Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(yerena @ 2013 09 08, 10:58)
Nea, moliūgai dar lauke. Pas mus (Vilniaus r.) šalnų nebuvo.

pas mus tam paciam rajone buvo ir sestadienio ryta, ir snd net smarkiau nei sestadieni.

QUOTE(Lerikyte @ 2013 09 09, 07:17)

jei kada kam duodu arbūzą, ar į svečius vežamės - niekad neduodu cielo. Ne todėl,kad gaila, bet todėl,kad visi labai skirtingi ir pirma reikia man paskanauti ar galima vežtis tą ,,super skanų lietuvišką arbūzą''


pamenu kai seniai prie ruso dar perkant arbuza ipjaudavo toki trikampiuka, istraukia, parodo, kad raudonas ir atgal ikisa biggrin.gif

As valgiau Moldovoj raugintus arbuzus, mums patiko, cia jau aiski, kai zali niekaip nebelenda tik tada juos perdirbti galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kukuska007 @ 2013 09 09, 07:27)
pamenu kai seniai prie ruso dar perkant arbuza ipjaudavo toki trikampiuka, istraukia, parodo, kad raudonas ir atgal ikisa biggrin.gif


aha, tikrai taip buvo smile.gif Ir aš pamenu.

Kaži, kur Ingiotė prapuolus.. aš jai kažką žadėjus esu, skolinga jaučiuosi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 09 rugsėjo 2013 - 07:34
QUOTE(saintlina @ 2013 09 08, 21:52)
nea, nenoriu. Arbūzas arbūzui nelygus. Kartais pasitaiko, kad ne toks saldus, kartais nedanokęs, kartais pernokęs. Neduok Dieve, paklius nekoks, paskui kalbės, kad netikę arbūzai pas tą Saintliną, o dar pardavinėt drįsta, o ir parduotuvėj dabar pigūs.
O vištoms atiduodam tik pernokusius ar neprinokusius  smile.gif  Joms vistiek labai patinka  smile.gif


suprantu, suprantu, aš juokauju... mirksiukas.gif


QUOTE(yerena @ 2013 09 08, 22:03)
Būtinai parašysiu  mirksiukas.gif
O dėl butternutų- žiauriai daug šiemet priaugo- ant vieno augalo po 10-12 vnt, kas antras ~ 4 kg  blink.gif bet kokie dailūs  wub.gif


bigsmile.gif ne, nu kai paskaitai kokie kiekiai pas jus užauga, lieka tik slėptis po rudeniniais lapais.. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 09, 07:41)
ne, nu kai paskaitai kokie kiekiai pas jus užauga, lieka tik slėptis po rudeniniais lapais..  doh.gif  biggrin.gif


bet čia jau reik labai juos mėgti, nes kitu atveju tokie kiekiai galvos skausmą sukelia ax.gif
Yerena kai moliūgų profė (ir auginimo, ir gaminimo), tai ir užaugina daugybę puikių moliūgų, ir suvartoja visokių superinių rinktinių patiekalų gamyboje. O tokia kaip aš tik pakaušį krapšto žiūrėdama į tą didžiausią krūvą ir galvoja - KĄ aš su tiek veiksiu??
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 09 09, 07:04)
kada Muscade de Provence įgauna terakotos spalvą? pas mane guli begemotai visai žali lysvėj, ir kotukai dar nesumedėję g.gif  Ar nuskinti keičia spalvą?

