Įkraunama...
Įkraunama...

Vedinimas nuosavame name - 3

QUOTE(ed@ @ 2014 01 18, 20:25)
Jei kam įdomų. Dabar pas mane termometras už lango rodo -11С. Rotoriukas teikia į kambarius +23.6C, nors kambariuose termometrai rodo tik +23С.
Kas įmins kodėl gaunasi NVK virš 100%. (teno nėra, oro paėmimas tiesiai iš lauko, vamzdis gerai izoliuotas).

Nu jus ir apkiautes Edai, net filtru nepasikeites . doh.gif O kas gali paneigti ,kad ir trumpikes reiktu pasikeisti biggrin.gif Mars pasiziureti ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 01 19, 15:13)
Nu jus ir apkiautes Edai, net filtru nepasikeites . doh.gif  O kas gali paneigti ,kad ir trumpikes reiktu pasikeisti  biggrin.gif  Mars  pasiziureti ...

Zinote toki posaki..Batsiuvys be batu ir kriaucius be kepures.. lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei supratot tik tiek, vadinasi nieko nesupratot. Glikolinio ZS pozemine dalis ir yra geoterminio siurblio konturas. Vienas ir tas pats. Vamzdis po zeme, kuriuo teka glikolis. Gali buti horizontalus, vertikalus, seklus, gilus. Tinka betkoks, tiek siurbliui, tiek ZS, bet nuo parametru ir investiciju priklauso efektyvumas. Tas pats konturas tuo paciu metu gali buti naudojamas ir kaip ZS, ir su SS.
Silumokaicio ir siurblio skirtinga antzemine dalis. Jei ZS - tai tiesiog radiatorius/konvektorius/fankoilas ar panasiai. Silumos siurblio atveju - nu siurblys, kasbeko.
Siaip cibuli pasistenkit daugiau skaityti, maziau rasyti. Bent i kokius 90% jusu klausimu jau yra atsakyta sitame forume ar nariu bloguose po kokius 5 kartus. Is kur as suzinojau tai, ka dabar parasiau? Cia perskaiciau. Ir bloguose.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 19, 14:11)
Suprantu tik tiek, kad geram ŽŠ reikalingas gręžinys. <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 19, 14:42)
1. Tas pats konturas tuo paciu metu gali buti naudojamas ir kaip ZS, ir su SS.
Silumokaicio ir siurblio skirtinga antzemine dalis. Jei ZS - tai tiesiog radiatorius/konvektorius/fankoilas ar panasiai. Silumos siurblio atveju - nu siurblys, kasbeko.

2. Siaip cibuli pasistenkit daugiau skaityti, maziau rasyti.

1. Dar pabandyk paaiškinti, tai gal ir pats pradėsi suprasti. Be to aš klausiau ne tik kaip veikia, bet ir kiek gali kainuoti. Kokios firmos daro? O nuo tavo paaiškinimų man aiškiau vis tiek nepasidarė.

2. Lietuvoje vis dar demokratija, todėl rašysiu kiek man reikės ar atrodys tinkama. Aš kitų gyventi nemokau ir neaiškinu kaip kam elgtis. Todėl pabandyk būti tolerantiškesnis ir pakęsti mano (ir kitų) klausimus, kad ir kokie kvaili jie būtų.
Atsakyti
As galvoju kad kazka naujo gali skaitydamas suzinoti. Pasirodo demokratineje salyje yra ir kitas budas - rasyti. Nu tai sekmes.
QUOTE(cibulis @ 2014 01 19, 15:31)
1. Dar pabandyk paaiškinti, tai gal ir pats pradėsi suprasti. Be to aš klausiau ne tik kaip veikia, bet ir kiek gali kainuoti. Kokios firmos daro? O nuo tavo paaiškinimų man aiškiau vis tiek nepasidarė.
2. Lietuvoje vis dar demokratija, todėl rašysiu kiek man reikės ar atrodys tinkama. Aš kitų gyventi nemokau ir neaiškinu kaip kam elgtis. Todėl pabandyk būti tolerantiškesnis ir pakęsti mano (ir kitų) klausimus, kad ir kokie kvaili jie būtų.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 01 19, 16:25)
As galvoju kad kazka naujo gali skaitydamas suzinoti. Pasirodo demokratineje salyje yra ir kitas budas - rasyti. Nu tai sekmes.

