Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena 11 tema

QUOTE(Night13 @ 2015 07 03, 21:59)
O kaip Jums diagnozavo migreną?  g.gif Vienas gyd. sakė, kad TIKRAI ne migrena (įrašė įtampos galvos skausmus kaip diagnozę), dabar persirašiau arčiau gyvenamos vietos ir sako, kad gali beveik garantuot, kad migrena, nes padeda nuo skausmo imigranas, berecepčiai nuskausminamieji ir Ketanovas ne, net jei suryju visą pakuotę per dieną.  doh.gif
Prieš/per menstruacijas irgi dažnai užeina. Dar nuo nuovargio ir miego stygiaus, raudono vyno. Daugiau nepastebėjau kas iššaukia.  g.gif

Na man diagnozavo iš mano simptomų papasakojimo ir surašyto skausmų kalendoriaus. Dar dariausi galvos mrt ir kraujo tyrimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(luna2 @ 2015 07 04, 19:27)
Na man diagnozavo iš mano simptomų papasakojimo ir surašyto skausmų kalendoriaus. Dar dariausi galvos mrt ir kraujo tyrimus smile.gif

Tai va, kad simptomai vienodi, o gydytojai mano skirtingai. g.gif Na, man paskyrė KT, kaklo rentgeną, kraujo tyrimą taip pat. Bet, kaip suprantu, čia tik tam, kad atmesti kitas prielaidas, nes grynai migrenino tyrimo, kaip suprantu, nėra. g.gif Kaip ir įtampos galvos skausmų. Bankrutuoti galima nuo imigrano pirkimo, ir, pasidodo, čia tėra pigiausi vaistai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 07 04, 22:32)
Tai va, kad simptomai vienodi, o gydytojai mano skirtingai.  g.gif Na, man paskyrė KT, kaklo rentgeną, kraujo tyrimą taip pat. Bet, kaip suprantu, čia tik tam, kad atmesti kitas prielaidas, nes grynai migrenino tyrimo, kaip suprantu, nėra.  g.gif Kaip ir įtampos galvos skausmų. Bankrutuoti galima nuo imigrano pirkimo, ir, pasidodo, čia tėra pigiausi vaistai.  doh.gif

Taip, manau tuos tyrimus padaro tik tam kad įsitikint, jog nėra kitų patologijų galinčių sukelt tokius skausmus. Grynai migrenos tyrimo tikrai negirdėjau. Asmeniškai aš rinkausi neurologę (privačiai), kuri lyg migrenos srity daug specializuojas. Beja imigranas taip supratau yra kompensuojamas jei tik jis Jus gelbėja, turi neurologė išrašyt, nes čia ne vienai kompensuoja, prašykit pas savo neuroligę, nes vaistai tikrai nepigūs. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(luna2 @ 2015 07 05, 10:43)
Taip, manau tuos tyrimus padaro tik tam kad įsitikint, jog nėra kitų patologijų galinčių sukelt tokius skausmus. Grynai migrenos tyrimo tikrai negirdėjau. Asmeniškai aš rinkausi neurologę (privačiai), kuri lyg migrenos srity daug specializuojas. Beja imigranas taip supratau yra kompensuojamas jei tik jis Jus gelbėja, turi neurologė išrašyt, nes čia ne vienai kompensuoja, prašykit pas savo neuroligę, nes vaistai tikrai nepigūs. mirksiukas.gif

Aišku. Ačiū už komentarą. Šeimos gyd. sakė, kad kompensuoja, jei sunki migrena. Na, man, nemanau, kad ji skaitos sunki. Bet reikės perklaust dar kartą dėl vaistų neurologės. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 07 04, 22:32)
Tai va, kad simptomai vienodi, o gydytojai mano skirtingai.  g.gif

itampos galvos skausmo ir migrenos simptomai nera vienodi nono.gif jie labai panasus (didzioji dalis simptmu sutampa), bet yra keli esminiai skirtumai is kuriu galima atskirti ar migrena ar ne. berods kai yra itampos skausmas nepykina/ nevemi.
Atsakyti
Man migrena ir aš nevemiu, jeigu ir pykina tai labai nestipriai, daugiau bendras blogumas, , silpnumas, disorientacija, jautrumas ir aišku skausmas, surakintas kaklas. Beje pilvą pučia siaubingai prieš/per migreną, dar ir viduriavimas būna. Gydytojas sakė čia viskas yra nervų sistemos atsakas į tai kas dedasi su smegenų chemija per priepuolį.
Net artimiem žmonėm atrodo, kad tau tik "galvą skauda". O iš tikro kaip invalidi daržovė esi...

Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2015 07 08, 10:23)
itampos galvos skausmo ir migrenos simptomai nera vienodi  nono.gif jie labai panasus (didzioji dalis simptmu sutampa), bet yra keli esminiai skirtumai is kuriu galima atskirti ar migrena ar ne. berods kai yra itampos skausmas nepykina/ nevemi.

Kokie esminiai? Mane tas ir domina. Mane pykina, kai labai skauda, esu ir vėmus, bet vieno neurologo nuomone, kaip rašiau, man TIKRAI ne migrena. Kitos nuomone, beveik garantuotai, TIKRAI migrena. Nieko naujo, nei kitaip nepapasakojau.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 07 21, 22:31)

as apie tai labai seniai mokiausi tai jau net nepamenu blush2.gif nebent tik po poros savaiciu kai vaziuosiu pas mociute galeciau israusti uzrasus ir paziureti kuo ten skiriasi ax.gif
pabandykit isgerti triptanu grupes vaista. jei pades, tai visgi migrena, jei ne tai tiketina, kad itampos skausmas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiutiute: 22 liepos 2015 - 22:21
QUOTE(tiutiute @ 2015 07 22, 23:21)
pabandykit isgerti triptanu grupes vaista. jei pades, tai visgi migrena, jei ne tai tiketina, kad itampos skausmas  ax.gif

Hm. Čia nuskausminami, ar kas?
Kadangi, padeda imigranas (kitokie nuskausminantys berecepčiai bei, paskutinis išrašytas ketanovas ne), tai ir gyd. sakė, kad, beveik galima garantuot, kad migrena Nes kitaip imigranas nepadėtų.
Bet tame ir esmė, kad kitas gyd. sakė negerti to imigrano, nes "užsuka skausmų ratą". Jis man buvo išrašęs kalną visokių vaistų/maisto papildų/vitaminų/gerti ibuprofeną kelis k. dienoj, nepriklausomai skauda, ar ne, ir, pusmečiui tikrai gerokai palengvino mano dalią. Po to persirašiau arčiau gyvenamos vietos ir va, kita gyd. priešingai sako. Ir jokio kalno vaistų neberašė.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 07 22, 23:19)
Hm. Čia nuskausminami, ar kas?
Kadangi, padeda imigranas (kitokie nuskausminantys berecepčiai bei, paskutinis išrašytas ketanovas ne), tai ir gyd. sakė, kad, beveik galima garantuot, kad migrena Nes kitaip imigranas nepadėtų.
Bet tame ir esmė, kad kitas gyd. sakė negerti to imigrano, nes "užsuka skausmų ratą". Jis man buvo išrašęs kalną visokių vaistų/maisto papildų/vitaminų/gerti ibuprofeną kelis k. dienoj, nepriklausomai skauda, ar ne, ir, pusmečiui tikrai gerokai palengvino mano dalią. Po to persirašiau arčiau gyvenamos vietos ir va, kita gyd. priešingai sako. Ir jokio kalno vaistų neberašė.

Triptanai tai grupe specifiniu vaistu skirtu butent migreniniams skausmams, imigranas yra vienas is ju. Del skausmu rato, tai taip atsitinka jei istisai (kas dien) geri imigrana ir taip kokia savaite tada gali vaistas sukelti ta skausma. Del vaistu kalno ypac nuskausminamuju (kaip ibuprofen) gerimo reik/nereik tai labai slidus dalykas, nes jie ziauriai eda skrandi ir kepenis, tada tenka juos gydyt doh.gif As tai siulyciau nueit pas koki privatu neurologa jei turit tokia galimybe (man rekomendavo tokia, kuri scpecializavosi migrenos srity, pas tokia ir ejau).
Atsakyti
Man migrena, o triptanai nepadėjo...
Atsakyti
aj
ar privatus ar ne
ejau ir privaciai ir ne pas viena
kaip nesuvaldo taip nesuvaldo
vaistu kruva o pagerejimas nedidelis
Atsakyti