QUOTE(ed@ @ 2014 01 18, 19:25)
Jei kam įdomų. Dabar pas mane termometras už lango rodo -11С. Rotoriukas teikia į kambarius +23.6C, nors kambariuose termometrai rodo tik +23С.
Kas įmins kodėl gaunasi NVK virš 100%. (teno nėra, oro paėmimas tiesiai iš lauko, vamzdis gerai izoliuotas).
Nors fizika mokiausi tik mokykloje, o tai buvo

kaip senai, bet enenrgijos tvermes desni dar atsimenu

niekas is niekur neatsiranda ir niekas niekur nepradingsta, taigi pas tamsta aba termometrai gryba pjauna, arba kiek as isskaiciau is situ vedinimo temu - pas tamat daugiau oro issiurbiama is namu, nei ipucuama - o tai gali reiksti, kad tuoj gyvensite kaip kosmose t.y. vaakume arba pas jus kiauras namas ir jusu rekupas neisnaudojamas pilnu pajegumu t.y. gyvenate skersvejo salygomis. kaip beje ir mes siuo momentu, nes jokio rekupo neturime
O kos pas tamsta rekuperatoriaus modelis, koks namo plotas, kaip sildomas ir kiek oro pasikeicia per rekupa
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 01 19, 11:05)
Kas man gali paprastai paaiškinti glikolinio ŽŠ veikimo principą? Kokie jo įrengimo kaštai, atsipirkimas? Kokios firmos tuo užsiima? Kiek suprantu ŽŠ reikalingas/naudingas tik plokšteliniam rekuperatoriui. Ar taip? Rotaciniam ŽŠ kaip šuniui penkta koja: nepamaišytų, bet brangus, o nauda abejotina.
Mindaugai, esi is tiesu protingas vyras ir negi is tiesu naisku, kad glikolinis ZS tai tas pats variantas kuri visi cia vadina GEOTERMINIU (nesupainiok su Islandija ar Kurilais

) tik jis arba trumpesnis jei nadojamas tik kaip ZS arba jei statai geotrminis SS su pozeminiu konturur (vertikaliu ar horizontaliu) tiesiog atatinkamai paiilgini vamzdi
Bango issakyta abejone kirba ir man - ar tikrai tie kaloriferiai sugeba pakankamai pasildyti ieinama ora kai debitai didesni nei koks 100m3

bet sitoj situacijoj gal skaiciukais geriausiai sugebetu edas paoperuoti
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 01 19, 11:21)
As visgi buciau linkes manyti kad dregmes saltiniu bus ir taip uztektinai, kazin are privalumas tas dregmes grazinimas
PS as kalbu is savo varpines, pajurio klimatas galimai siektiek kitoks nei sostine
Is vaikystes prisiminimu gyvenanat bute - ant radiatoriu pakabinti tokie "isgarintojai" i kuries klasdien reikdavo vandens dapilti, o jie tokia apkalkeje ir murzini man akyse stovi

Dabar name kazkaip to labai nejauciu, nors zmonai vis truksta dregmes, tiesa jokio matuoklio neturiu - tai nematavau