QUOTE(vaižgantė @ 2015 05 28, 21:13)
Kai man buvo 13 m., turėjom avariją, aš galva trenkiausi į dureles, mane be sąmonės nuvežė į ligoninę. Nuo tada prasidėjo galvos skausmai.Migrena prasidėjo, kai man buvo 30 m. Vasarą man sueis 45 m. Taigi turiu didžiulę patirtį, kaip gyvenama su galvos skausmu.
Jei tiek metų būčiau gėrus vaistus nuo skausmo, nežinau...Stengdavausi iškentėti, kai migrenos trukdavo ištisas paras, kaip daržovė gulėdavau užsiklojus patalais...
Suprantu, vyrų skausmo slenkstis yra žemesnis, jiems labiau skauda...Tačiau verta ieškoti išeičių. Ar turit šunį, ar vaikas pakankamai būna lauke, ar sportuoja?
Jei tiek metų būčiau gėrus vaistus nuo skausmo, nežinau...Stengdavausi iškentėti, kai migrenos trukdavo ištisas paras, kaip daržovė gulėdavau užsiklojus patalais...
Suprantu, vyrų skausmo slenkstis yra žemesnis, jiems labiau skauda...Tačiau verta ieškoti išeičių. Ar turit šunį, ar vaikas pakankamai būna lauke, ar sportuoja?
Suprantu, kiekvieno situacija kitokia. Mano mama visą gyvenimą kiek prisimenu vargo su galvos skausmais- vaistai buvo įvairūs skiriami- nuo nuskausminamųjų, raminamųjų iki antidepresantų... Kokių tik įtarimų nebuvo, kur tik nesigydė- nuo paprastų ligoninių iki Maskvos klinikų. O sulaukus garbaus amžiaus ištikus insultui ir atlikus KT paaiškėjo, kad yra senas insulto židinys, kas galėjo ir įtakoti tuos nuolatinius skausmus.

Sūnus sportuoja, aktyvus vaikinas, bet dabartinis jaunų žmonių gyvenimo tempas ne į naudą sveikatai. Nėra jo priepuoliai l. dažni, ir jei laiku išgeria vaistus- nereikia kankintis ir gert pakartotinai. Tai manau geriau laiku išgert gerą tablėtę, o ne dvi paras kankintis geriant kas 4-6 val.
Nuo migrenos tikrai kenčia gyvenimo kokybė, nelabai kas ir mokykloj supranta, kodėl turi išeit staiga iš pamokų... Darbe juolab. Visom slinkiu kuo retesnių ir lengvesnių priepuolių. Ir rast kas kiekvienam padeda geriausiai.