Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Na ir slidumas siryt buvo, Klaipedoj doh.gif bet tik kad sniegas nevalytas doh.gif o dar traktoriukas saligatvius valydamas viska ant pirmos juostos stume doh.gif lotuliukas.gif
Mano VP jau sestadieni pagamino thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet tik rytoj vaziuosiu pasiimti
Atsakyti
o man slidžiausia dalis pasirodė aikštelė prie darbo - posūkyje užnešė, plius iki durų nueit biggrin.gif

tik vieno dalyko nesuprantu, na prisnigo, na baisu, bet nebūtina juk vilktis 20-30 km/h greičiu, ką? juk ne pirmas ir ne paskutinis siegas. putoju, nes vakar į darbą vėlavau dėl tokio greituolio. beveik pusė kelio pas mane tokia, kur nėra galimybės lenkti, ypač tokiom sąlygom kaip vakar, tai visi ir šliaužė "draugiškai" paskui tokį vėžliuką. o paskui, kai jau atsirado antra juosta, prasidėjo soclenktynės, kuo greičiau tą vėžlį aplenkt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2013 12 10, 09:47)
o man slidžiausia dalis pasirodė aikštelė prie darbo - posūkyje užnešė, plius iki durų nueit  biggrin.gif

tik vieno dalyko nesuprantu, na prisnigo, na baisu, bet nebūtina juk vilktis 20-30 km/h greičiu, ką? juk ne pirmas ir ne paskutinis siegas. putoju, nes vakar į darbą vėlavau dėl tokio greituolio. beveik pusė kelio pas mane tokia, kur nėra galimybės lenkti, ypač tokiom sąlygom kaip vakar, tai visi ir šliaužė "draugiškai" paskui tokį vėžliuką. o paskui, kai jau atsirado antra juosta, prasidėjo soclenktynės, kuo greičiau tą vėžlį aplenkt  doh.gif

o gal zmogus vaziavo neseniai vairuojantis,gak tai jam pirmas toks isbandymas g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 12 10, 08:58)
o gal zmogus vaziavo neseniai vairuojantis,gak tai jam pirmas toks isbandymas g.gif

Pritariu 4u.gif As tik neseniai vairuot pradejau. Vairuoti ziema, kai taip slidu - man tikras isbandymas doh.gif Net nesiruosiu vaziuoti greiciau schmoll.gif , jei man baisu arba nebuciau tikra , kad sugebeciau suvaldyti slystancia masina . Ar geriau butu lekt ir pridaryti avariniu situaciju, juk svarbiausiai niekam nemaisyti kelyje doh.gif o saugumas - nesvarbu
Atsiprasau, bet tikrai geda kad daugumai musu vairuotoju be galo truksta mandagumo bei tolerancijos. Lyg visi butu jau gime mokedami
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rupee: 10 gruodžio 2013 - 10:44
QUOTE(Rupee @ 2013 12 10, 10:42)
Pritariu  4u.gif  As tik neseniai vairuot pradejau. Vairuoti ziema, kai taip slidu - man tikras isbandymas  doh.gif  Net nesiruosiu vaziuoti greiciau  schmoll.gif , jei man baisu arba nebuciau tikra , kad sugebeciau  suvaldyti slystancia masina . Ar geriau butu lekt ir  pridaryti avariniu situaciju, juk svarbiausiai niekam nemaisyti kelyje  doh.gif o saugumas - nesvarbu
Atsiprasau, bet tikrai geda kad daugumai musu vairuotoju be galo truksta mandagumo bei tolerancijos. Lyg visi butu jau gime mokedami

na, pažiūrėkim iš kitos pusės.
20-30 greičiu mokykitės važiuot netrukdydami kitiems eismo dalyviams.
ne pagrindiniais kelias, ne piko metu...

mieste bent jau 40 reiktų"išspaust"
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 12 10, 10:59)

Visu pirma lb abejoju , ar tikrai ten kazkas vaziavo 20km/val g.gif gal koki ~35 ir vaziavo, o jau visiems skubantiems ir atrodo kad 20.
Siaip isvaziuoju i kelia netik mokytis - i darba vaziuoju, tai gal man isvaziuoti pries 3 val ir apvazineti visus pagrindinius kelius. Jei baigiu darba 5,gal sedeti iki 8 laukti kol pasibaigs pikas. g.gif O gal isvis padet teises i spinta ir naudotis viesuoju transportu,kol npasibaigs ziema. g.gif
Sorry, tikrai nenoriu ne su kuo pyktis 4u.gif Ir tikrai nevaziuoju 20km/val ir nemanau , kad kazkas taip vaziuja visa kelia lotuliukas.gif taciau jei matau kokia pavojinga situacija, ar jauciu kad nesugebu suvaldyti masinos - tikrai sumazinu greiti , iki tol, kol reikia .
Atsakyti
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 12 10, 10:59)

būtent drinks_cheers.gif
mokytis važiuoti reikia ne piko metu ir ne pagrindiniuose keliuose. man kai buvo nedrąsu važiuoti, aš rinkausi atokesnes gatveles ir po truputį lindau į didžiąsias, savaitgaliais, kai mašinų mažiau
pvz, antra juosta aš beveik nevažiuoju, nes stengiuosi netrukdyti tiems, kurie greičiau važiuoja ir skuba. ir stengiuos važiuoti su srautu, o ne taip kaip man "sušviečia".