Tikrai keičia spalvą nuskinti. Kadangi jie neblogai laikosi (iš mano augintų, gal net geriausiai), po kelių mėnesių neturėsit nei vieno žalio, visi bus spalvą pakeitę. Žalių nesu pjausčiusi, nes iš rudens paprastai yra kažko, ką greičiau reikia suvartoti, bet apie Naujus metus, Muscate de Provence pradedam valgyti tiesiog žalius. Ir taip iki pavasario thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 09, 09:10)
bet čia jau reik labai juos mėgti, nes kitu atveju tokie kiekiai galvos skausmą sukelia  ax.gif
Yerena kai moliūgų profė (ir auginimo, ir gaminimo), tai ir užaugina daugybę puikių moliūgų, ir suvartoja visokių superinių rinktinių patiekalų gamyboje. O tokia kaip aš tik pakaušį krapšto žiūrėdama į tą didžiausią krūvą ir galvoja - KĄ aš su tiek veiksiu??


taip, taip, man irgi tiek nereikia. Užtenka tiek, kiek yra. O pas tamstą tai kiekiai irgi ne mažesni... thumbup.gif Beje, jeigu yra perteklius, galima gi parduoti, ir SM yra tema Turgelis


Turiu dar vieną arbūzaitį šiltnamyje. Kažin, ar jį nupjauti, ar dar gali ten gulėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 09 rugsėjo 2013 - 09:11
Kadangi moliūgai turi daug organinių rūgščių ir ląstelienos, juos patariama valgyti sergant skrandžio bei žarnyno ligomis. Kadangi moliūgai nekaloringi, juos rekomenduojama valgyti nutukus. Arabų medikai patarė valgyti moliūgus, kad dingtų galvos skausmai, nuo nemigoos. Liaudies medicina nuo inkstų ir kepenų ligų pataria gerti šviežias moliūgų sultis. Svarbiausia moliūgų gydomoji medžiaga - jų sėklos. Jose yra 30-45 proc aliejaus, apie 25 proc proteinų, fitino, cukraus, enzimo peporezino. Medikų nuomone šis enzimas yra svarbiausia medžiaga varant parazitus iš virškinamojo trakto.
Papildyta:
Moliūgų salotos su pomidorais[SIZE=7]

200 g. moliūgų, 2-3 pomidorai, nedidelis svogūnas, 150 g. varškės, 0,5 stiklinės pieno, maltų pipirų, krapų, druskos.
Nulupto moliūgo riekę stambiai sutarkuokite, pomidorus supjaustykite plonomis skiltelėmis, svogūna sukapokite, varškę ištrinkite su pienu. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir atsargiai išmaišykite. Paruoštas salotas apipilkite varške, pabarstykite krapais.

Moliūgų salotos su obuoliais[SIZE=7]

200 gr. moliūgo, rūgštus obuolys, 2 šaukštai spanguolių arba raudonųjų serbentų sulčių, citrinos žievelė, šaukštas medaus, 5-6 graikiniai riešutai.

Nuluptą moliūgą stambiai sutarkuokite, sumaišykite su šiaudelaiis pjaustytais obuoliais, apipilkite uogų sultimis, apibarstykite sutarkuota žievele, paskaninkite medumi ir išmaišykite. Paruoštas salotas apibarstyti riešutais.


Moliūgų salotos su salierais[SIZE=7]

200 gr. moliūgo, morka, salieras, 100 g majonezo, krapų, druskos

Moliūgą supjaustykite šiaudeliais. Morką ir salierą nuskuskite ir palaikykite šaltame vandenyje 10-15 min. Po to susmulkinkite. Paruoštas daržoves užpilkite majonezu ir pasūdykite. Apibarstykite krapais.
Atsakyti
Laba, norejau pasiklausti sniegiu augintoju, siemet turejau tris daigus is ju, uzaugo trys arbuziukai, vakar nuskynem, bet prapjovus matosi kad nevisai sunoke, nes seklytes dar nevisai juodos ir arbuzo vidus sviesus...bet skonis thumbup.gif saldus labai pasitaike,gal kad augo sauletoje vietoje... seklas tamsiausias isrinkau, bet nezinau ar jos bus tinkamos kita met daigint g.gif
Atsakyti
Moliūgų salotos su razinomis[SIZE=7]

200 g. moliūgų, 2 obuoliai, 1-2 šaukštai razinų, šaukštas cukraus, šaukštas grietinės.