Aš ne rašau, o klausiu. Tai kas man neaišku. Šiuo atveju klausimai tokie: kaip veikia tas ŽŠ su gręžiniu, kiek jis kainuoja papildomai įrengti, kiek realiai pakelia temperatūra, t.y. ar finansiškai apsimoka. Gal kas skaičiavo, galėtų kainomis pasidalinti. O tai tik vieni teoriniai pasvarstymai.
Atsakyti
Tai gerai, dabar ir as isoksiu su blondinisku klausimu biggrin.gif .Jeigu as planuoju geotermini sildyma, reikalingas SS 10KW,imone paskaiciavo 2x100m kolektorius(vertikalius).Tai, jei noriu pailginti kolektorius ar trecia grezti del panaudojimo rekupui,tai SS gal jau nepavez pumpuot tos silumos I virsu, reikes jo ne 10KW, o 12KW galingumo ir elektros rys daugiau ir iseis tas pats ant to pacio- ar rekupas be papildomo silumos padavimo ar su juo. blush2.gif
Atsakyti
Nebūkit naivūs, negi tikitės kad ŠS skirtas lauko kolektorius kurio grįžtama temperatūra viso labo siekia kelis laipsnius padės rekuperatoriui susitvarkyt su neigiama temperatūra. Manau daug daugiau naudos bus jai i koletorių pajungsit šildymui skirtą skystį, +22 - +30 C nuo to pačio siurblio.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 01 19, 14:18)
Zinote toki posaki..Batsiuvys be batu ir kriaucius be kepures..  lotuliukas.gif

Čia ne tas atvejis. Kam man valyti filtrus, jei įrenginys pilnai atlieka savo funkciją?? Jei 10-20% jei 10-20% sumažėjo apykaita - tai ne problema. Pas mane, vis tiek, buvo parinkta su didele atsarga. Dabar net geriau gavosi - vėdinimas vyksta su 102% efektyvumu. (Vakar aiškinau )
Aplamai, esu tokios nuomonės, kad technika turi savarankiškai atlikti savo funkciją ir ne p... smegenys šeimininkui. Jei filtrai per daug užsiterš - užsidegs atitinkama lemputė (arba ateis toks momentas, kai neturėsiu ką veikti ir staiga kils noras ką nors pavalyti). smile.gif
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2014 01 19, 17:01)
Tai gerai, dabar ir as isoksiu su blondinisku klausimu biggrin.gif .Jeigu as planuoju geotermini sildyma, reikalingas SS 10KW,imone paskaiciavo 2x100m kolektorius(vertikalius).Tai, jei noriu pailginti kolektorius ar trecia grezti del panaudojimo rekupui,tai SS gal jau nepavez pumpuot tos silumos I virsu, reikes jo ne 10KW, o 12KW galingumo ir elektros rys daugiau ir iseis tas pats ant to pacio- ar rekupas be papildomo silumos padavimo ar su juo. blush2.gif

Ne žinau koks pas jus gruntas ir kokia technologija numatoma naudoti plyšių aplink vamzdį užpildymui (kiek liks oro pūslių), tačiau, net be skaičiavimų atrodo, kad 200 m - tai kelis kartus per daug, norint paimti vidutiniškai po 4-5 kW per dieną.
Jei šildyti paimamą orą prieš 400 m3/h našumo rekuperatorių, tai papildomai prisidėtų juokingas skaičius - vidutiniškai ~0.66 kW. Tad galvočiau apie ilgio sumažinimą o ne apie didinimą.
Atsakyti
QUOTE(mindaugam @ 2014 01 19, 17:26)
Nebūkit naivūs, negi tikitės kad ŠS skirtas lauko kolektorius  kurio grįžtama temperatūra viso labo siekia kelis laipsnius padės rekuperatoriui susitvarkyt su neigiama temperatūra. Manau daug daugiau naudos bus jai i koletorių pajungsit šildymui skirtą skystį,  +22 - +30 C  nuo to pačio siurblio.

