nebūtų tokios situacijos su ligomis, jei ten būtų viskas tiesa. Dėl vandens, tiesa, pritariu smile.gif Čia tie 8 nebent galioja tiems, kurie mėsas tik ir ryja, tai labai nuplauti reik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 08 28, 15:06)
Nebūtų tokios situacijos su ligomis, jei ten būtų viskas tiesa. Dėl vandens, tiesa, pritariu smile.gif Čia tie 8 nebent galioja tiems, kurie mėsas tik ir ryja, tai labai nuplauti reik biggrin.gif

tada tureciau gerti kibirais vandeni, nes as tai mesede smile.gif na, karbonadu neryju su kiausiniais ir miltais apvoliotu, bet mesa tikrai ne retas svecias pas mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2013 08 27, 14:52)
Kaip Jūs atsirenkat, ar tai, kuo tikite ir ką teigiate Jūs pati, nėra to paties "sugebėjimo sau įteigti daug ką" padarinys? g.gif

atsirenku pagal du svarbius kriterijus:
1. kaip rasiau, mane itikina mokslu pagristu argumentai - itikampbello atliktas Kinijos tyrimas: lyginta kinu/amerikieciu mityba, taip pat su gyvunais (nors nepateisinu eksperimentu su jais), - irodyta,kad gyvuninis maistas skatina vezi. Apie tai kalba ir Shinya savo knygose "Fermentu faktorius" "Mikrobu faktorius".
2. toliau, ziuriu, ar teiginiai atitinka mano isitikinimu skale.(moraline prasme).

3.toliau. pabandzius ant saves, ir geriau pasijutus (nevalgua mesos metus laiko tik, na pusantru, ir hemoglobinas aukstesnis nei mintant "stebuklingaja mesa")- tai vertinu kaip rimta argumenta tiketi augalines mitybos nauda.

o kaip jus atsirenkat argumentus? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2013 08 27, 14:54)
Given, ką jūs čia veikiat? Čia tema apie figūras smile.gif

jau savo paskutiniam poste ir parasiau, kad nebesivelsiu i tokias diskusijas.
4u.gif parasiau pastebejima apie fb vestuviu nuotraukas ikelusia drauge, kuri - spelioju - visai kitaip pasijus, jei numes svorio.

taciau tai, ka kalbu, su figurom susije, nes tai, ka kisam i save - itakoja musu figura.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 08 28, 17:55)
o kaip jus atsirenkat argumentus? 4u.gif

As atsirenku pagal tokius pacius kriterijus:
1. Santariskiu onkologu pasisakymai, straipsniai, disertacijos ta tema apie priesvezine mityba.
2. Valgydama mesa 40 metu jauciuosi puikiai blush2.gif Pernai mesos bandziau nevalgyti. Po dvieju savaiciu norejau ka nors nuzudyti blush2.gif Nusprendziau, kad mesa man butina ir ne dukart i savaite, o kasdien. Zmogus geriausiai jaucia, ko reikia jo organizmui. 4u.gif
P.S. kadangi esu ukininke ir mane tampriai siejo visi gyvunu auginimai, glostymai, o paskui ir zudymai, tai jokiu sirdgelu del mesos nejauciu absoliuciai.
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 27, 15:13)
Dar vienas klausimas, jei jau Jūs tokia teisinga ir sąmoninga, kodėl kenčiate nuo nemalonių valgymo priepuolių, nepamenu kaip juos pavadinote.

kentejau nuo paauglystes , valgydama viska, nes neva "viskas po truputi yra sveika". dabar, pasukus veganizmo keliu - priepuoliu nebeliko. yra toks noras uzvalgyti, kai nesi alkanas - negaliu sakyti, kad visiskai isnyko - bet nera taip, kad prisiryju siaubingiausiai.
beje, jei pastebesite, visa bendravimo kultura sukasi apie maista. yra toks dalykas kaip socialinis valgymas. eini pas drauge - nesies kazka. ateina pas tave- nuolat siulai. ir priimi - nors tik ka uzvalgei. vaikas uzsigavo - guodi - zadi duoti kazka valgomo.
tai nepagydoma, manau. tas valgis -tiesiog viso bendravimo serdis ir centras. jei taip nebutu, ko gimines pergyventu del mano mitybso. visi vos ne soke, ar isizeide. nors niekada PIRMOJI nepirsau jiems nieko, ir neitikinejau. prasideda tokie klausimai, juntu vos ne agresija ir kalte ju uzduodamuose klausimuose.
didelis atsiprasymas, jei mano postai pasirode tarsi kazko itikinejimas. kiekviena susirasit savo kelia, norejau tik pasakyti, kad augalines mitybos privalumai plinta visame pasaulyje- tiek tradiciniai gydytojai ja rekomenduoja, ne vien sarlatanai (apie juos tiesa sakant, net negirdejau nieko.)
taipogi, kaip pastebejau, cia postuose buvo maisomi terminai: veganai, zaliavalgiai (veganai ir neveganai), vegetarai - tai skirtingos grupes, ir ju nederetu maisyti.
iki siol esu dekinga Campbelui, kuris atvere daug faktu apie tamsiaja medicinos puse - kiek daug verslo ispyne i medicina, kad istisi teiginiai virte juodu melu masems, tokie kaip "piena gerti sveika". esu pesimiste, mesos ir pieno pramone niekad nezlugs, uz to stovi per dideli pinigai. kazkas klause del tu karviu. ta smurto sistema tiek isigalejusi - teisingai - ka mes darytume su fabrikais ir ganyklomis, kur paleistume tuos gyvulius, i gatves, kaip indijoje? tai yra kulturos dalis,teisingai, ir nors paskaiciuota, kaip kad raso profesore Melanie Joy, jog maitinti augalais gyvulius,kuriuos veliau paskers zmonems, kainuoja daug daugiau nei ismaitinti augalais zmones, vis tiek tokia pramone klestes.

