Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Gemma @ 2013 10 28, 09:58)
* reikia truputį išmanyt tokius dalykus, aš tik teoriškai numanau, bet praktiškai baisu pirštukus kišt taip "na ura"  blush2.gif
** tu tikra profė, jei tokius dalykus pastebi. o prie to paties man iškilo durnas klausimas: iš kur matyt - subalansuota ar ne? o aš, naivuolė, galvojau balansavimą automatiškai padaro. maniškę kai peravė, tai atrodo net lygiau ir minkščiau važiuot pradėjo (nežinau kaip tiksliau paaiškint)  g.gif

**jauciasi-vairo vibracija greiciau vaziuojant,jei suvedimas negeras-vienas is pozymiu-traukia i sona,bet yra ir daugiau pozymiu-netikslus vairas,vairo "sokinejimas" posukiuose...
Minksciau vaziuojasi,nes padangos ziemines-guma minkstesne...smile.gif
Balansavima,tiesa,automatiskai ir padaro jei permontuoji padangas-juk nedes ant ratu nesubalansuotu... ax.gif bet jei atvaziuoji pasikeisti ir atsivezi ratus su ratlankiais,tada paprastai klausia,ar tik permauti,ar ir subalansuoti... ax.gif Man del stuburo problemu negalima ratu priverzinet,tai vengiu sito darbo,sveikata svarbiau-geriau kelis litus servise paliksiu...smile.gif Is manes uztenka,kad is rusio juos istempiu...biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 28, 17:09)
**jauciasi-vairo vibracija greiciau vaziuojant,jei suvedimas negeras-vienas is pozymiu-traukia i sona,bet yra ir daugiau pozymiu-netikslus vairas,vairo "sokinejimas" posukiuose...
Minksciau vaziuojasi,nes padangos ziemines-guma minkstesne...smile.gif
Balansavima,tiesa,automatiskai ir padaro jei permontuoji padangas-juk nedes ant ratu nesubalansuotu... ax.gif  bet jei atvaziuoji pasikeisti ir atsivezi ratus su ratlankiais,tada paprastai klausia,ar tik permauti,ar ir subalansuoti... ax.gif  Man del stuburo problemu negalima ratu priverzinet,tai vengiu sito darbo,sveikata svarbiau-geriau kelis litus servise paliksiu...smile.gif Is manes uztenka,kad is rusio juos istempiu...biggrin.gif

ačiū už tokį išsamų atsakymą drinks_cheers.gif

aišku, kad sveikata svarbiausia 4u.gif nugara juk ne valdiška biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

vairuojancios dyzeliukus, ka darot, kad masiniukas ziema lengviau uzsikurtu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikų*Dama @ 2013 10 30, 09:40)
labas rytas 4u.gif

vairuojancios dyzeliukus, ka darot, kad masiniukas ziema lengviau uzsikurtu?  4u.gif

Dyzeliukai turi keturis kertinius akmenis-akumuliatorius,purkstukai,zvakes ir siurblys-jei visi sitie veiks,masina kursis be problemu prie bet kokios temperaturos... smile.gif Aisku,dar yra tokie dalykai kaip filtrai,kuriuos pries ziema reiketu pasikeisti (oro ir kuro),nesusene tepalai ir kuras,pilamas kolonelese... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 30, 14:37)
Dyzeliukai turi keturis kertinius akmenis-akumuliatorius,purkstukai,zvakes ir siurblys-jei visi sitie veiks,masina kursis be problemu prie bet kokios temperaturos... smile.gif Aisku,dar yra tokie dalykai kaip filtrai,kuriuos pries ziema reiketu pasikeisti (oro ir kuro),nesusene tepalai ir kuras,pilamas kolonelese... ax.gif

akuma, filtrus ir t.t. ne tik dyzeliukams reikia pries ziema susiziuret drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 10 30, 16:14)
akuma, filtrus ir t.t. ne tik dyzeliukams reikia pries ziema susiziuret  drinks_cheers.gif

