Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

ne, nebūtinai schwarz, nes galima ir iš karto po darbo mokėti, kadangi šiuo atveju brutto=netto smile.gif kai gausi mėnesio Abrechnung, galėsi palyginti ar viskas sutampa. Bet iš esmės tai kiekvienas mokėjimas grynais tau turėtų būti kažkaip kvituojamas - arba kvituką turėtum pasirašyti, arba kažkaip iš kasos turėtų būti išimama, arba kažkur suvedama, žodžiu dokumentuojama kaip įordymas kad tikrai tau sumokėta..
Atsakyti
dėkui, moocho
Atsakyti
labas 4u.gif

gal esat dirbusios ar tebedirbat REWE parduotuvese ?
Atsakyti
sveikos, mamytės,
skaitinėjau abi temukes, net galva susisuko...
gal yra gyvenančių Bavarijoje aplink Schwabachą? mano genties vadas ten dirba ir reikia rasti būstą, mokyklas, nes jau nebenorim gyventi atskirai, nes aš su vaikais LT, o jis ten. būčiau labai dėkinga, jei užrodytumėt kokių puslapiukų ar patartumėt kaip ieškotis būsto 4u.gif galit rašyti man ir į privatą arba pasiūlyti kitų būdų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 10 20, 21:58)
gal yra gyvenančių Bavarijoje aplink Schwabachą? mano genties vadas ten dirba ir reikia rasti būstą, mokyklas, nes jau nebenorim gyventi atskirai, nes aš su vaikais LT, o jis ten. būčiau labai dėkinga, jei užrodytumėt kokių puslapiukų ar patartumėt kaip ieškotis būsto  4u.gif  galit rašyti man ir į privatą arba pasiūlyti kitų būdų smile.gif

As visai netoli.
Puslapiai: www.immowelt.de
www.immoscout24.de
www.kayak.de
o siaip iveskit i google Wohnung suchen/mieten ir miesta ir ismes daug puslapiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo magistrante: 20 spalio 2013 - 22:07
QUOTE(magistrante @ 2013 10 20, 23:05)
As visai netoli.
Puslapiai: www.immowelt.de
              www.immoscout24.de
              www.kayak.de
o siaip iveskit i google Wohnung suchen/mieten ir miesta ir ismes daug puslapiu  4u.gif

ačiukas 4u.gif
permesiu skelbimukus. o gal turit patirties dėl nuomos? į ką atkreipti dėmesį? kad paskui nebūtų kokių netikėtų nemalonumų
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 10 20, 22:08)
ačiukas  4u.gif
permesiu skelbimukus. o gal turit patirties dėl nuomos? į ką atkreipti dėmesį? kad paskui nebūtų kokių netikėtų nemalonumų

Bandykit is pradziu ieskoti be Provision (firmai mokestis), dar reikia ziureti koks rajonas,bet Schwabach nedidelis miestas kiek zinau. O daugiau tai ka cia patarti, nusiteikit,kad gali uztrukti ir kad nuomotojas prasys algalapiu arba Schufa Auskunft, visokiu niuansu buna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2013 10 20, 23:12)
Bandykit is pradziu ieskoti be Provision (firmai mokestis), dar reikia ziureti koks rajonas,bet Schwabach nedidelis miestas kiek zinau. O daugiau tai ka cia patarti, nusiteikit,kad gali uztrukti ir kad nuomotojas prasys algalapiu arba Schufa Auskunft, visokiu niuansu buna  ax.gif

dėl algalapių nieko baisaus, viską turim, kas mėnesį gaunam išklotines uždarbio ri sumokėtų mokesčių. tiksliau vyras gauna. nes aš tai dar LT randuosi. jeigu ko reikės irgi surasim reikiamus dokumentus. mums svarbu, kad nebūtų trumpam laikui, nes su vaikais norisi pastovumo.

vėliau turėsiu dar daug klausimų apie mokyklas, nes mano abu vaikai anglakalbiai, tai jaučiu bus reikalų dėl kalbos nemokėjimo sad.gif
Atsakyti
QUOTE(elvega @ 2013 10 19, 16:37)
labas  4u.gif

gal esat dirbusios ar tebedirbat REWE parduotuvese ?

sakykit kiek mini-job galima tureti? cia kaip su mokesciais rupi man g.gif
Atsakyti
QUOTE(elvega @ 2013 10 21, 04:06)
sakykit kiek mini-job galima tureti? cia kaip su mokesciais rupi man g.gif

Jei teisingai suprantau klausima, tai man atrodo su 'mini job' kiek nori tiek ir turek, bet tik nuo vieno mokesciai nesiskaiciuos, nuo antro, trecio 'mini job' turi darbdavi(ius) informuot ir jau mokesi mokescius.
Cia moocho pas mus su mokesciais profesionale, jei ka pataisys mane.

O rewe dirbanciu gal net ir nera g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Notė: 21 spalio 2013 - 08:47
laba dienelė 4u.gif
dabar pagalvojau - ar yra Schwabache lietuvių bendruomenė? būtų smagu susižinoti, kad atvykus nereiktų sienom lipti iš nevilties
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 10 21, 10:38)
dabar pagalvojau - ar yra Schwabache lietuvių bendruomenė?

Artimiausia bus Nürnberg'e 4u.gif
Atsakyti