Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Kliamka @ 2013 10 25, 21:40)
Šiaip paskutiniu metu daug keistų vairuotojų sutinku.

Aha,nesuprasi ar čia pilnatis,ar saulės padidėjęs aktyvumas veikia g.gif Va šiandien,pirma juosta pristabdžiau,kad moterį su mašiniuku praleist iš šalutinio, o antra juosta lėkęs vyrukas kaip pylė anai persirikuodamas,mane aplenkdamas doh.gif Tikrai daugiau nei ant 50 varė,tai dar valandą su policininkais prasitampiau kaip liudininkė .Kiba daugiau nepraleidinėsiu,pykit nepykit schmoll.gif
Atsakyti
Girdėjau poros vyrų pokalbį, sako tai kaip man buvo, sustoju prie poliklinikos paskui kitą mašiną, prieky moteriškė atbulinį įsijungė ir bam į mane. Išlipam, sako o tai ko čia sustojai iš paskos. biggrin.gif

nugi gal moteriškė atbulom į laisvą vietą stūmėsi biggrin.gif
aišku, pati kalta...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 10 25, 22:57)
Aha,nesuprasi ar čia pilnatis,ar saulės padidėjęs aktyvumas veikia  g.gif Va šiandien,pirma juosta pristabdžiau,kad moterį su mašiniuku praleist iš šalutinio, o antra juosta lėkęs vyrukas kaip pylė anai persirikuodamas,mane aplenkdamas  doh.gif  Tikrai daugiau nei ant 50 varė,tai dar valandą su policininkais prasitampiau kaip liudininkė .Kiba daugiau nepraleidinėsiu,pykit nepykit  schmoll.gif

Pries kazka praleisdama turi gerai ivertinti situacija,ar tas praleistas tures galimybe niekam nesutrukdes pravaziuoti,ar pristabdydama niekam nesutrukdysi pati...taisykles nenurodo pirmenybes isvaziuojantiems is salutinio,taigi siuo atveju,gaunasi taip,kad pati ir sukelei ta avarine situacija...netycia,aisku,is geros dusios,bet... 4u.gif mes su kolegom vieni kitus uzleidziam-bet tik tada,kai tas uzleistas kolega turi galimybe saugiai pravaziuoti,jei tokios nera-tada neuzleidziam...smile.gif man ne viena karta tokie uzleidinetojai yra sudare avarines situacijas,kai turi stabdyti taip,jog salone krenta zmones...o tas uzleistas neturi galimybes pravaziuoti ir lieka stoveti uzimses visa juosta neribotam laikui doh.gif taigi pirmiausia-ziurim i veidrodzius ir vertinam situacija,ir tik jei yra galimybe-uzleidziam... 4u.gif As,buna,ir pesciuju nepraleidziu,jei matau,kad antra juosta kazkas lekia,geriau tas pestysis tegu buna piktas-bet uztat gyvas... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 26, 01:48)
Pries kazka praleisdama turi gerai ivertinti situacija,ar tas praleistas tures galimybe niekam nesutrukdes pravaziuoti,ar pristabdydama niekam nesutrukdysi pati...taisykles nenurodo pirmenybes isvaziuojantiems is salutinio,taigi siuo atveju,gaunasi taip,kad pati ir sukelei ta avarine situacija...netycia,aisku,is geros dusios,bet... 4u.gif

Lyg ir įvertinau ,o ta bebandanti išvažiuot irgi su klevu buvo,jai už nugaros krūva mašinų belaukiančių mastau.gif Nu,vienžo,padėjau doh.gif Nebuvo jokio reikalo tam vaikinukui persirikiuot į pirmą juostą ir mane aplenkiant persirikiuot,nes dar trys juostos buvo beveik laisvos ta pačia kryptim važiuot. Ir reguliuojamoj sankryžoj už kokių 20 metrų degė raudona,nebuvo ko lėkt akis išdegus,ir persirikiavo jis labai staigiai iš trečios juostos,bet ten irgi ne ištisinė doh.gif Vis tiek kalta bus iš šalutinio sukusi,nors anas,irgi klevukas,tik be klevuko ant lango, viršijo greitį ryškiai...bet niekas oficialiai neužfiksavo.Nesižudysiu,bet nemalonu... verysad.gif Nu miegot negaliu ramiai kol kas...Nesyp mnie sol na ranu,Denaxa,pati dabar suprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 26 spalio 2013 - 02:55
QUOTE(adija5 @ 2013 10 26, 03:31)
Lyg ir įvertinau ,o ta bebandanti išvažiuot irgi su klevu buvo,jai už nugaros krūva mašinų belaukiančių mastau.gif Nu,vienžo,padėjau  doh.gif Nebuvo jokio reikalo tam vaikinukui persirikiuot į pirmą juostą ir mane aplenkiant persirikiuot,nes dar trys juostos buvo beveik laisvos  ta pačia kryptim važiuot. Ir reguliuojamoj sankryžoj už kokių 20 metrų degė raudona,nebuvo ko lėkt akis išdegus,ir persirikiavo jis labai staigiai iš trečios juostos,bet ten irgi ne ištisinė  doh.gif Vis tiek kalta bus iš šalutinio sukusi,nors anas,irgi klevukas,tik be klevuko ant lango, viršijo greitį ryškiai...bet niekas oficialiai neužfiksavo.Nesižudysiu,bet nemalonu... verysad.gif Nu miegot negaliu ramiai kol kas...Nesyp mnie sol na ranu,Denaxa,pati dabar suprantu.

