Įkraunama...
Įkraunama...

Tema apie lieknėjimą ir laimę

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 08 02, 13:44)
-Nes pries tai visa gyvenima gyveno kitaip. Apie ka ir kalba, kad vaikus reikia mokyt nuo mazens to. Nesvarbu, kad vaikai kudi, neturi antsvorio ir pan. Del to juos galima maitint bet kuo ir bet kada?

Jus profesionali dietologe?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 08 02, 13:07)
Nu tai uztai ir alkanos amzinai, kad kisa nesamones visokias vietoj normalaus reguliaraus maisto. Tai negi galvojat, kad sveikai maitintis tik del kudumo reikia?

laba diena,izeidet bigsmile.gif ,per dienas prie puodu stoviu,kad butu pietus ,pusryciai ir vakariene,jos taip noretu.
Atsakyti
na mes nežinom gi kiek jų yra biggrin.gif
Man pvz asmeniškai keistas išstorėjimas nėštumo metu ir po jo. Kai aiškinama, kad tunkama nuo.,..oro. Nu bet gal būna.
Atsakyti
Kai apie antsvorio sukeltas ligas paminima, tai visos pazistamos tetos, bobutes, mamos ir kaimynes storuliukes ir sveikos kaip ridikai. Kai kalbama apie tai, kodel nenumeta moterys antsvorio, tada jau gal jos tokia ar vienokia liga turi, gal tas anas slubuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 08 02, 13:39)
Ne nu jus nelyginkit vaiku/paaugliu su suaugusiais zmonemis. As 16kos irgi naktim cipsu max paka prie filmo suvalgydavau, su pusbroliu lenkdyniaudavom, kas daugiau cepelinu suvalgys ir buvau kuda. Dabar taip pasimaitinciau menesi, iskart plius 10 kg uzaugtu.

bet is kur tie stori vaikai,juk matau tokiu gatvese amerikonu tipo biggrin.gif ,tai kiek ir ko jie valgo,galgi genai vis gi.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 08 02, 13:36)
jei netampa, jei nesi pajėgus, valingas, tiesiog matyt verta susitaikyti su tuo, koks esi. Nes amžinas svorio metinėjimas yra turbūt ne ką sveikiau nei viršsvoris. O kur dar nervai ir įtampa.

Jei netampa, sukelia per daug įtampos, tada žinoma kad būdas netinka. Aš tą pajutau laikydamasi 5 valgymų dienoj, kaip rekomenduoja dietologai. 3 normalūs valgiai, 2 užkandžiai, bei kalorijų stebėjimas. Dabar lieknėju kitaip, be streso, įtampo ir tikiuosi, kad paskutinį kartą smile.gif

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 08 02, 13:36)
Kokiu kitokiu budu ? Susirasti liga, kuria galima butu pateisinti savo ryjima?

Jūs labai stengėtės mane įtikinti, kad lieknėjimas įmanomas tik vienu atveju, valgant mažiausiai 3kart dienoj, pusryčiai būtini, vengti keptų patiekalų, picų, rinktis liesus patiekalus, žuvį ir paukštieną. Nė velnio, lieknėjimo procesą lemia
daug faktorių ir ne vien fiziniai.

QUOTE(mylimuke @ 2013 08 02, 13:37)
Marla, po trečios temos gal jau pagaliau ir save įtikinsit, kad esat laiminga ir apkūni ir kad su antsvoriu jums gerai? biggrin.gif Tiek daug šnekat, svarbiausia - kiekvienam poste tą patį, kad čia jokiu pasitenkinimu savim net nekvepia, o tik bandymu įtikint kitus. Kitaip diskusija būtų pasibaigus pirmoj temoj.  biggrin.gif

O man nereik savęs įtikinėt. Nejaugi neturiu teisės pasakyti, kad esu laiminga? Kai man sako ne, tu nelaiminga. Ne, negali būt laiminga.

Tai tamstai kas pasakys tamstai, kad va pavogei mano parkerį, bet meluoji, kad neėmei (prašau nepriimti asmeniškai) tai sutiksi tylom? Ar pasakysi, kad sorry, bet tikrai neėmiau. Ar malonu kai tiesiogiai esi kaltinamas melu ir nusišnekėjimu? Galbūt darau kvailai, kad sakau ką jaučiu, bet žinokit, kad man nemalonu.

QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 08 02, 13:38)
ne rijimas, yra ligų, vaistų, kurie lėtina medžiagų apykaitą stipriai. mano pačios sesė kai vartojo vaistus (skydliaukė), pastorėjo, ją net gydytojai buvo įspėję, kad teks storėt. Baigė gerta, numetė. Tad tikrai visokių situacijų yra.

