Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai VI tema

Yra veisles ivairaus ankstyvumo, kaip ir pvz. pomidoru. Tuomet galima visus vienu metu pasodint o zydes skirtingu laiku. Jusu kardeliai yra ankstyvi.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 07 28, 09:49)
Yra veisles ivairaus ankstyvumo, kaip ir pvz. pomidoru. Tuomet galima visus vienu metu pasodint o zydes skirtingu laiku. Jusu kardeliai yra ankstyvi.

AČIŪ 4u.gif .

Įtariau, kad taip ir bus - ankstyvi, bet pirkti visi skirtingų firmų, o ant pakelių niekas nieko nerašo, kaip žinoti ir iš kur tų vėlyvų gauti g.gif
Atsakyti
Ant pokeliu neraso, bet reikia literaturoj paskaityt ar internete. Kai as auginau kazkada, tai turejau knyga , bet padovanojau ja . Dabar nebeauginu kardeliu, sunku per ziema islaikyt daugiabutyje o ir vietos auginimui reikia, dabar nebeturiu tiek laisvos o kelis kartais pasodinu, siemet tai nei vieno.
Atsakyti

o aš gan vėlokai susodinau tai dar žieynų net nesimato,gal ištempsim iki rugsėjo bigsmile.gif
Atsakyti
Šiemet kardeliai pražydo vos ne visi vienu metu. Bet labai greitai nužydi, nes labai trūko drėgmės. Dar šią savaitę lietus nuplakė, tai net nufotografuoti neliko nieko. Ir kaip atrodo, šiemet jie vėlai pražydo ir greitai nužydės.
Iškilo klausimas, kai turi įvairių spalvų kardelių, ar reikia kiekvieną spalvą rudenį nukasus laikyti atskirai. Lyg kažkur esu girdėjusi, kad kitaip visi palieka vienos spalvos, gal kažkas turit informacijos apie tai... g.gif

Atsakyti
Tikrai nepalieka vienos spalvos jei kartu laikysit biggrin.gif Bet buna taip, kad laikant kai kurie per ziema neissilaiko, yra neatsparus ligoms, o kiti gerai laikosi ir lieka kokia viena ar dvi spalvos atspariausiu, tuomet zmones ir galvoja , kad spalvos susivienodijo. Todel geriau atskiruose induose laikyti.
Atsakyti
O kur per žiemą juos laikyti - kartoninėj dėžutėj, gal geriausia?
Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2014 08 15, 08:26)
O kur per žiemą juos laikyti - kartoninėj dėžutėj, gal geriausia?

Aš išdžiovintus kardelius suvynioju į senus laikraščius ir sudedu į popierines dėžutes nuo batų ar kitų pirkinių.
Atsakyti
Ačiū, stasele.

Ar ir jums visoms kardeliai šiemet greit baigė savo žydėjimo laiką? Mano tik pražydėdavo ir po kelių dienų vysdavo, deja.
Atsakyti
info rusų k. kaip iškasti ir saugoti kardelius sako, kad iškasus naudoją preparatą pamirkymui, įdomu ką jus naudojate pamirkymui ?
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2014 08 19, 18:55)
info rusų k. kaip iškasti ir saugoti kardelius sako, kad iškasus naudoją  preparatą pamirkymui, įdomu ką jus naudojate pamirkymui ?

Nuplaunu, pamirkau isekcide, isdziovinu, nuimu "vaikus" suvynioju kiekviena i laikrasti atskirai, i kartonine deze ir i rusi iki pavasario liuliuko.
Atsakyti
QUOTE(Perfect @ 2014 08 19, 13:58)
Ačiū, stasele.

Ar ir jums visoms kardeliai šiemet greit baigė savo žydėjimo laiką? Mano tik pražydėdavo ir po kelių dienų vysdavo, deja.

maniškiai dar tik pradeda žydėjimą,bet pastebėjau,kad neilgai žydi g.gif
Atsakyti