siaip kas noretu pasidometi, yra toks naujadaras, angl. carnism-mesizmas, niekuo neparemtas isitikinimas, kad mesa mums gyvybiskai butina. savo knygoje "Kodel mes mylime sunis, valgome kiaules ir devime karves?" ji nagrineja daugka-musu maistas dar ir kaip susijes su politika, verslu, su vertybemis ir tt.
baigiau ta tema jau antrasyk 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 08 28, 15:00)
As atsirenku pagal tokius pacius kriterijus:
1. Santariskiu onkologu pasisakymai, straipsniai, disertacijos ta tema apie priesvezine mityba.
2. Valgydama mesa 40 metu jauciuosi puikiai blush2.gif Pernai mesos bandziau nevalgyti. Po dvieju savaiciu norejau ka nors nuzudyti blush2.gif Nusprendziau, kad mesa man butina ir ne dukart i savaite, o kasdien. Zmogus geriausiai jaucia, ko reikia jo organizmui. 4u.gif
P.S. kadangi esu ukininke ir mane tampriai siejo visi gyvunu auginimai, glostymai, o paskui ir zudymai, tai jokiu sirdgelu del mesos nejauciu absoliuciai.

aisku 4u.gif siaip dvi savaites tverti - tai mazas periodas. detoksikacijos procesas kai kuriems yra ziauriai sunkus, ir praeina menuo arba visaip - pradzioje buna geriau, po to kaip tik duobe, ir tik tada tikrasis pakilimas - kol organizmas save isvalo.
juo daugiau toksinu, juo prastai jautiesi, nes toksinai atsipalaiduoja ir patenka i krauja, taip kad pojuciai - ivairiausi.

del moralines puses. tas pat biochemijos profesoriusCampbellas yra kiles is ukininku seimos. jam kaip tik turejo buti keisti eiti pries savo tevu ilgamete patirti. bet jis regejo savo tevu ir ilgainiui bendraamziu ligas. dabar budamas netoli 80ties, skraido po ivairias valtijas, skaito paskaitas, zaidzia golfa, ir...lanko savo bendraamzius slaugos namuose.
sena pazistama, jei mesa valdot ir tikrai puikiai jauciates, tikrai nereiskia, kad daugeliui mesa tinka. (nereiskia, kad net dar sveikesne nebutunet be mesos.) kodel su mesos ir pieno valgymu eina diabetai, artritai, ploksteliu apkalkejimas, kraujospudis.visi sneka-normalu, amzius. yra net baisus posakis, gydytoju tapre paplites: Jei tau virs 40, ir pabudai ryte ir tau nieko neskauda, apsiciupinek, ar esi gyvas" doh.gif vadinasi, nuo 40ties, -norma virsti chroniniu ligoniu bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 rugpjūčio 2013 - 17:41
beje - apie tyrimus - o kaip kapitonas Kukas, suvalgytas dėl to, kad toje saloje kitokios mėsos nėra, o tik savi gentainiai?
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2013 08 27, 21:08)
Kad nuėjus į svečius kalbėtum: "oi, aš mėsos nevalgau", "ar čia nėra kiaušinių, nes aš jų nevalgau?" ir panašiai? Reikia gyventi taip, kad tavo pasirinkimas suteiktų gyvenime komfortą, o ne papildomus rūpesčius.

biggrin.gif zinok kaip tik atvirksciai. man rodos tai visavalgiams rupi, ko nevalgai, ko negeri, ir bruka viska ir apgaili. man rodos veganas ar zaliavalgis (kiek ju pazistu bei patys yra kalbeje) pats atsinesa pora bananu ar obuoli isimetes i rankinuka/tase ir is to problemos niekad nedaro. o vandens yra visur. bet sakau - socialinis aspektas skausmingas. zmones jauciasi isizeide, jei atmeti "su meile gaminta maista". vat cia ir man diskomfortas, ir sakau, esu pesimiste, nezinia, ar imanoma is to iseit kazkada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 28 rugpjūčio 2013 - 17:42