Normalu,kad ramiai nesimiega kol kas,te 4u.gif tokios pamokos skaudzios,bet is ju mes mokomes,tam,kad ateityje isvengti skaudesniu dalyku-toks gyvenimas,nieko nepadarysi...opyt-samyj luscyj ucitel,beriot dorogo,no objasniajet dochodcivo...
O pasitaiko visiems...vienas kolega pasakojo-sustojo praleisti lygiai taip pat issukanti i kaire,priesais sustojo praleisti taksistas,o tuo metu antra juosta atskrido didziuliu greiciu bmw ir nunese ta islindusi is salutinio nuo vaizdo,tuo paciu kliuvo ir autobusui,ir taxi...analogiska situacija,tik su didesnem pasekmem...kolega tada taxistui ir sako-na ka,praleidom...taxistas-tai jau jo,praleidom... doh.gif taip kad kartais visai neverta buti geram,ypac gatveje...buna,kad uzleidi,o tas uzleistas uzdelsia ir praziopso momenta,antrojjuostoj kazkas pasirodo-tada as pypinu ir rodau tam kad nevaziuotu...as juk didele,uz manes kelio nesimato... ax.gif
Vnz.,nepergyvenk labai,kas buvo-tas buvo,suprask,kad gatveje buna visko,ir buti gali visko...gyvenimo pamoku neisvengsi (to,kas lemta-siuo atveju juk pamoka gavo ir anie du,galbut,jiems labiau to reikejo,o tu buvai tik irankis... ),tai,kas tikrai lemta-vis tiek atsitiks...ne be reikalo daugelis profesionalu pasikabine ant veidrodziu rozancius veziojasi,ne del grozio juk... 4u.gif
Atsakyti
aš šiandien savo vectrai batelius pakeičiau biggrin.gif kol dar eilių didelių nėra, bent vienas rūpestis atkrito rolleyes.gif

o dar tokį nemalonų rūpestį apturėjau: perdegė prietaisų skydelio saugiklis, tamsoj važiuodama nebematau nei greičio, nei apsukų, nei temperatūros, nei degalų kiekio. pusbrolis pakeitė, nes pati neturėjau atsarginio. ir kažką matomai ne taip ten sujungė, o gal šiaip kažkur užtrumpino, nes saugiklis ne tik kad perdegė naujas, bet net išsilydė, dar ir saugiklių skydelį čiut čiut apdegino ir laidelis už jo išsilydė. tad 1dn vectros laukia pasimatymas su elektriku. bijau ir pagalvot, kiek nuplėš doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 10 26, 18:42)
aš šiandien savo vectrai batelius pakeičiau  biggrin.gif  kol dar eilių didelių nėra, bent vienas rūpestis atkrito  rolleyes.gif

o dar tokį nemalonų rūpestį apturėjau: perdegė prietaisų skydelio saugiklis, tamsoj važiuodama nebematau nei greičio, nei apsukų, nei temperatūros, nei degalų kiekio.  pusbrolis pakeitė, nes pati neturėjau atsarginio. ir kažką matomai ne taip ten sujungė, o gal šiaip kažkur užtrumpino, nes saugiklis ne tik kad perdegė naujas, bet net išsilydė, dar ir saugiklių skydelį čiut čiut apdegino ir laidelis už jo išsilydė. tad 1dn  vectros laukia pasimatymas su elektriku. bijau ir pagalvot, kiek nuplėš  doh.gif

Matyt,ne siaip sau perdege,o del gedimo elektros grandineje,ir,matomai,pusbrolis idejo stipresni saugikli-del to ir issilyde...neturetu daug kainuoti...
O pas mane masinoj,pasirodo,saugikliu bloke yra atsarginiu saugikliu-vienas meistriukas parode...as galvojau,kad jie ten irgi nuo kazko kazkam,o jis sako-ziurek,ar zinai-cia atsarginiai saugikliai sukisti,jie prie nieko nepajungti... ax.gif bet siaip as veziojuosi saugikliu komplekta,dar nei karto nera prireike kol kas-tfu tfu tfu... smile.gif

Saviskei bateliu dar nekeiciu-gaila zieminius ant asfalto trinti...na,ir varzybos bus lapkricio 10d.-tai iki tol ir nekeisiu,nebent pasnigtu labai... ax.gif O po varzybu jau galima bus... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 26 spalio 2013 - 18:29
*Ojis tikrai estas? biggrin.gif pagal pasakojimą atrodo, kad specialiai trukdė, chamiškai.

