Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(Notė @ 2013 10 21, 09:46)
Jei teisingai suprantau klausima, tai man atrodo su 'mini job' kiek nori tiek ir turek, bet tik nuo vieno mokesciai nesiskaiciuos, nuo antro, trecio 'mini job' turi darbdavi(ius) informuot ir jau mokesi mokescius.
Cia moocho pas mus su mokesciais profesionale, jei ka pataisys mane.

O rewe dirbanciu gal net ir nera  g.gif

aciu Note 4u.gif
as nauja visai tik savaite atvykau netiketai nesiruosiau nieko kaip i vandeni ipuoliau g.gif
Esu Frankfurte prie Maino Nied rajone
sia savaite registruosiuos ir eisiu i pokalbi del darbo
kalbos nemoku
angliskai ka sako nesuprantu dar, burbuliuoja kazkaip tie vokieciai schmoll.gif
nu zodziu panika auga blink.gif
prasau jei nesunku imeskit info apie kalbos kursus frankfurte kuri zinot
visa laime kad esu atsakinga tik uz save, tikiuosi isplauksiu nepaskesiu
Atsakyti
QUOTE(elvega @ 2013 10 21, 14:44)
aciu Note 4u.gif
as nauja visai tik savaite atvykau netiketai nesiruosiau nieko kaip i vandeni ipuoliau g.gif
kalbos nemoku

https://www.vhs.fran...Languages.aspx#
pirmame psl. gali pasirinkti, kad angliskai informacija butu.

Atsakyti
QUOTE(elvega @ 2013 10 21, 16:44)
aciu Note 4u.gif

pazystamas jausmas biggrin.gif bet man jis toks malonus siandien visa savo nueita kelia prisiminus wub.gif
nepanikuok, nusiramink, tikek savim ir nieko nebijok-savo vidine busena susikuriame tai kas mus supa aplink 4u.gif
yra kas 20 metu vokietijoje gyvena ir vokiskai nekalba lotuliukas.gif yra kas vokieciu kalbos nezinodamas rado puikius darbus, kaip pvz viena mano pazystama rado super darba tik anglu ir rusu zinodama, o vokieciu ir siuo metu zino blogiau nei as nors ji cia apie 10 metu, o as tik 2.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 10 21, 21:09)
pazystamas jausmas  biggrin.gif  bet man jis toks malonus  siandien visa savo nueita kelia prisiminus  wub.gif
nepanikuok, nusiramink, tikek savim ir nieko nebijok-savo vidine busena susikuriame tai kas mus supa aplink  4u.gif
yra kas 20 metu vokietijoje gyvena ir vokiskai nekalba  lotuliukas.gif  yra kas vokieciu kalbos nezinodamas rado puikius darbus, kaip pvz viena mano pazystama rado super darba tik anglu ir rusu zinodama, o vokieciu ir siuo metu zino blogiau nei as nors ji cia apie 10 metu, o as tik 2.
Sekmes  4u.gif

4u.gif 4u.gif
aciu Savannaa
rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2013 10 21, 11:44)
Artimiausia bus Nürnberg'e  4u.gif

ačiukas 4u.gif

gal kas turite mokinukus 13 ir 7 metų ? būtų įdomu paplepėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 10 21, 20:56)

Tam skirta si tema: http://www.supermama...;#entry64406856 4u.gif
Atsakyti
darbo birzos pazyma su kuria tris menesius galite ieskotis darbo ES

as oficialiai dar tebesu kaip ir Lietuvos darbo birzoje registruota, bet nepasiemiau sitos pazymos,

g.gif kiek naudos ji man duotu jei tureciau ja cia?

skaitau skaitau jau ir galva susisuko
Atsakyti
QUOTE(Deisi @ 2013 10 21, 21:56)
ačiukas  4u.gif

Mano vaikams 8 ir 15 metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elvega @ 2013 10 21, 15:44)
aciu Note 4u.gif
kalbos nemoku

Viskas bus gerai,nesinervuokite.Frankfurte pilna viesbuciu,kur vokieciu kalbos nereikia.Mano pazistama gyvena cia 5 metus,kalbos ne bum bum,o uzima aukstas pareigas viesbutyje.Pradejo nuo kambariu tvarkymo,pamate savininkai,kad puiki darbuotoja,kele kele ir iskele:)Sekmes ir Jums.Nors kalba as mokyciausi.
Atsakyti
Aš dar norėjau paklausti dėl vaiko pinigų, forumuose skaičiau, kad pinigus perveda į sąskaitą, o vyrui pasakė, kad pinigus perves darbdaviui, vienu žodžiu viskas per darbdavį. Hmm darbar toks kyla klausimas iš kur žinoti kad tuos pinigus perves, nes darbdavys gali ir "pamiršti". Ar kažkas buvote susidūrę su tokia situacija
Atsakyti

QUOTE(vaidazu8 @ 2013 10 23, 14:10)
Aš dar norėjau paklausti dėl vaiko pinigų, forumuose skaičiau, kad pinigus perveda į sąskaitą, o vyrui pasakė, kad pinigus perves darbdaviui, vienu žodžiu viskas per darbdavį. Hmm darbar toks kyla klausimas iš kur žinoti kad tuos pinigus perves, nes darbdavys gali ir "pamiršti". Ar kažkas buvote susidūrę su tokia situacija

blink.gif tokiu nesamoniu dar negirdejau ,kindergeld gauna vienas is tevu nebent davet sefo saskaita kitaip tai neisivaizduoju .. Paskambinkit i vaiku kasa pasakykit norit kad pinigai eitu per ceki ,tai atsius pastu ... Aiskinkinkites ,gal sefas nori nuplaut suma uz praejusius men nuo registracijos datos .. Sitokios nesamones tikrai neisivaizduoju kad sefui kas nors vestu ,o gal tavo vyras saskaitos neturi ,nepalikit taip visko ,cia jusu pinigai blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiesba @ 2013 10 22, 14:11)
Mano vaikams 8 ir 15 metu  smile.gif

smagu smile.gif
ar galėtumėt pasidalinti patirtimi dėl adaptacijos ir mokyklos džiaugsmų? jei jūs išvykot iš LT neseniai smile.gif
Atsakyti