sveikos dar kart--dabar klausimelis jau paemusioms busto paskola..
mes dar norim paimt ir remontui todel nori paklaust kaip jus daret.. nes turim du variantus:
pasiimt tiesiog papildomai vartojamaja.. su mazais procentais..
ara pasidaryt truputi rempnto is turimu--pasididint busto verte--su ta pazyma i banka ir jie dar duoda tada ta skirtuma pinigu tolimesniam remontui...
ar esat kas pastaraji buda naudoje? kiek pasikeltu busto verte kaune jei susidetume langus pvz ir sienas.. gal dar grindis..
nes butas senas, pirkom uz 110.. vertintojai bankui ikainavo 115..
tai va.
tikiuos aiskiai isdesciau--jei ne--klauskit--bandysiu but aiskesne:)
QUOTE(kralikelis @ 2005 03 02, 14:54)
sveikos dar kart--dabar klausimelis jau paemusioms busto paskola..
mes dar norim paimt ir remontui todel nori paklaust kaip jus daret.. nes turim du variantus:
ara pasidaryt truputi rempnto is turimu--pasididint busto verte--su ta pazyma i banka ir jie dar duoda tada ta skirtuma pinigu tolimesniam remontui...
ar esat kas pastaraji buda naudoje? kiek pasikeltu busto verte kaune jei susidetume langus pvz ir sienas.. gal dar grindis..
tai va.
tai va.
Nepadides. Tiksliau padides toki mizeri, kad nevertes leisti pinigu laksto pakeitimui. Remontas itin mazai padidina verte. Nebent papirktute vertintoja.
Nebent pirkote pries 5 metus ir dabar rinkos verte isaugusi 50-100 proc.
mes ėmėm paskolą būstui ir dar paėmėm nedidelę vartotjišką, nes paskaičiavom, kad pigiau vartotojiška, negu pirkti išsimokėtinai.
QUOTE(rosenda @ 2005 03 02, 14:39)
Sveikutes
Nu zinot as jau visai susipainiujau
Niekaip nesuprantu su tais 5 pracentais kur tipo reikia savo tureti.Tuos 5 proc. reikia bankaui duoti kaip koki pradini inasa,ar jau bankui nesvarbu tik jie duoda 95 proc.Nes jeigu antras variantas tai tuomet reikia vertintojui i kisene,kad daugiau ivertintu buta nu tiek kiek praso pardavejas ir gausis visa suma ir savo penkiu procentu nereikes.Ar galima taip apeiti tuos 5 proc. ar as cia nusipeizejau?
Labai prasau nu isaiskinkite kas nors bo tuojau stogas nuvaziuos ir as pradesiu

Nu zinot as jau visai susipainiujau

Antras variantas -reikia vertintojui i kisene ideti

QUOTE(rosenda @ 2005 03 02, 14:39)
Butas kainuoja 100 procentų. Bankas duota 95 procentus (čia jau nieko nepakeisi, tokios taisyklės). Tu bankui turi parodyti, kiek kainuoja butas, tada jie iš tos sumos ir perveda pardavėjui 95 procentus kainos. Likusius 5 procentus tu turi susimokėti pati.
Bankas tiki tik tokia kaina, kurią parodo turto vertintojas, turintis tam licenziją. Tu pati negali pasakyti, kiek butas kainuoja, nes tu jiems ne autoritetas. Vertintojas nueina į butą, jį apžiūri ir pasako, kad šito buto kvadrato kaina yra tokia. Surašo gražiai ir tu nuneši bankui.
Labai gerai suprantu, kad tu tiesiog neturi 5 procentų, kurie sudaro nemenką sumą. Todėl tau reikia iš banko pasiskolinti ir tuos likusius pinigus, ir aišku geriausia už būsto paskolos palūkanas. Tada tu sakai vertintojui - šitas butas kainuoja 100 litų. Man bankas sumokės tik 95 litus. Būk geras, įvertink šitą butą kad jis kainuoja 105 litus. Jei jis gali, jis tiek ir įvertins. Tada bankas sumokės pardavėjams 100 litų (95 proc. nuo nurodytos sumos), o tu galėsi bankui pasakoti kad 5 litus susimokėjai pati, pardavėjai palinksės galvą pas notarą, kad tu tikrai sumokėjai. Va taip yra gaunama 5 proc. iš banko.
Ar aiškiai paaiškinau visą bankų apgavimo mechanizmą? oi, atsirūgs čia man

