Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola būstui ir jo remontui

QUOTE(renie @ 2005 02 23, 18:25)
Prisipazistu ne visus komentarus cia perskaiciau blush2.gif Bet gal zinot kaip yra su norima paimt paskola, jei tarkim ikeistume tevu nama?

Jus mano manymu turetumete kaip ir ji nupirkti tuo paciu gautusi ikeitimas ax.gif Jus is tevu perkat nama tai imat paskola is banko namui pirkti ir aotmatishkai jie ji ikeicia blush2.gif Tikiuosi supratai cool.gif
Atsakyti
Nu va kaip yra su tuo vertinimu - butas parduodamas su garažu kieme. Todėl ir kaina aukštesnė. O jei vertins butą ir garažą atskirai, bankas man garažo nekredituos. O jei įvertins kaip vienetą, tai gausis kvadrato kaina vos ne kaip naujos statybos. O vertintojai rizikuoti savo vardu nenori, nes sakė viena agentūra iš banko vertintojų išlėkė už tokį "neteisingą" vertinimą.
Tai ir slankioju aplink vertintojus, murkiu, bet niekas nepasirašo, visi įvertina 5 tūkstančiai mažiau nei man reikia sad.gif
O butas Kaune, Aukštuose šančiuose.
Beje, kaip jūs ten dėjote vertintojui į kišenę? Ir mane pamokykite.... gal netgi galima į AŽ to vertintojo kontaktus (jei jis Kaune) ax.gif
Atsakyti
Ar tiesa, kad nusipirkus naujos statybos buta, per pora men privalai ji isirengti ir parodyti bankui?
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2005 02 23, 21:01)
Nu va kaip yra su tuo vertinimu - butas parduodamas su garažu kieme. Todėl ir kaina aukštesnė. O jei vertins butą ir garažą atskirai, bankas man garažo nekredituos. O jei įvertins kaip vienetą, tai gausis kvadrato kaina vos ne kaip naujos statybos. O vertintojai rizikuoti savo vardu nenori, nes sakė viena agentūra iš banko vertintojų išlėkė už tokį "neteisingą" vertinimą.
Tai ir slankioju aplink vertintojus, murkiu, bet niekas nepasirašo, visi įvertina 5 tūkstančiai mažiau nei man reikia sad.gif
Beje, kaip jūs ten dėjote vertintojui į kišenę? Ir mane pamokykite.... gal netgi galima į AŽ to vertintojo kontaktus (jei jis Kaune)  ax.gif

Is tikruju tai vertintojai tikrai nenori rizikuoti , nes jei bankui kyla kokiu nors itarimu tai jie savo vertintojus tada siuncia blink.gif Mums irgi is pradziu zadejo ivertinti daugiau, paskui jau sako, kad negali, nu bet mes vistiek issiderejom, kad nors keliais simtais daugiau ivertintu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2005 02 24, 12:22)
Ar tiesa, kad nusipirkus naujos statybos buta, per pora men privalai ji isirengti ir parodyti bankui?

nejaugi, net Vituly nezino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2005 02 25, 14:09)
nejaugi, net Vituly nezino g.gif

Oi Limcaca zinok is tikruju nezinau, nes neteko asmeniskai susidurti su naujos statybos namais. Bet kiek teko girdet tai man regis reikia blink.gif Bijau klaidint. Geriau pasiskambink i banka ir manau ten pasakys tau visa info ax.gif As tikrai nenoriu klaidinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2005 02 24, 12:22)

Nebutinai per pora menesiu. Cia pagal susitarima ir pagal situacija wink.gif Yra toks istatymas, kad statybos kompanija privalo parduoti buta su apdaila. Dauguma tai sprendzia ipareigodami pirkeja isirengti buta iki to termino, kada namas bus priduodamas.
Atsakyti
QUOTE(milabra @ 2005 02 23, 21:01)
Beje, kaip jūs ten dėjote vertintojui į kišenę? Ir mane pamokykite.... gal netgi galima į AŽ to vertintojo kontaktus (jei jis Kaune)  ax.gif

Na MILABRA,kaip tau su tais vertintojais ar susitarei,ivertino kiek reikia,man taip pat labai aktualu dabar cry.gif
Atsakyti
QUOTE(rosenda @ 2005 02 28, 15:58)
Na MILABRA,kaip tau su tais vertintojais ar susitarei,ivertino kiek reikia,man taip pat labai aktualu dabar cry.gif

Nugis radau vieną vertintoją, tiksliau draugė rekomendavo. Šaunus vyrukas. Bet aš dabar jau suprantu buto vertinimo esmę, tai negaliu priversti žmogų ant blakstienų vaikščioti.
Kaune naujo buto su daline apdaila kvadratas kainuoja apie 2300-2500 berods. Pataisykite, jei klystu. Kai aš prašiau įvertinti mano seną butą tiek kiek aš noriu, gavosi už kvadratą 2100 lt. Niekas aišku tuo nepatikėtų, nebent tai naujai renovuotas namas su euroremontu.
Tai va, vertintojai negali perlipti per kainas ir senam butui nustatyti naujo buto kainą.
Radau net mėnesinius būstų vertinimo rodiklius, jei kam įdomu, kiek galima savo butą vertinti wink.gif
http://www.ober-haus.lt/pages.php/0112
Beje, jei kam Kaune reikia vertintojo, šitą vyruką labai rekomenduoju. Kontaktai - per asmenines.
Atsakyti
Aš irgi galiu parekomenduot, bet čia Vilniuje ir šalia.Super vertintuojas thumbup.gif Vyriokas su geru humoro jausmu, kai mums vertino, tai netgi šeimininkus įkalbėjo kainą nuleist biggrin.gif thumbup.gif Bute medinės grindys(tikrai geras medis, ir atrodo tvarkingai, mes netgi keist nesiruošiam, tik pašlifuot) tai va, šeimininkai kai jisai atvažiavo vertint, vis sakė bet pas mus koookios grindys, o jisai - tai jūs čia tik rūpestį paliekat, gal jie nenorės tų grindų, sako, kiek jiems vargo bus dar juos nulupt smile.gif (tai čia tipo mums)Vonioj sako vamzdžius neprižiūrit ir t.t.Tai po jo apsilankimo šeimininkai kainą nuleido dar 5tūkst. thumbup.gif O kai išėjom, sako būtas tikrai labai geras ir nedvėjuodami pirkit biggrin.gif smile.gif O įvertino mums tikrai daugiau(iškart pasakė, kiek norit paskolos imt - prašom, kiek norėjom, tiek ir gavom thumbup.gif
Atsakyti
Violetik, prie viso to pridurk dar kiek i kisene jam idejot? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Nu zinot as jau visai susipainiujau doh.gif Niekaip nesuprantu su tais 5 pracentais kur tipo reikia savo tureti.Tuos 5 proc. reikia bankaui duoti kaip koki pradini inasa,ar jau bankui nesvarbu tik jie duoda 95 proc.Nes jeigu antras variantas tai tuomet reikia vertintojui i kisene,kad daugiau ivertintu buta nu tiek kiek praso pardavejas ir gausis visa suma ir savo penkiu procentu nereikes.Ar galima taip apeiti tuos 5 proc. ar as cia nusipeizejau?

Labai prasau nu isaiskinkite kas nors bo tuojau stogas nuvaziuos ir as pradesiu cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti