Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(vaižgantė @ 2015 05 28, 21:13)
Kai man buvo 13 m., turėjom avariją, aš galva trenkiausi į dureles, mane be sąmonės nuvežė į ligoninę. Nuo tada prasidėjo galvos skausmai.Migrena prasidėjo, kai man buvo 30 m. Vasarą man sueis 45 m. Taigi turiu didžiulę patirtį, kaip gyvenama su galvos skausmu.
Jei tiek metų būčiau gėrus vaistus nuo skausmo, nežinau...Stengdavausi iškentėti, kai migrenos trukdavo ištisas paras, kaip daržovė gulėdavau užsiklojus patalais...
Suprantu, vyrų skausmo slenkstis yra žemesnis, jiems labiau skauda...Tačiau verta ieškoti išeičių. Ar turit šunį, ar vaikas pakankamai būna lauke, ar sportuoja?

Suprantu, kiekvieno situacija kitokia. Mano mama visą gyvenimą kiek prisimenu vargo su galvos skausmais- vaistai buvo įvairūs skiriami- nuo nuskausminamųjų, raminamųjų iki antidepresantų... Kokių tik įtarimų nebuvo, kur tik nesigydė- nuo paprastų ligoninių iki Maskvos klinikų. O sulaukus garbaus amžiaus ištikus insultui ir atlikus KT paaiškėjo, kad yra senas insulto židinys, kas galėjo ir įtakoti tuos nuolatinius skausmus. sad.gif
Sūnus sportuoja, aktyvus vaikinas, bet dabartinis jaunų žmonių gyvenimo tempas ne į naudą sveikatai. Nėra jo priepuoliai l. dažni, ir jei laiku išgeria vaistus- nereikia kankintis ir gert pakartotinai. Tai manau geriau laiku išgert gerą tablėtę, o ne dvi paras kankintis geriant kas 4-6 val.
Nuo migrenos tikrai kenčia gyvenimo kokybė, nelabai kas ir mokykloj supranta, kodėl turi išeit staiga iš pamokų... Darbe juolab. Visom slinkiu kuo retesnių ir lengvesnių priepuolių. Ir rast kas kiekvienam padeda geriausiai.
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2015 05 29, 07:05)
Suprantu, kiekvieno situacija kitokia. Mano mama visą gyvenimą kiek prisimenu vargo su galvos skausmais- vaistai buvo įvairūs skiriami- nuo nuskausminamųjų, raminamųjų iki antidepresantų... Kokių tik įtarimų nebuvo, kur tik nesigydė- nuo paprastų ligoninių iki Maskvos klinikų. O sulaukus garbaus amžiaus ištikus insultui ir atlikus KT paaiškėjo, kad yra senas insulto židinys, kas galėjo ir įtakoti tuos nuolatinius skausmus. sad.gif
Sūnus sportuoja, aktyvus vaikinas, bet dabartinis jaunų žmonių gyvenimo tempas ne į naudą sveikatai. Nėra jo priepuoliai l. dažni, ir jei laiku išgeria vaistus- nereikia kankintis ir gert pakartotinai. Tai manau geriau laiku išgert gerą tablėtę, o  ne dvi paras kankintis geriant kas 4-6 val.
Nuo migrenos tikrai kenčia gyvenimo kokybė, nelabai kas ir mokykloj supranta, kodėl turi išeit staiga iš pamokų... Darbe juolab. Visom slinkiu kuo retesnių ir lengvesnių priepuolių. Ir rast kas kiekvienam padeda geriausiai.

Puikiai suprantu ir pritariu, nes mano sunui 15 ir yra tas pats. Nors neurologe sake kad jam itampos galvos skausmas, bet pagal pozymius man panaseja i migrena. Kadangi pati ja turiu tai kaika atpazistu. Kas liecia vaistu as irgi uz tai kad gert iskarto, nes kai uzlauki buna tik blogiau. Ir neurologas man sake ta pati. Beje esu kentejus skausma ir 3 ir 4 paras kol praeis, nes kai laukiaus 3io negalejau gert vaistu, tai su siaubu atsimenu ta laika :blink : Aisku vaistai ne saldainiai ir as stengiuos kaip imanoma retint ju vartojima tai homeopatija, tai kinu medicina, visaip bandau, bet jei skausmas uzklumpa tai niekur nesidesi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luna2: 29 gegužės 2015 - 07:33
QUOTE(luna2 @ 2015 05 29, 07:31)
Puikiai suprantu ir pritariu, nes mano sunui 15 ir yra tas pats. Nors neurologe sake kad jam itampos galvos skausmas, bet pagal pozymius man panaseja i migrena. Kadangi pati ja turiu tai kaika atpazistu. Kas liecia vaistu as irgi uz tai kad gert iskarto, nes kai uzlauki buna tik blogiau. Ir neurologas man sake ta pati. Beje esu kentejus skausma ir 3 ir 4 paras kol praeis, nes kai laukiaus 3io negalejau gert vaistu, tai su siaubu atsimenu ta laika :blink :  Aisku vaistai ne saldainiai ir as stengiuos kaip imanoma retint ju vartojima tai homeopatija, tai kinu medicina, visaip bandau, bet jei skausmas uzklumpa tai niekur nesidesi ax.gif

3 ar 4 paros dar nedaug...Kai laukiausi dukros, mane paguldė į ligoninę, nes galvos skausmas truko 10 parų... Statė lašelines ir praėjo. Buvo laikas, kai gyvenimą skaičiavau į laiką be migrenos ir su migrena, nes ji trukdavo ir po dvi savaites...Ryte pabundu su galvos skausmu, vakare užmiegu...
Teko stipriai pakeisti ir gyvenimo būdą, ir savo pačios mąstymą, kad galvos skausmų sumažėtų ir jie būtų trumpesni...Visą laiką stengiuosi į stresines situacijas reaguoti kuo ramiau... Mūsų, moterų, bėda, kad turim polinkį vaidinti didvyres ir emocijas sukišti vidun, o paskui jos išlenda jau kaip migrena...
Atsakyti
Merginos dar klausimėlis. Jus kai migrena pakankina ar tuo pačiu neišlenda nerimas ar vegetodistonijos apraiškos? Aš esu skaičius, kad taip lyg gali būt, nes migrenos priepolio metu masiškai žūna serotoninas ir pasišalina kartu su šlapimu g.gif Aš vat pastebėjau, kad man taip būna, kažin ar tai tik kaipkam pasireiškia ar daugelis tai patiria ax.gif Dar dasideda širdies permušimų, bet čia įtariu nuo vaistų dozių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(luna2 @ 2015 06 01, 20:46)

g.gif niekad nesusimasciau nuo ko man cia tas pilvo putimas gali buti unsure.gif kadangi pries mesntruacijas buna didelis migrenos priepolis tai visada su tai siejau ir pilvo putima, bet niekad nepagalvojau, kad gali buti susije ir su migrena g.gif reikes atidziau save pastebeti.
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2015 06 01, 22:37)
g.gif  niekad nesusimasciau nuo ko man cia tas pilvo putimas gali buti  unsure.gif  kadangi pries mesntruacijas buna didelis migrenos priepolis tai visada su tai siejau ir pilvo putima, bet niekad nepagalvojau, kad gali buti susije ir su migrena  g.gif  reikes atidziau save pastebeti.

Pilvo pūtimas rodo virškinimo sutrikimą. Virškinimo sutrikimas turi glaudų ryšį su migrena... Organizme viskas yra susiję...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2015 06 02, 08:52)
Pilvo pūtimas rodo virškinimo sutrikimą. Virškinimo sutrikimas turi glaudų ryšį su migrena... Organizme viskas yra susiję...

Taigi vat, kad susiję ir gaunas, kad patenki kaip į užburtą ratą g.gif
Atsakyti
QUOTE(luna2 @ 2015 06 02, 11:20)
Taigi vat, kad susiję ir gaunas, kad patenki kaip į užburtą ratą  g.gif

Taip, patenki į užburtą ratą. Kad jis taip nevargintų, tenka išmokti save mylėti...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2015 06 02, 09:52)

Tai kad kazin ar menstruacinis pilvo putimas susijes su virskinimo sutrikimais g.gif Nuo ko tas virskinimas per mm gali sutrikti, ypac jei beveik nieko nevalgai del prastos savijautos? O migrena pjauna savaite po mm, jei tik pamiegi kiek ilgiau nei 4-5 val...tai ta savaite geriau renkuosi buti neissimiegojusi, nei su migrena... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(luna2 @ 2015 06 01, 21:46)
Merginos dar klausimėlis. Jus kai migrena pakankina ar tuo pačiu neišlenda nerimas ar vegetodistonijos apraiškos? Aš esu skaičius, kad taip lyg gali būt, nes migrenos priepolio metu masiškai žūna serotoninas ir pasišalina kartu su šlapimu g.gif  Aš vat pastebėjau, kad man taip būna, kažin ar tai tik kaipkam pasireiškia ar daugelis tai patiria ax.gif Dar dasideda širdies permušimų, bet čia įtariu nuo vaistų dozių doh.gif

Nerimo nebuna kai ner tam priezasties, bet buna labai prasta savijauta,kaip pritrankyta tokia bunu... ir sirdis tai jo, balbatuojasi, bet as irgi ta sieju su didziulem vaistu dozem... nes siaip normaliai tai viskas tvarkoj su ja buna...
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2015 05 29, 10:18)
3 ar 4 paros dar nedaug...

Cia yra labai daug... Kad negerti vaistu- reikia tureti tam salygas.As kai laukiausi vyresnes dukters negerdavau vaistu, kentedavau, nu bet ir galedavau guleti namie ir raitytis, ir is darbo paleisdavo jei jau budavo labai blogai- tais laikais. O dabar geriu profilaktiskai is vakaro, kai zinau kad ryte bus, tada ryte buna mazesnis skausmas ir jis nesunkiai nusiima... negali sau leisti negerti vaistu, kai reikia i darba ir zinai kad net su menkiausiu galvos skausmu dirbti negalesi (o ir negalima), tada ryji viska ka turi paeiliui kad tik spetum iki darbo susitvarkyti su skausmu... nedarbingumo juk neimsi kas menesi del migrenos...
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 06 05, 21:07)
Tai kad kazin ar menstruacinis pilvo putimas susijes su virskinimo sutrikimais g.gif  Nuo ko tas virskinimas per mm gali sutrikti, ypac jei beveik nieko nevalgai del prastos savijautos? O migrena pjauna savaite po mm, jei tik pamiegi kiek ilgiau nei 4-5 val...tai ta savaite geriau renkuosi buti neissimiegojusi, nei su migrena... doh.gif

Menstruacinis ar ne menstruacinis pilvo pūtimas būna nuo virškinimo sutrikimo. Gi iš kur tos dujos žarnyne atsiranda? O virškinimo sutrikimas visada susijęs su įtampomis. Gyventi be nuolatinių įtampų beveik neįmanoma. Kartu su maistu virškinam ir savo emocijas. Kuo daugiau negatyvo, kuo daugiau įtampų, tuo ilgesnės ir sunkesnės migrenos... Tai seniai pastebėjau, todėl taip persidėliojau savo gyvenimą, kad tų įtampų ir stresų būtų kuo mažiau...
Po gaisro daugiau nei metus teko slaugyti mamą. Galvos skausmai trukdavo ištisas savaites... Pastačiau mamą ant kojų, išvežiau į jos namus, ir palengva pasibaigė visi galvos skausmai...Liko menstruacinė migrena , bet ir ją suvaldau vaistais...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2015 06 05, 21:15)
Menstruacinis ar ne menstruacinis pilvo pūtimas būna nuo virškinimo sutrikimo. Gi iš kur tos dujos žarnyne atsiranda? O virškinimo sutrikimas visada susijęs su įtampomis. Gyventi be nuolatinių įtampų beveik neįmanoma. Kartu su maistu virškinam ir savo emocijas. Kuo daugiau negatyvo, kuo daugiau įtampų, tuo ilgesnės ir sunkesnės migrenos... Tai seniai pastebėjau, todėl taip persidėliojau savo gyvenimą, kad tų įtampų ir stresų būtų kuo mažiau...
Po gaisro daugiau nei metus teko slaugyti mamą. Galvos skausmai trukdavo ištisas savaites... Pastačiau mamą ant kojų, išvežiau į jos namus, ir palengva pasibaigė visi galvos skausmai...Liko menstruacinė migrena , bet ir ją suvaldau vaistais...

Man įtampa taip pat turi labai didelę įtaką galvos skausmams. Bėda tik kad nevisada gali ją valdyt juk daug kas ir nuo aplinkos priklauso. Aišku aplinka būna visokia-yra kur gali jos išvengt, bet yra kur niekur nuo to nepabėgsi. Gal reiktų kaškaip savo požiūrį bandyt keist, kad reakcijos būtų ramesnės, bet nelabai gaunas ypač jei su vaikais ar artimaisiais ir jų sveikata surišta ax.gif
Atsakyti
O kaip Jums diagnozavo migreną? g.gif Vienas gyd. sakė, kad TIKRAI ne migrena (įrašė įtampos galvos skausmus kaip diagnozę), dabar persirašiau arčiau gyvenamos vietos ir sako, kad gali beveik garantuot, kad migrena, nes padeda nuo skausmo imigranas, berecepčiai nuskausminamieji ir Ketanovas ne, net jei suryju visą pakuotę per dieną. doh.gif
Prieš/per menstruacijas irgi dažnai užeina. Dar nuo nuovargio ir miego stygiaus, raudono vyno. Daugiau nepastebėjau kas iššaukia. g.gif
Atsakyti