Taip, atrodytų vaistai, nebūtinai hormoniniai, gali įtakoti žmogaus alkio jausmą arba lengvesnį svorio priaugimą, nei vaistų nevartojant

QUOTE(Isyankar @ 2013 08 02, 13:38)
Man tai labai žiauriai atrodo tos dietos, kai valgo tik labai liesą maistą ir be jokių prieskonių ir padažų (turėtų būti labai neskanu), aš kai nusprendžiau mesti svorį, nieko specialiai nekeičiau. Instinktyviai mažinau saldumynų kiekį ir maistą, paskendusį riebaluose + aktyvesnė fizinė veikla. Fsio, to užteko, kad nereikalingi kilogramai nukristų (ir pakolkas, ačiū Die, negrįžo). Kartais patys žmonės per daug save plaka su tomis ekstremaliomis dietomis, nors, žinoma, sutinku, kad svoris kiekvienam krenta labai skirtingai ir individualiai unsure.gif

Aš tą patį darau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tapyras @ 2013 08 02, 11:57)
Smagu kaip tevai aukleja - dar kotletuka, dar cepelina, uz mamyte, uz tevuka, ir is viso - nesuvalgysi viso bliudo, negausi torto!

aš taip auklėju bigsmile.gif vaikui trūksta iki santykio ūgis-100=svoris - nei daug nei mažai - 15 kg. būsimai trečiokei.
Atsakyti
QUOTE(Violetisimo @ 2013 08 02, 13:48)
Kai apie antsvorio sukeltas ligas paminima, tai visos pazistamos tetos, bobutes, mamos ir kaimynes storuliukes ir sveikos kaip ridikai. Kai kalbama apie tai, kodel nenumeta moterys antsvorio, tada jau gal jos tokia ar vienokia liga turi, gal tas anas slubuoja  biggrin.gif

kol kas sveikos. Ir tai su klaustuku. Nesąmonė tuo guostis, kai stuburas, širdis, sąnariai gauna papildomas apkrovas, trina kas nereik ir tt ir pan.
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 08 02, 13:47)
laba diena,izeidet bigsmile.gif ,per dienas prie puodu stoviu,kad butu pietus ,pusryciai ir vakariene,jos taip noretu.

Apsispreskit biggrin.gif tai Jus prie puodu stovit kiaura diena, tai Jusiskes namuose per dienas vienos, nes Jus auklei neturit pinigu.
Papildyta:
QUOTE(minha @ 2013 08 02, 13:47)
Jus profesionali dietologe?

Beveik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2013 08 02, 13:49)
bet is kur tie stori vaikai,juk matau tokiu gatvese amerikonu tipo biggrin.gif ,tai kiek ir ko jie valgo,galgi genai vis gi.

Zinoma, kad yra ir genu, taip pat medziagu apykaita, mityba, fizinis aktyvumas, skysciu vartojimas. Daug ivairiu faktoriu. Vaikas gali buti storuliukas ir isaugti smilgele. Bei atvirksciai. Kalbame apie suaugusius, susiformavusius zmones, o ne apie besiformuojancius, kurie dar simta kartu keisis.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 08 02, 13:44)
-Nes pries tai visa gyvenima gyveno kitaip. Apie ka ir kalba, kad vaikus reikia mokyt nuo mazens to. Nesvarbu, kad vaikai kudi, neturi antsvorio ir pan. Del to juos galima maitint bet kuo ir bet kada?

O žinot kaip? Prie progos sutiksiu- paklausiu, įdomumo dėlei. Ir tada kodėl man nuo vaikystės įpročiai neišsiugdė? Pas mumi griežtai buvo , rašiau pereitame poste, bet tai buvo ignoruota.

QUOTE(Violetisimo @ 2013 08 02, 13:48)
Kai apie antsvorio sukeltas ligas paminima, tai visos pazistamos tetos, bobutes, mamos ir kaimynes storuliukes ir sveikos kaip ridikai. Kai kalbama apie tai, kodel nenumeta moterys antsvorio, tada jau gal jos tokia ar vienokia liga turi, gal tas anas slubuoja  biggrin.gif

Tai gal jos iš tikro sveikos. Nu ką daryt, kad stora tai sveika? Nu bet nugyvena žmonės ir taip. Kaip ir užkietėjęs rūkalius nebūtinai mirs nuo vėžio būdamas 60 metų biggrin.gif Žinoma, kad nėra aišku, kaip tas svoris sveikatą įtakos ateityje, bet jei duotuoju momentu tas žmogus sveikas, problemų savy nemato, yra viskuo patenkintas, tai kur bėdos?
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 02, 13:50)

Tai tamstai kas pasakys tamstai, kad va pavogei mano parkerį, bet meluoji, kad neėmei (prašau nepriimti asmeniškai) tai sutiksi tylom? Ar pasakysi, kad sorry, bet tikrai neėmiau. Ar malonu kai tiesiogiai esi kaltinamas melu ir nusišnekėjimu?

As tai eiciau per diena po tris kartus prie mane apkaltinusio zmogaus ir sakyciau "as neemiau tavo paskerio, tikrai neemiau, tiki manim? as tikrai tikrai neemiau".. ir taip kokius pora menesiu ... Kol pati patikesiu , kad neemiau biggrin.gif
Atsakyti