Tai jei normalus vairuotojas-visa sita visada buna suziureta,ne tik pries ziema drinks_cheers.gif bet va tie keturi dalykai-tai yra butent tai,del ko dyzelis gali nesivesti...kitu priezasciu jam nesivesti kaip ir nera... smile.gif Man mano benzinine astrute neuzsivede vieninteli karta per 6 su virsum metu eksploatacijos-kai labai staigiai numire akumas,laimei tai buvo ne ryte pries darba,o po darbo...nuvaziavau iskart i parduotuve,nusipirkau nauja akuma ir viskas ciki-vazineju toliau...akumuliatorius pries tai irgi nebuvo nei karto issikroves ir buvo tinkamai priziurimas-mire nuo senatves,jam buvo kazkur apie 6m... ax.gif
Atsakyti
per ne vienas kelyje ana sav. dave neblogu patarimu del akumuliatoriaus.
Atsakyti
Kas nors zino dygliuotu padangu zenklo paskirti? As nelabai suprantu..kam zimet masina..kad dygliuotos padangos. Nerandu info..
Skaiciau..kad neivaziuotu i uzpakali... nes kiksi kaltas.. nes su dygkiuotom padangom.. nu kazkokia nesamone..ka jos daro tokio..kad reikia ispet kitus TP vairuotojus
Papildyta:
Nes kokia info as skaiciau..tai ji viena kitai priestarauja.. bet cia zmoniu pasisakymai.
Liksi kaltas..jei ivaziuos i uzpakali..o tu nepazymejes..kad dygliuotos padangos...nu tai gal reikia laikytis atstumo.. per leda vaziuojant..uuk su dyglem sutrumpeja stapdymo atstumas. Tai kame esme ..kazkur skaiciau..kad ispet reikia..nes dygliai atsokt gali..ir suskelt stikla..
Man tai vapse kazkoks mitas atrodo.. gali is po ratu ir akmuo isskrist.. ka dabar visi laikysies 10m.atstumo nuo tp.pazymetos ..kad dygliuotom padangom?
Kas zino..mpaaiskinkite ..kodel reikia zymet.. apart to..kad to reikalauja taisykles.nes man idomu.
Atsakyti
QUOTE(*Dark Elf* @ 2013 10 31, 12:12)
Kas nors zino dygliuotu padangu zenklo paskirti? As nelabai suprantu..kam zimet masina..kad dygliuotos padangos. Nerandu info..
Skaiciau..kad neivaziuotu i uzpakali... nes kiksi kaltas.. nes su dygkiuotom padangom.. nu kazkokia nesamone..ka jos daro tokio..kad reikia ispet kitus TP vairuotojus
Papildyta:
Nes kokia info as skaiciau..tai ji viena kitai priestarauja.. bet cia zmoniu pasisakymai.
Liksi kaltas..jei ivaziuos i uzpakali..o tu nepazymejes..kad dygliuotos padangos...nu tai gal reikia laikytis atstumo.. per leda vaziuojant..uuk su dyglem sutrumpeja stapdymo atstumas. Tai kame esme ..kazkur skaiciau..kad ispet reikia..nes dygliai atsokt gali..ir suskelt stikla..
Man tai vapse kazkoks mitas atrodo.. gali is po ratu ir akmuo isskrist.. ka dabar visi laikysies 10m.atstumo nuo tp.pazymetos ..kad dygliuotom padangom?
Kas zino..mpaaiskinkite ..kodel reikia zymet.. apart to..kad to reikalauja taisykles.nes man idomu.

Reikia ispeti tam,kad zmogus,vaziuojantis is paskos,zinotu,kad turi tiketis trumpesnio tavo stabdymo kelio ir laikytusi didesnio atstumo...del to kad dygliai gali atsokti-briedas cia,dygliai siaip sau is padangu nelaksto,jei ratu neprasukineji... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 10 30, 15:37)

tepalus ir filtrus visad keiciu pries ziema, reikia ar ne.. kuras-tik is koloneliu, su zvaigzdutem. aciu, reiks dar paprasyti servise, kad patikrintu akuma,zvakes ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Nu jau važiavimas šiomis dienomis tai tikras išbandymas, penktadieni važiuavau į Ukmerge, kelione vietoj 1 val. užtruko 2,5 val. doh.gif ,autostradoje ties remontuojamo kelio kamštis 5-6 km. , važiavom tiesiog slinkom vos 1 begiu, labiausiai bijojau kad neužkaistu varyklis, jau nemažai mašinu stovejo su avarine kelkraštyje, išvažiavimas Ukmerges plentu irgi didžiulis kamštis ,užjaučiu žmones kuriem kiekviena diena taip tenka vairuot ar dirbti tokiom salygom schmoll.gif
Atsakyti