Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje nuo A iki Ž

QUOTE(arbataa @ 2014 03 10, 18:32)
Be to aš neturėčiau jokių soc. garantijų čia, nesu pradirbusi 12m virš 450. Daugelis mano prieš tai darbų buvo mini job. Iki tų 12m man trūksta tik dviejų, o Harz IV aš nė už ką neimčiau.
Bet esant tokiom darbo sąlygom esu įsitikinusi, kad ten tik dar labiau kentėsiu, jei liksiu.

Nueik pas gydytoja, papasakok situacija, tegul nustato tau depresija (negali miegoti, valgymo sutrikimai, pilvo skausmai ir t.t.), su ja gali kelis menesius ant biuletenio sedeti. Svarbiausia tau dabar iki tu 12 menesiu pratempti.
Ir nereikia gydytojam ten nieko daug meluoti, nedurni jie yra, geriau teisybe papasakoti, gal tik kiek spalvas patirstinti, nors, pagal tavo pasakojima, tai nebutina nieko ten labai tirstinti...
Darbdaviui nieko nepasakok. Sergi ir tiek. Tiesa, pranesti, kad sergi tu privalai. Gali buti, kad jie tada tave patys sugalvos atleisti, tik biuletenio laikotarpiu, atleisti negali. Paskui galima del neteiseto atleidimo i teisma duoti, bet cia labai nuo firmos dydzio priklauso
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 03 10, 20:32)
Lamelaa,
kodėl galvoji, kad jie tavęs neatleistų? Jei darbuotojos jau apie tai yra svarsčiusios. Gal visgi geriau, jei jos tave atleis, nei kad tu pati išeitum.

Nu o kaip man sakyt atėjus į Personalabteilung'ą? Nebenoriu dirbti, bet gal jūs mane atleiskit, kad gaučiau iš biržos pinigų? biggrin.gif Nes tos, su kuriom dirbau tai nelabai prie ko..jos irgi eilinės darbuotojos, tik viena iš jų yra mūsų skyriaus "vadovo" pavaduotoja.. Aš tai norėčiau, kad jie mane atleistų..na bet vargu ar taip išeis. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2014 03 10, 21:55)
Nueik pas gydytoja, papasakok situacija, tegul nustato tau depresija (negali miegoti, valgymo sutrikimai, pilvo skausmai ir t.t.), su ja gali kelis menesius ant biuletenio sedeti. Svarbiausia tau dabar iki tu 12 menesiu pratempti.
Ir nereikia gydytojam ten nieko daug meluoti, nedurni jie yra, geriau teisybe papasakoti, gal tik kiek spalvas patirstinti, nors, pagal tavo pasakojima, tai nebutina nieko ten labai tirstinti...
Darbdaviui nieko nepasakok. Sergi ir tiek. Tiesa, pranesti, kad sergi tu privalai. Gali buti, kad jie tada tave patys sugalvos atleisti, tik biuletenio laikotarpiu, atleisti negali. Paskui galima del neteiseto atleidimo i teisma duoti, bet cia labai nuo firmos dydzio priklauso

Tai bėda ta, kad aš savaitgalį emeilu parašiau, kad noriu išeiti iš darbo, nes darbo sąlygos man nepakenčiamos. Velnias, būčiau parašius, kad sergu ir būtų viskas geriau baigesi.
Gavau jau atleidimo lapelį iš gydytojo. Bet kaip dabar darbdavys reaguos? Juk sakys savaitgalį nesirgai, o tik šiaip neatėjai ir atleis, ir tikriausiai pinigų nesumokės. Nors lapelyje parašyta, kad jau savaitgalį sirgau. Ketinu tik šiandien jam pranešti, jog sergu.

Buvau jau ir vakar į darbą nuėjus vakare, bet darbadavio nebebuvo. Tik su kitais darbuotojais pakalbėjau, kurie man pakantūs buvo. Ir jie pripažino, kad yra labai nepatenkinti atmosfera ir visą laiką jaučiasi įžeidinėjami ir ujami. Dirba tik todėl, kad geras atlyginimas.

Nenuostabu, kad visa komanda tik vyrai, tokie 'užsiauginę storą odą'. O likusi komanda tik pajautė, kad aš draugiška, pagarbi esu ir pradėjo užtai taip su manim elgtis. Aš nepakankamai stipri, kad pradėčiau darbo vietoj kitus keiksmažodžiais vadinti ir išvis toks man lygis tik žemas.. Ne tokioje šeimoje augau, kur tyčiotis iš nepažįstamu yra normalu.

Papildyta:
Lamelaa,
o kas būtų, jei tiesiog į darbą vieną dieną be paaiškinimo nebeateitum? Nenoriu, kaip nors blogai patarti. Bet kiek žinau, be paaiškinamos priežasties darbe nepasirodžius, darbuotojas gali būti atleistas.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 03 11, 14:47)
*Tai bėda ta, kad aš savaitgalį emeilu parašiau, kad noriu išeiti iš darbo, nes darbo sąlygos man nepakenčiamos. Velnias, būčiau parašius, kad sergu ir būtų viskas geriau baigesi.
**Gavau jau atleidimo lapelį iš gydytojo. Bet kaip dabar darbdavys reaguos? Juk sakys savaitgalį nesirgai, o tik šiaip neatėjai ir atleis, ir tikriausiai pinigų nesumokės. Nors lapelyje parašyta, kad jau savaitgalį sirgau. Ketinu tik šiandien jam pranešti, jog sergu.
***Buvau jau ir vakar į darbą nuėjus vakare, bet darbadavio nebebuvo. Tik su kitais darbuotojais pakalbėjau, kurie man pakantūs buvo. Ir jie pripažino, kad yra labai nepatenkinti atmosfera ir visą laiką jaučiasi įžeidinėjami ir ujami. Dirba tik todėl, kad geras atlyginimas.