Moliūgą stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupti irgi sutarkuoti, Viską sumaišykite ir pagardinkite cukrumi bei grietine.

Omletas su moliūgais[SIZE=7]

200 gr. moliūgo, 3 kiaušiniai, 4 šaukštai grietinės, 3 šaukštai miltų, druskos, riebalų.

Moliūgą stambiai sutarkuokite. Trynius grietinę ir miltus sumaišykite, sudėkite moliūgus, pagal skonį pasūdykite ir sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišykite ir kepkite.
Papildyta:
Kepti moliūgai[SIZE=7]

500 gr. moliūgo, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai grietinės, druskos.

Moliūgą nulupkite ir pašalinkite sėklas, Supjaustykite 4-5 cm ilgio bei 1-1,5 storio gabaliukais. Pasūdytus ir pavoliotus miltuose iš visų pusių apkepinkite svieste. Po to indą su moliūgais įkiškite į orkaitę, kad ten baigtų kepti. Prieš valgant moliūgus apipilkite grietine arba pomidorų padažu.

Moliūgų kepsneliai[SIZE=7]

Nedidelis moliūgas (1 kg), 2 kiaušiniai, stiklinė džiūvėsėlių, 2 šaukštai cukraus, cinamono, riebalų kepimui.

Moliūga nulupkite, supjaustykite vienodais 1 cm storio gabaliukais. Kiaušinius išplakite, į juos pamerkite moliūgo gabalėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir pavartydami iškepkite. Iškeptus kepsnelius sudėkite į lėkštę, pabarstykite cukrumi, cinamonu. Vietoj cukraus tinka ir uogienė. Tai desertinis patiekalas. Jis tinka prie kavos ar arbatos.

Moliūgų ir bulvių kotletai[SIZE=7]

100 gr. baltos tarkuotos duonos, 300 g. moliūgų, 150 g. bulvių, kiaušinis, petražolių lapelių, krapų, aliejaus, maltų pipirų, druskos.

Moliūgą stambiai sutarkuokite, sudėkite mėsmale sumaltas virtas bulves ir gerai išmaišykite. Į masę įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai kapotus žalumynus, prieskonius, tarkuotą duoną, gerai išmaišykite. Suformuokite kotletus, juos pavoliokite tarkuotoje duonoje ir apkepinkite. Kotletai valgomi karšti su daržovių salotomis.
Papildyta:
Tai va gal jau ir užteks tų receptų. Nors knygelė jų pilna....... tik nedidelę dalį aš jums čia. Jei labai kas norės, galėsiu paskanuot ir atsiųsti į el. paštą 4u.gif Jei bus norinčių - tai skanuosiu smile.gif 2002 metų leidimo knygelė. Ten ir apie auginimą, ir apie ligas.......
Knygelėj daug sriubų receptų, ypatingai pieniškų sriubų. Pasirodo moliūgus rekomenduoja su pienu gamint.....
Atsakyti
wub.gif wau...mane moliūgo receptai labai domina...jei nesunku blush2.gif mazgas2009@hotmail.com
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 09 09, 11:09)
wub.gif wau...mane moliūgo receptai labai domina...jei nesunku  blush2.gif mazgas2009@hotmail.com


ainu skanuot ži9ūrėt ar gerai matosi biggrin.gif
Atsakyti
na tai jei kas dar norės - galėsiu atsiųsti. Kaip man čia taip nuskilo su ta knygute....... o tai nežinojau ką aš su tiek moliūgų būčiau darius smile.gif na gal ir daug receptų nė nebandysiu. Bet jau keletą matau tikrai bandysiu. Pusryčiams gal ryt reiks išbvandyti kiaušinienę su moliūgais essen.gif
vakar parsivežiau pink banano sėklas ir padžiovinau džiovyklėj neilgai. Tai jau pusės nėra, kažkokios pelės sugraužė matyt naktį lotuliukas.gif
Atsakyti