Taip, jūs teisingai galvojate. Paprasčiau būtų pajungti iš grindų grįžtantį pravėsusį vandenį ir jokių klausimų neliktų. Bet tam būtų naudojama aukštos kokybės (namo šildymui skirta +30C) šiluma.
Mes čia keliam idėją, kurią ir pats Feistas yra išbandęs kiek supratau. Tik noriu pasakyti, kad ji yra eksparimentinė Lietuvoje. Nėra nei vieno gyvo pavyzdžio.
Siūlomu atveju būtų panaudojama žemos kokybės (+4...+6C), bet nemokama šiluma iš gręžinio. Šiltas glikolis iš gręžinio pratekėtų per kelis vnt. tokių šilumokaičių Šilumokaitis KT0004 po 135Lt/vnt sujungtų nuosekliai ir sušildytų 1-1,2 m/s greičiu d200 ortakiu tekantį minusinės temperatūros orą iki -2..0C, kuris būtų tinkamas plokšteliniam šilumokaičiui. Tik praktiniai bandymai galėtų pasakyti kiek vnt. tokių šilumokaičių reikėtų sujungti nuosekliai, kad gautume tokį efektą. Vasarą tokiu pat principu veiktų patiekiamo oro šaldymas. Ji daugiau tiktų pasyviam namui, nes standartinės statybos namas nepajustų apčiuopiamo efekto. Atsipirkimas neaiškus. Įmonės apie tokius įrenginius nėra girdėję, nekalbant apie įrengimą.
Kol kažkas nepabandys ir surizikuos, tol neturėsim ir kuo remtis.
Tik geriau tai bandytų gręžinį turintys žmonės, kurių ateinančio glikolio temperatūra yra bent +3...+4C.
Įrenginys naudotų max. 1,5 kW galios iš grežinio. Tai nemokama šiluma, kurią kitu atveju turėtų duoti elektrinis tenas. O vasarą nemokamas šaltis, kurį turėtų gaminti kondicionierius. Bėda tik ta, kad reikia labai didelio šilumokaičio, dirbančio prie mažo temoeratūrų skirtumo.

Atsakyti
QUOTE(mindaugam @ 2014 01 19, 17:26)
Nebūkit naivūs, negi tikitės kad ŠS skirtas lauko kolektorius  kurio grįžtama temperatūra viso labo siekia kelis laipsnius padės rekuperatoriui susitvarkyt su neigiama temperatūra. Manau daug daugiau naudos bus jai i koletorių pajungsit šildymui skirtą skystį,  +22 - +30 C  nuo to pačio siurblio.

Nebukit kvailas, jei jums kas prisisapnavo, tai ne pulkit iškart skelbti savo "minčių" viešai. Šiame forume jau yra pora tikru blondinių, atliekančių etatinių juokdarių vaidmenį.

Visada naudinga:
1) detaliau sužinoti kaip vyksta procesas apie kurį kalbate
2) paimti kalkuliatorių ir primesti kas gausis, matuojant efektą SI matavimo vienetais o ne sąvokomis "daug", "mažai", "juntama", "nejuntama".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ed@: 19 sausio 2014 - 19:10
QUOTE(ed@ @ 2014 01 19, 19:09)
Šiame forume jau yra pora tikru blondinių, atliekančių etatinių juokdarių vaidmenį.

Bet yra ir vienas viską žinantis, todėl situacija išsilygina. Mūsų (ar konkrečiai mano) kvaili klausimai padeda surasti teisingus atsakymus. Nebūtų kvailų klausimų, nebūtų ir protingų atsakymų. Taip kad pusiausvyra. Kaip JIN ir JAN.

Aš galiu apibendrinti: plokšteliniai - blogis, nes negrąžina drėgmės, jų NVK iškreiptas, jie brangūs, žodžiu, niekam tikę. Gėris tik rotorius: pigus, atgauna drėgmę, nors ir pamaišo iki 5-10 proc. kvapus. Dar vienas stovykla siūlo būtinai daryti šilumokaičius. Didžioji dalis siūlymų - eksperimentiniai.

Aš galiu pasidalinti vieno tikrai vedinimą išmanančio žmogaus pastabomis dėl Medeinos rekūpo monitoringo:

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad jie skaičiuoja NVK tik pagal temperatūras, kas nėra objektyvu (daroma prielaida, kad oro srautai abipus šilumogrąžio yra vienodi ir jų absoliutinis drėgnumas yra vienodas) iš esmės tokio efektyvumo prasmė yra NKV="atgautas šilumos kiekis"/ "Iš patalpos pašalintas šilumos kiekis". Šie šilumos kiekiai yra apskaičiuojami kaip temperatūrų skirtumo (Tin-Tout), oro savitosios šilumos C ir oro srauto (debito V) sandauga.
Oro savitoji šiluma šiuo atveju yra įtakojama absoliutinio drėgmės kiekio esančio sraute, kuris skirtinguose srautuose nesutampa ir skaičiavimuose negali būti išprastintas. Taip pat nežinomas tikrasis oro kiekis abipus šilumogrąžio.
Reziume - rodomas rezultatas yra orientacinio pobūdžio ir jo paklaida esant mažiems oro kiekiams gali viršyti 10%...

Net ir po tokių pastabų jis name siūlo dėti tik plokštelinį ir būtinai priešpriešinių srautų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 sausio 2014 - 19:47