Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai VI tema

O jau kardeliu grazumas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginciucha: 22 spalio 2014 - 09:46
O mano kardeliu svogunai isvis isprotejo... kiekvienais metais, ziema, laikau juos saldytuve... tai siemet jie sugalvojo vaikus auginti wink.gif kai kurie vaikuciai- beveik iki 1 cm uzaugo smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ar jau reikia išlukštenti kardelius ar ankstoka dar, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Paskaitinėjau senas temas, kad išlupinėjom apie kovo mėn, kai kurios balandyje, o kai kurios iš rudens net.
Atsakyti
o kai kas net nelukštena
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2015 02 07, 10:26)
Paskaitinėjau senas temas, kad išlupinėjom apie kovo mėn, kai kurios balandyje, o kai kurios iš rudens net.

Lupinėju vėlyvą rudenį, kai apdžiūsta lukštai, tuomet mažesnė tikimybė, kad įsiveis koks brudas smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o ka reikia daryti su kardeliu vaikiukais- jie tokie mazuciai, kaip zirniai. As juos surinkau ir padejau saldytuve. O kas toliau g.gif -kada traukti, seti, na, nezinau kaip su jais elgtis unsure.gif Buciau dekinga, jei kas patars.
Atsakyti
Vaikucius reikia pamirkyti su kalio permanganato tirpalu rausvos spalvos , galima is vakaro pamerkt ir seti kaip zirnius panasiai i eilutes, bet anksciau nei svogunelius, nes jie ilgiau dygsta ir reikia kad bent minimaliai uzaugtu. Man uzaugdavo geri, net kai kurie velyva rudeni ir ziedukus sukraudavo.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 02 07, 16:17)
Vaikucius reikia pamirkyti su kalio permanganato tirpalu rausvos spalvos , galima is vakaro pamerkt ir seti kaip zirnius panasiai i eilutes, bet anksciau nei svogunelius, nes jie ilgiau dygsta ir reikia kad bent minimaliai uzaugtu. Man uzaugdavo geri, net kai kurie velyva rudeni  ir ziedukus sukraudavo.

4u.gif
O gal galima i vazona susieti anksciau, o po to i zeme persodinti? Ar taip negerai?
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 02 07, 16:19)
4u.gif
O gal galima i vazona susieti anksciau, o po to i zeme persodinti? Ar taip negerai?

nemanau, kad gerai (nors kai kas ir kardelius namie sudaigina, paskui persodina, jei labai anksti reikia žeidų.). Vaikučiai sudygsta ir žemėj, tik anksti sėti reikia, paskui rudenį būna maži svogūnėliai ir kitais metais žydi, taip galima išsaugoti veisles. Aš tais pačiai metais neleidžiu žydėti, juk svogūno reikia, ne menko žieduko. Esu pastebėjus, kad kartais jie ir peržiemoja, jei raunant prikrinta, pavasarį sudygta.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 02 07, 16:19)
4u.gif

Nesu bandzius, bet mano kaimyne kazkaip daigindavo skudureliuose, panasiai kaip mes seklas daiginam, kai jau isleisdavo sakneles sodindavo i lysve.
Siaip tai is vazoniko persodinat butu keblu, nes jie leidzia ilga saknele, sodinant reiketu gilios duobutes. Bet nebutinai taip daiginti, gerai uzauga ir paseti balandzio menesi apie viduri ir anksciau galima pagal ora, nes nelabai jie bijo salnu. Butinai reikia trest ir laistyt, norint geru svoguneliu.
Pas mane vienais metais isdygo netyciukas is po rudens prie cukinijos, tai palikau o kadangi buvo laistoma ir patresiama, svoguniukas uzaugo kiausinio dydzio.
Atsakyti
Aciu labai uz atsakymus! Viska supratau drinks_cheers.gif
Atsakyti