del Hmmm pareikstos nuomones - dekui, kad ja isreiskei.
Nera taip, kad as aklai atmetu kitas visas teorijas.
is tiesu, man paciai nepatinka sumaistis medicinoje. jei vieni teigia, kad mesa jiems gerai (paleo kryptis), ir jei raw veganai teigia, kad jiems gerai, ir tik taip jiems isnyko visos ligos - ka ir besakyti, neturiu as atsakymo i si klausima, todel ir nervina tas faktas, kad turi viena gyvenima ir viska turi isbandyti pats.
visgi noriu remtis kuo labiau mokslu, pliku mokslu, ne rinkodara ar verslu - ir prisimenu vis ta indijoj atlikta eksperimenta kuomet kaliniai maitinami buvo mesa , vien mesa, 30dienu, ir mire. jie tikrai nebutu mire, jei butu mite gyvu maistu, kad ir darzoves, vien tas faktas, kad virtas maistas yra negyvas, daugka pasako ir apdorojant ji zusta ne vien fermentai, bet ir visokie kitokie geriai. darzoves valgydamas menesi gali sukusti sulysti, bet tikrai nemirti. jei turejei ansvorio, net susvyteti gali. (aisku, vien darzovemis visa gyvenima! maitintis butu beprotybe). bet faktas tas kad per menesi nuo augalu nemirsi. o vat nuo mesos, vien virtos ir ne gramo! gyvo maisto - emei ir mirei.
cia nelabai vykes ir krastutinis pavyzdys.
velgi, dar man svarbu, kad atitiktu mano moralines vertybes - todel tikrai netikiu naivia, kad kas nors cia gali tapti per prievarta moraliais veganais, diskusijoj to net nesiekiau.
del to verslo. na juk ir augalines mitybos gydytojai jei leidzia knygas sekmingai ir jiems sekasi, ju vardas plinta - kodel ziureti juodai? ar jie turi buti apsepe, be masinu ir vaikscioti basomis, jei jau yra idealistai?
del sezoininiu darzoviu. pritariu faktui, kad vertingiausios auga 300-500km spinduliu aplink, bet tikrai zmogui reikia to ivairaus maisto is visur, ir kuo ivairesnio, nes nykstant dirovezmiui bei ji visaip tresiant, ir ta pati morka nebus ta morka, kuria valgem pries 20metu.
tikrai nelaikaua augalines mitybos panaceja, tikrai kazkada naturaliai numirs visi, net ir sveikuolei. (beje, kaip idomu, kazkur skaiciau reportaza, kad viena azijos moteris, virs 114m, tiesiog nustojo.."senti", kaip mokslininkai istyre. gyvena, juda, ir niekas nebevyksta joje, jokie degeneraciniai procesai...numirs nebent nuo nelaimingo atsitikimo

).
siaip reiktu galbut paprasyt moderatoriu, kad istrintu visas mintis ne i tema.
norejau isrutulioti paprasta mokslu paremta minti, kad svori galima kontroliuoti ne dietomis, o proporcngai valgant kuo daugiau augalinio maisto iki 70proc, visa kita, kaip kas nori, gyvuninis ar slamstinis isvis - bet tokiame santykyje nenormalus svoris neturetu augti. toks principas. darzoves ir vaisiai pats pagrindas, o ne duona, kvieciai, kaip paisoma mitybos grandinese.
taip pat vanduo vanduo vanduo. nustebsit, bet keletas mano pazistamu nera gere vandens!!! per savo gyvenima. niekad! arbata, kava, gazas, vzalioji.sriubos.
ilgainiui kaip iranieciu gydytojas Batmanghelidj raso, toks organizmas isvis praranda sugebejima justi troskuli, kad yra labai pavojingas dalykas.
ir gerti vandeni tik tada, kai mirtinai nori - negerai, nes tuomet jau esi dehidrataves. organizmas jau yra netekes iki 800ml , o jo vis tiek nesugersi tiek, maza stikline ar dvi. ir taip nuolat.