Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(Lerikyte @ 2013 09 08, 08:21)
kam reikia sniegiu seklu parasykit man az.
Salna buvo si ryta ir pas mus...

parasiau...

man ir arbuzo reiketu ...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 07, 22:18)
Jeigu jis poros kg, tai bus Muscade de Provence. Vėliau įgauna terakotos spalvą ir prapjovus labai kvepia  wub.gif Jei iki kg, gali būti iš japoninių veislių.

Turiu du tokius vaisius, dar nenuskinti. O kada juos geriausia vartoti, per kiek laiko jie igauna gera skoni?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 08, 08:58)
yerena, jūs jau nuėmėt moliūgų derlių?

Nea, moliūgai dar lauke. Pas mus (Vilniaus r.) šalnų nebuvo. O ir prognozės visam rugsėjui palankios, tad kol kas net nesiruošiu jų liesti.

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 08, 09:12)
Ai, vakar taip užnorėjau sriubos, tai nupjoviau vieną Butternutt'ą. Man patiko- odelė nekieta, lengva lupti, minkštimas taip pat ne "medinis", sėklų nedaug, skonis irgi visai nieko. Tik nežinau, kaip jie laikosi.

Laikosi jie gerai iki pavasario, skanūs ir kvapnūs.

QUOTE(svieske @ 2013 09 08, 11:31)
...O kada juos geriausia vartoti, per kiek laiko jie igauna gera skoni?

Skanūs jie po gero mėnesio nuo nurinkimo. Gerai išsilaiko 4-5 mėn. Aišku, viskas priklauso nuo laikymo sąlygų.
Atsakyti
QUOTE(Auksas+ @ 2013 09 08, 09:57)
parasiau...

man ir arbuzo reiketu ...

tik seklem galiu pagelbet.
Atsakyti
Gelbekit nors seklelem

O kas turite arbuza pardavimui Vilniuje ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auksas+: 08 rugsėjo 2013 - 11:50
QUOTE(yerena @ 2013 09 08, 11:58)
Nea, moliūgai dar lauke. Pas mus (Vilniaus r.) šalnų nebuvo. O ir prognozės visam rugsėjui palankios, tad kol kas net nesiruošiu jų liesti.
Laikosi jie gerai iki pavasario, skanūs ir kvapnūs.

o tai gerai, kai jau ruošitės imti derlių, garsiai šaukit.. biggrin.gif
Jaučiu, kad Butternutt'ai bus vieni iš mano mėgstamiausių... rolleyes.gif
Atsakyti
pas mus sestadienio ryte buvo salnos ruozeliai sode. Pati nemaciau, bet vyras "nudziugino" , vos akis pramerkus ... Masina buvo apsalus, siltnamyje pomidoru virsuneles, kur lietesi su plevele, apsalo ( stogas buvo leduotas) , dalis braskiu buvo su serksnu. Ale nei agurku, nei mooliugu, nei arbuzu, nei cukiniju nenuvirino... praejo pro sali. Butume nenakvoje sode , butume, net nesuprate , kad saltukas pasivaiksciojo blink.gif

mergaites, ar bestovedami nupjauti arbuzai noksta? Siandien nusipjovem vieninteli sniegi , sveria 5.8 kg, bet pjaut nedristam... Perpjovem viena sugar baby , ir geltona deme turejo, ir kotelis pavytes, ir dusliau uz kitus skambejo... ir vidus net ne rausvas, kaip agurka kad perpjove butume verysad.gif verysad.gif verysad.gif vyras paragavo, nu bet ka ten... sugar baby keli daigiau buvo nudziuvusiais lapais ( gal liga kokia uzpuolusi g.gif ), tai ju vaisius nuskynem... kazi prinoks stovedami ?

Kazkaip nusivyle siandien pakalbejom su vyru.. auginam, grazu, voliojasi, ir nemazi atrodo ... o ragaut nera ka verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Ale buvo šalna dvi naktis iš eilės. Šiandien kelis nurinkau ir padžioviau prieš saulytę, nes porą savaičių nelabai bus kam ekstra sureaguot labai jei būtų vėl šalna. Lapukai vietomis pajuodo,... tie viršutiniai. Bet tik toks ruoželis įduboj, tai daugiau kaip ir nuostolio nepadarė. Bet vistik kad nerizikuoti dalį jau ryt sutemps į patalpą. Dar uodegėles prieš saulutę pavizgins tik biggrin.gif bet nemažai dar ir palikau. Bus kaip bus - dar žada labai šiltus orus.
Šiandien pjovėm pink banana, tai spaudėm sultis su obuoiais maišydami. Nu skanu........ man visai patiko. O cukatus kaip patarsit iš kokio daryt?mėlyną ir žalią hubartą turiu, pink bananą, maxima. Delicate ir table king turbūt atkrenta g.gif nu kažkaip man reiks šiais metais juos perprast, skonius išbandyti. Dar netyčia knygą a[ie moliūgus gavau su receptais. jei bus galimybė ryt ką nors parašinėsiu. Manau šiuo metu jau bus labai aktualu.
O dar kiek table king priderėjo......... man tai jie kaip granatos. Kam jie labiau tinkami?
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 06, 19:42)
o iš kur tų sėklų įsigijote? Nes tos kurias siuntinėjo viena mūsų mergaičių tai sudygo 100 proc. Jei taip nieks nedygsta - gal kažką ne taip darote.

iš manęs smile.gif Ir taip, išties, viską teisingai darant sėklos sudygsta puikiai. Visoms dalinau tokias pačias sėklytes. Jei vienoms dygo visos (ir man taip pat), o kitoms - ne, reiškia, kažkas neteisingai daryta buvo.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2013 09 07, 21:00)
nekokios naujienos is varienos...siandien vaziavom ju miskais....vietom salnos buvo  verysad.gif  idomu kaip saintinos arbuzai su moliugias  blush2.gif ar spejo surinkti, ar ten jos kaima aplenke....

be abejo, šalnos mūsų neaplenkė smile.gif Arbūzus nurinkt spėjau (jau trejetą savaičių kasdien šlamščiam, ir dar tris karučius parsivežiau), moliūgų - ne. Bet labai jau gausi lapija virš jų buvo, tai tikiuosi, kad nepakenkė vaisiams.. Šiandien suvežėm visus. Dvi priekabaites biggrin.gif Kaip mums, tai turbūt dviems metams gana unsure.gif Užderėjo puikiai, Hubbardų daug, Uchikių be skaičiaus, kiti irgi nepasišiukšlino, derėjo išsišiepę.

Yerena, o Musk de Provence įgaus tą terakotos spalvą nuskinti? Nes pas mane tik vienas pradėjo keistis, kiti žali. O nuskint teko visus..

Arbūzų parsivežiau tris bulvinius maišus, nutariau visgi pabandyt pasigamint aviečių-arbūzų vyno. Vistiek nepanašu, kad suspėsim visus suryt, o sūdymas kaip tai neįkvepia..
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2013 09 08, 18:22)
mergaites, ar  bestovedami nupjauti arbuzai noksta? 

taip, noksta. Pastatykit saulėtoj vietoj namie, tikrai sunoks. Šiaip keista, kad nesunokę.. pas mus dabar jau bet kuris gerai nunokęs.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 08, 21:19)
be abejo, šalnos mūsų neaplenkė  smile.gif  Arbūzus nurinkt spėjau (jau trejetą savaičių kasdien šlamščiam, ir dar tris karučius parsivežiau), moliūgų - ne. Bet labai jau gausi lapija virš jų buvo, tai tikiuosi, kad nepakenkė vaisiams.. Šiandien suvežėm visus. Dvi priekabaites  biggrin.gif  Kaip mums, tai turbūt dviems metams gana  unsure.gif  Užderėjo puikiai, Hubbardų daug, Uchikių be skaičiaus, kiti irgi nepasišiukšlino, derėjo išsišiepę.
Arbūzų parsivežiau tris bulvinius maišus, nutariau visgi pabandyt pasigamint aviečių-arbūzų vyno. Vistiek nepanašu, kad suspėsim visus suryt, o sūdymas kaip tai neįkvepia..

nu nieko sau derlius, karučiais ir maišais matuojamas.... bigsmile.gif wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 08 rugsėjo 2013 - 20:23
QUOTE(Lusasita @ 2013 09 08, 19:22)
Kazkaip nusivyle siandien pakalbejom su vyru.. auginam, grazu, voliojasi, ir nemazi atrodo ... o ragaut nera ka  verysad.gif  verysad.gif

Mes šiandien taip pat pjovėm. Gera spalva, sėklos subrendusios, bet saldumo labai trūko. Tik mes nusprendėm, kad šiemet vasaros naktys labai nedėkingos buvo. Dar pasiūliau kitais metais medumi palaistyt biggrin.gif , vyras už gryną pariėmė ir sakė, gal geriau tuneliuką sukonstruos lotuliukas.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 09 08, 21:07)
iš manęs  smile.gif Ir taip, išties, viską teisingai darant sėklos sudygsta puikiai. Visoms dalinau tokias pačias sėklytes. Jei vienoms dygo visos (ir man taip pat), o kitoms - ne, reiškia, kažkas neteisingai daryta buvo.

drinks_cheers.gif šiemet sėjau berods jau kelių metų sėkliukes ir tai 100proc daigumas, rusiškų tokio daigumo nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 08, 20:23)
nu nieko sau derlius, karučiais ir maišais matuojamas....  bigsmile.gif  wub.gif  thumbup.gif

neskaičiavau tiksliai, bet apie šimtą buvo. Net vištos nelieka nuskriaustos biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 08, 20:27)
Dar pasiūliau kitais metais medumi palaistyt  biggrin.gif , vyras už gryną pariėmė ir sakė, gal geriau tuneliuką sukonstruos  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tegu tuneliuke irgi medum laisto, nepakenks biggrin.gif

Gaudvilyt, kaip tau sekasi? Ar sveikint dar nereik?
Atsakyti