Aha, as irgi is pradziu taip galvojau- kai baigsis terminas, musu vaikui (dabar
) bus siek tiek daugiau nei man dabar
O mes jau busim solidus arti pensijos
Bet juk galima visa tai issimoketi ir anksciau! Dabar bankas paskolina, nes neturi tiek pinigu. Gali nesiskolint ir laukt kada turesi, bet gali pasiskolint ir, daugiau uzdirbus, iskart atiduot. Per tuos metus daug visokiu dalyku gali nutikt - ka gali zinot, kokios pajamos nusimatys (o zmogus visada linkes siekt auksciau, be to, mes dar jauni, tai naturalu, kad su amzium dideja pajamos).. Va ir dabar mano vyras planuoja metu pabaigoj, koki 10 000 atiduot. Vis sis tas.. taip po truputi ir galima anksciau skola atsikratyt.
Kita vertus, visas Vakaru pasaulis gyvena skolon. Svarbu realiai apskaiciuot savo galimybes- kiek gali atiduot per menesi, kad paskola neslegtu ir galetum dar ir kitus dalykus sau leist. Aisku, juokinga butu isigyt buta, bet neturet uz ka benzo isipilt ar ant maisto skaiciuot. Mes gal irgi butume noreje koki nerealu nama nerealioj vietoj pirkt, bet paskui nebutu uz ka is to namo isvaziuot

Bet juk galima visa tai issimoketi ir anksciau! Dabar bankas paskolina, nes neturi tiek pinigu. Gali nesiskolint ir laukt kada turesi, bet gali pasiskolint ir, daugiau uzdirbus, iskart atiduot. Per tuos metus daug visokiu dalyku gali nutikt - ka gali zinot, kokios pajamos nusimatys (o zmogus visada linkes siekt auksciau, be to, mes dar jauni, tai naturalu, kad su amzium dideja pajamos).. Va ir dabar mano vyras planuoja metu pabaigoj, koki 10 000 atiduot. Vis sis tas.. taip po truputi ir galima anksciau skola atsikratyt.
Kita vertus, visas Vakaru pasaulis gyvena skolon. Svarbu realiai apskaiciuot savo galimybes- kiek gali atiduot per menesi, kad paskola neslegtu ir galetum dar ir kitus dalykus sau leist. Aisku, juokinga butu isigyt buta, bet neturet uz ka benzo isipilt ar ant maisto skaiciuot. Mes gal irgi butume noreje koki nerealu nama nerealioj vietoj pirkt, bet paskui nebutu uz ka is to namo isvaziuot

QUOTE (ilja @ 2004 03 27, 11:37) | ||||||
Ne, jie is viso tiek tik gavo ![]() |
tad vadinasi jie eme rajone ne tik pazyma lengvatai bet ir pacia paskola rajone...ne cia kazkas ne taip. bankas juk duoda tiek kiek buta ivertina turto vertintojai ir nuo tos sumos ivertintos bankas teikia paskola 70 proc ir daugiau.
QUOTE (Kalinka @ 2004 03 29, 11:53) | ||||||||
tad vadinasi jie eme rajone ne tik pazyma lengvatai bet ir pacia paskola rajone...ne cia kazkas ne taip. bankas juk duoda tiek kiek buta ivertina turto vertintojai ir nuo tos sumos ivertintos bankas teikia paskola 70 proc ir daugiau. |
taigi kiek truksta pasiimi komercinem, salygom kredita. As irgi rajone emiau lengvatine nes vilniuj ne visiems dave tada lengvatines per daug norinciu buvo

kazkas cia rase, kad reikes l.daug permoketi
as tai skaiciavau taip:
mes uz nuoma mokejom 200 Lt - cia be komunal.Per metus gaunasi 2400. Per 30 m - 72000. Jei paskola atidavinesim 30 metu (siaip tai planuojam greiciau - optimistai matot
), permokesim apie 50000 Lt. Vistiek [pigiau negu nuomotis. O be to, daba gyvenam dvieju k.bute, o nuomavomes bendrabutuka
[/b][/color]
ir vistiek - savo namai yra geriausia

as tai skaiciavau taip:
mes uz nuoma mokejom 200 Lt - cia be komunal.Per metus gaunasi 2400. Per 30 m - 72000. Jei paskola atidavinesim 30 metu (siaip tai planuojam greiciau - optimistai matot

ir vistiek - savo namai yra geriausia

Mes dar tik ruosiames imti vartotojiska paskola, o veliau jau bustui imsim
Emiau paskola Sampo banke 25 metams! Ir visiems siulau eiti tik i SAMPA! Esu labai patenkinta. Ten paskola ir mano brolis ir draugai paeme. Gavome labai geras palukanas (bandem lygynti, tai nei vienas bankas tokiu mazu nedave). Ir kadangi esame dar visaip kaip apsidraude Sampe, tai dideles nuolaidos busto ir kilnojamo turto draudimui.
AS MYLIU SAMPA!
AS MYLIU SAMPA!

QUOTE (Akva @ 2004 04 29, 11:17) |
Emiau paskola Sampo banke 25 metams! Ir visiems siulau eiti tik i SAMPA! Esu labai patenkinta. Ten paskola ir mano brolis ir draugai paeme. Gavome labai geras palukanas (bandem lygynti, tai nei vienas bankas tokiu mazu nedave). Ir kadangi esame dar visaip kaip apsidraude Sampe, tai dideles nuolaidos busto ir kilnojamo turto draudimui. AS MYLIU SAMPA! ![]() |
Į domu kokios palūkanos, nes mes prieš porą metų kai paėmėm Hanzoj tai buvo 6,66

esu prasiskolinusi 17 metu i prieki: paskola bustui parexe, palukanos 4.8%, lietuvos banke paskolos uz studijas 5% palukanos. Kur dar visuose imanomuose bankuose lizingai 1.5 metu-apie 50 ooo man tai baisi suma...ir dar liko tik sampo is kurio dar nesiskolinau- reiks nueit prazonduot
gal pavyks gauti remontui

emem paskola Amerikos verslo fonde pries 4 metus 10-ciai metu- DOLERIAIS! Dabar neatsidziaugiam, kad doleris nuvertejo, tikimes labai greitai grazinti ir imti nauja paskola - jau reikia didesnio butuko.