OI MILABRA aciu tau labai aiskiai isaiskinai,dar karta dekui

QUOTE(rosenda @ 2005 03 02, 21:59)
Į sveikatėlę, tikiuosi įkurtuves viena pas kitą švęsim

Sveiki visi ir visos
Klausimas tiems kas ėmė paskolą butui iš banko.
Ar kas keitė sutarties sąlygas , ar visų sutartys tipinės?
Įdomu būtų sužinoti ką keitėte sutartyse ir kaip į tuos pakeitimus bankas reaguoja,Kaip juos priima?
Čia kelių bankų tipinės sutartys, tiems kas dar tik ruošiasi imti paskolą :

Klausimas tiems kas ėmė paskolą butui iš banko.
Ar kas keitė sutarties sąlygas , ar visų sutartys tipinės?
Įdomu būtų sužinoti ką keitėte sutartyse ir kaip į tuos pakeitimus bankas reaguoja,Kaip juos priima?
Čia kelių bankų tipinės sutartys, tiems kas dar tik ruošiasi imti paskolą :
pradejau siandien tvarkytis pervertinima, kadangi kai pirkau iki dabar dvigubai isaugo verte, plius langus duris kanalizacijas pakeitem tai pabrango 100 proc. Bet cia ne Vilnius...Reik pasiskaiciuoti ar apsimokes, nes pervertinimas 100lt, notaras 150, hipoteka 50 lt ir bankui sutarties pakeitimas 150. Vartotojiskos palukanos didesnes nei busto ir plius trumpas terminas, plius nuo busto paskolos valstybe grazins 33 proc. Mano atveju apsimoka pervertinti ir pasididinti busto paskola. tikiuosi man isdegs. Nes dabar esu paemusi kredito limita tai kai pagalvoju kiek palukanu, o kiek nedaug tenupirkau uz ta kredita...
Aš paskolos pasiėmus nesu, todėl kaip ten iš tikrųjų geriau, pasakyti negaliu. Bet kadangi klausimas skambėjo "paskola būstui+paskola remontui", įsiterpsiu ir aš. Neseniai skaičiau mokesčių inspekcijos išaiškinimą dėl paskolų būstui ir rekonstrukcijai bei gyventojų pajamų mokesčio lengvatos taikymo (susigrąžinant dalį sumokėtų palūkanų). Perkant namą, butą ar net sklypą lengvata pasinaudot gali, o jei sutartis su banku pasirašyta dėl apdailos darbų, remonto ar rekonstrukcijos -lengvata nepasinaudosi.VMI komentaras
O gal jūs visa tai jau seniai žinot
Gal čia tik man sukėlė nuostabą tokis dalykas
O gal jūs visa tai jau seniai žinot

Violetik, prie viso to pridurk dar kiek i kisene jam idejot?
Tikrai galiu užtikrinti, kad 10 kartų mažiau, nei jūs galvojat

Teisingai milabra parašė

Aš lyg ir viską supratau, jei paskola imi 95 % buto kainos. Bet ka daryt, jei mudu su vyru turim prisitaupe 50% buto kainos, mums tik puse betruksta ir be paskolos neišsiversim, juo labiau kad mažis keliauja į pasaulį. Mirtinai reik savo būsto, kiek galima pas uošvių gyvent....
Tai kaip dabar su ta lengvatine paskola....(pagal gaunamas pajamas ir turima (tikliau neturima turta) kaip ir tinkam). Prisitaupem tik mano mamytes dovanu deka. Mums paskola tikiuos bankas duos...Pagal skaičiuokles visas duoda. Tik va klausimas kyla, kaip su tuo inasu, kuri valstybe dengia 5 %. Aplamai kaip čia išsisukt...Ar imanoma, kad valstybe pades, net jei 50 proc. sumos turim bustui....

Tai kaip dabar su ta lengvatine paskola....(pagal gaunamas pajamas ir turima (tikliau neturima turta) kaip ir tinkam). Prisitaupem tik mano mamytes dovanu deka. Mums paskola tikiuos bankas duos...Pagal skaičiuokles visas duoda. Tik va klausimas kyla, kaip su tuo inasu, kuri valstybe dengia 5 %. Aplamai kaip čia išsisukt...Ar imanoma, kad valstybe pades, net jei 50 proc. sumos turim bustui....