Papildyta:
****Lamelaa,
o kas būtų, jei tiesiog į darbą vieną dieną be paaiškinimo nebeateitum? Nenoriu, kaip nors blogai patarti. Bet kiek žinau, be paaiškinamos priežasties darbe nepasirodžius, darbuotojas gali būti atleistas.

* Ta maila jie gali tau isvynioti kaip prasyma atleisti is darbo. Priklauso nuo konkreciossituacijos ir nuo to, kaip tu ji parasei. Bet, kas padaryta, tas padaryta. Nebepakeisi, tai nebera reikalo ir smegenu sukti. Jei tuo pagrindu atleistu, turetum patvirtinima gauti, kad atleido. Gali bandyti rasyti atgal ir aiskinti, kad tai dar nebuvo prasymas iseiti, kad tau "Nervenzusammenbruch" buvo ir bla bla ir, kad planuoji toliau dirbti.

** Darbdavys neturi teises abejoti profesonalo diagnoze, jei turi biuleteni, jis privalo toliau moketi atlyginima. Tegul sneka ka nori, bet juridiskai turetu irodyti, kad tu tikrai nesirgai...

*** Nesivaidenk tu ten, nekelk bangu, nekurstyk kolegu. Bandyk testi toliau biuleteni, kad tuos du menesius pratemptum.

**** Tiesiog i darba nenueiti yra durniausia, kad gali padaryti. Atliesti atleis, bet bedarbio pasalpos taip pat negausi + plius "superini" Zeugnis. Su zmonemis kalbetis reikia. As nematau nieko baisaus nueiti i personalo skyriu, pasakyti, kad nepritampi ir paklausti, ar jie gali mane atleisti, nes kitaip turesiu finansiniu problemu. Visur zmones dirba ir dazniausiai galima graziuoju susitarti.

Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 03 10, 19:32)
Be to aš neturėčiau jokių soc. garantijų čia, nesu pradirbusi 12m virš 450. Daugelis mano prieš tai darbų buvo mini job. Iki tų 12m man trūksta tik dviejų, o Harz IV aš nė už ką neimčiau.
Bet esant tokiom darbo sąlygom esu įsitikinusi, kad ten tik dar labiau kentėsiu, jei liksiu.

bedarbio pasalpa mokama apie 60 % nuo paskutiniu 12 men pajamu(algos). nieko tame ipatingai gero nera nes tai suma nedidele net jei 2000 E kas men gaudavai.
o jei dar gaudama bedarbio pasalpa dar dirbi, kaip as dariaui tai isvis nesamone, nes atskaiciuoja ir is tos bedarbio pasalpos nieko nelieka. tada geriau jau rimtai pasimt Harz 4 menesiaui ir pasilseti isvaryt i pietus mirksiukas.gif as pirmus 2 metus DE ne dirbau o ariau. durna buvau. nera prasmes, nebent tik savo versla turint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 11 kovo 2014 - 21:57
QUOTE(Savannaa @ 2014 03 11, 20:56)
bedarbio pasalpa mokama apie 60 % nuo paskutiniu 12 men pajamu(algos).  nieko tame ipatingai gero nera nes tai suma nedidele net jei 2000 E kas men gaudavai.

tada geriau jau rimtai pasimt Harz 4 menesiaui ir pasilseti isvaryt i pietus  mirksiukas.gif 

Ne apie, o 60%.
Na nezinau, kas tau yra daug ar mazai, bet as gaunu visai normaliai, aisku nepalyginsi su normalia alga, bet vis geriau nei nieko.

Tu cia rimtai siulai zmogui pereiti prie Hartz 4? Nors aisku, gal ir gerai, viska apmoka...
Atsakyti
QUOTE(magistrante @ 2014 03 11, 23:15)
Ne apie, o 60%.
Na nezinau, kas tau yra daug ar mazai, bet as gaunu visai normaliai, aisku nepalyginsi su normalia alga, bet vis geriau nei nieko.

Tu cia rimtai siulai zmogui pereiti prie Hartz 4? Nors aisku, gal ir gerai, viska apmoka...

as gavau lyg 67 % nes as su vaiku.
as jai siulaiu menesiui i pietus nuvaziuot mirksiukas.gif reabilitacijai.
viska apmoka...is to savaite pragyvent normaliai gal ir galiam ka jie apmoka, aisku geriau dirbt.
Atsakyti
Na mano ziniomis apmoka nuoma ir draudima. Visai nesupykciau, jei mano nuoma man sumoketu ax.gif Bet i Hartz 4 savanoriskai iseiti vistiek nenoriu schmoll.gif
Atsakyti
Atleiskit, bet kas tas Hartz 4, kad vienos sako imti, kitos to labai baidosi?
Atsakyti
socialine pasalpa smile.gif
Atsakyti
Na ne, iš principo Hartz IV neimčiau. Tai labai nesąžininga kitų atžvilgiu. Vieni dirba, o kiti už jų mokesčius poilsiauja.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 03 12, 11:45)
Na ne, iš principo Hartz IV neimčiau. Tai labai nesąžininga kitų atžvilgiu. Vieni dirba, o kiti už jų mokesčius poilsiauja.

Uz tuos pacius pinigus politikai sau pilnas kisenes prisikisa, paskui dar visokiu nesamoniu prisigalvoja kaip koki tilta pastatyti kur net gatves nera ir pan. O cia pagalba biednam darbo nerandanciam kartais yra butina, ne visada kita iseitis yra ir ne visi tuo piktnaudziauja.
Atsakyti