**Girdėjau poros vyrų pokalbį, sako tai kaip man buvo, sustoju prie poliklinikos paskui kitą mašiną, prieky moteriškė atbulinį įsijungė ir bam į mane. Išlipam, sako o tai ko čia sustojai iš paskos. biggrin.gif

* na bent estishki numeriai buvo rolleyes.gif Nzn ka jis ten dare, vyrui papasakojau, tai jam pasirode, kd jis mane kabino biggrin.gif lotuliukas.gif doh.gif Taip norejosi papipsinti, bet kad su avariniu buvo... maniau gal sugedo... bet tikrai nesugedo schmoll.gif

** biggrin.gif As irgi visada, keikiu tuos, kurie prie manes prilimopa is galo smile.gif)) Ypac ikalnej biggrin.gif Tyliai pasakau, kad "rizikuoji..." biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 26, 18:28)
Matyt,ne siaip sau perdege,o del gedimo elektros grandineje,ir,matomai,pusbrolis idejo stipresni saugikli-del to ir issilyde...neturetu daug kainuoti...
O pas mane masinoj,pasirodo,saugikliu bloke yra atsarginiu saugikliu-vienas meistriukas parode...as galvojau,kad jie ten irgi nuo kazko kazkam,o jis sako-ziurek,ar zinai-cia atsarginiai saugikliai sukisti,jie prie nieko nepajungti... ax.gif bet siaip as veziojuosi saugikliu komplekta,dar nei karto nera prireike kol kas-tfu tfu tfu... smile.gif

Saviskei bateliu dar nekeiciu-gaila zieminius ant asfalto trinti...na,ir varzybos bus lapkricio 10d.-tai iki tol ir nekeisiu,nebent pasnigtu labai... ax.gif O po varzybu jau galima bus... smile.gif

jei nereikės keist saugiklių skydo, tai sakė nuo 80, bet ne daugiau 150, bet jei ten koks rimtesnis gedimas kažkur giliau, ir reikės papildomų detalių, tai gali ir daugiau kainuot.... bet tikiuosi geriausio smile.gif

o kažin jei saugiklio lizdas pažeistas neatstatomai, gal galima į kitą, kuris šiuo metu tuščias, laidelius prijungt g.gif

saugiklių ruošiaus nusipirkt atsargai, bet vis atsirasdavo svarbesnių pirkinių doh.gif

tu gal pati ir pasikeiti batukus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2013 10 25, 21:27)
biggrin.gif  blush2.gif Sian manau apsinarkasines estas

Gal zmogelis nezinojo kur vaziuot smile.gif na zinai.. sustodavo..ziuredavo ar tikrai ten vaziuoja.. zenklai ir t.t. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 10 27, 16:02)
*o kažin jei saugiklio lizdas pažeistas neatstatomai, gal galima į kitą, kuris šiuo metu tuščias, laidelius prijungt  g.gif

**tu gal pati ir pasikeiti batukus?  biggrin.gif

*Galima-jei elektrikas panores smile.gif O galima ir kita lizda saugikliui nupirkti ir "prisabacinti" ten kur nors kur iseina-kapeikas kainuoja,Lemonoj... smile.gif
**Kai reikia-pasikeiciu,bet pries sezona-ne,nes reikia balansuoti...padanga,net jei buvo pries sezono gala balansuota,issibalansuoja vien nuo gulejimo rusy,o man turi buti "ant nuliku",be jokiu paklaidu (viena karta servise paliko man leidziama 5-iu paklaida,tai liepiau mauti ant stakliu atgal ir daryti nulius biggrin.gif )
As galiu su plikom padangom vazinet,bet balansas ir suvedimas man turi buti idealus-kad galeciau pilnai pasitiketi masina... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 27, 17:50)
*Galima-jei elektrikas panores smile.gif O galima ir kita lizda saugikliui nupirkti ir "prisabacinti" ten kur nors kur iseina-kapeikas kainuoja,Lemonoj... smile.gif
**Kai reikia-pasikeiciu,bet pries sezona-ne,nes reikia balansuoti...padanga,net jei buvo pries sezono gala balansuota,issibalansuoja vien nuo gulejimo rusy,o man turi buti "ant nuliku",be jokiu paklaidu (viena karta servise paliko man leidziama 5-iu paklaida,tai liepiau mauti ant stakliu atgal ir daryti nulius  biggrin.gif )
As galiu su plikom padangom vazinet,bet balansas ir suvedimas man turi buti idealus-kad galeciau pilnai pasitiketi masina... smile.gif

* reikia truputį išmanyt tokius dalykus, aš tik teoriškai numanau, bet praktiškai baisu pirštukus kišt taip "na ura" blush2.gif
** tu tikra profė, jei tokius dalykus pastebi. o prie to paties man iškilo durnas klausimas: iš kur matyt - subalansuota ar ne? o aš, naivuolė, galvojau balansavimą automatiškai padaro. maniškę kai peravė, tai atrodo net lygiau ir minkščiau važiuot pradėjo (nežinau kaip tiksliau paaiškint) g.gif
Atsakyti