važiuoti ir trukdyti kitiems yra tokia pati nepagarba

iš KET:
140. Vairuotojui draudžiama:
140.3. važiuoti be reikalo pernelyg lėtai, trukdant normalų kitų transporto priemonių eismą;

8 km šliaužti 20-30 km/h greičiu kelyje kur kiekviena kryptimi po vieną eismo juostą, o eismas intensyvus, mano akimis yra trukdymas eismui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 10 gruodžio 2013 - 11:34
QUOTE(Rupee @ 2013 12 10, 11:20)
Visu pirma lb abejoju , ar tikrai ten kazkas vaziavo 20km/val  g.gif gal koki ~35 ir vaziavo, o jau visiems skubantiems ir atrodo kad 20.

Aš irgi šiom dienom važiavau 40 ties greičiu, ten kur buvo 50 leistinas.

o ant 30 važiavo dar rudenį man tokia moterytė, tai doh.gif kaip jūs sakot ir jum į darbą, bet per tokius ir kiti į darbus vėluoja, į susitikimus, vaikai į pamokas, autobusų keleiviai ir t.t. būna, kad koks diedukas dukart per metus matyt tik išvažiuoja ir vėžlina blush2.gif

nors visada išvažiuoju ankščiau dėl galimų nenumatytų situacijų, bet kad 10km. teks viltis palei kokį užmiesty 50 greičio spaudžiantį iki kol turėsiu galimybę aplunkt pasiskaičiuot sunku
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 12 10, 09:58)

Jei neseniai vairuojantis-turetu buti atitinkamas zenklas ant masinos galo,o jei zmogui geda toki klijuoti ir jis linkes vaizduoti patyrusi-tada reikia atitinkamai ir vaziuoti,ir nereikia pykti tokiu atveju del aplinkiniu netolerancijos... ax.gif
del greicio-reikia vaziuoti ne 50,40,ar 30,o saugiu greiciu...vienam jis gali buti 30,kitam-gal ir 100-as,ir jei kely,kur leistinas,tarkim,90,vaziuodamas 30km/h greiciu sunkiomis eismo salygomis (blogas matomumas,slidu ar pan.),tarkim,nunesi stulpa-policija skirti bauda uz saugaus greicio nepasirinkima... ax.gif
Taip kad geriau tegu vaziuoja letai kai slidu,svarbu,kad masina suvaldytu ir apie stulpus nesivyniotu... ax.gif
Atsakyti
Visokiu tu situaciju buna, viena karta aš išpaskos tokio važiavau, greitis 30, žiurejau į spidometrą,nei slidu dar buvo, nei ką, iš kiekvieno šalutinio kelio po 2-3 mašinos praleidžia, aplenkti siaura, nera galimybes,sustojo prie šviesoforo kur lentele į dešnę, roda posukį sukti, mašinų nera bet nevažiuoja, nu aš jau papypynau, nuvažiavo, apvažiavau pagaliau jį, nu toks solidus vyrukas, prie sekančio šviesoforo jis jau už manes stovejo, tai nespejo net žalia dar užsidegt, pypsina man lotuliukas.gif ,tipo suprask kad nepatenkintas mano veiksmais, nu vat tokiem tai jau visiškas dzin, saugu-nesaugu, aš koralius ir vsio
Nesuprantu, kai važiuoju langai apsineša kažkokiu kaip tepalu, ir valytuvai kažkaip nenuvalo normaliai, bet žiuriu prie šviesoforo vienas vairuotojas išlypo ir davai valyt langus,kol raudona,matyt ne man vienai taip
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2013 12 10, 18:07)
Jei neseniai vairuojantis-turetu buti atitinkamas zenklas ant masinos galo,o jei zmogui geda toki klijuoti ir jis linkes vaizduoti patyrusi-tada reikia atitinkamai ir vaziuoti,ir nereikia pykti tokiu atveju del aplinkiniu netolerancijos... ax.gif
del greicio-reikia vaziuoti ne 50,40,ar 30,o saugiu greiciu...vienam jis gali buti 30,kitam-gal ir 100-as,ir jei kely,kur leistinas,tarkim,90,vaziuodamas 30km/h greiciu sunkiomis eismo salygomis (blogas matomumas,slidu ar pan.),tarkim,nunesi stulpa-policija skirti bauda uz saugaus greicio nepasirinkima... ax.gif
Taip kad geriau tegu vaziuoja letai kai slidu,svarbu,kad masina suvaldytu ir apie stulpus nesivyniotu... ax.gif

geriau tegu sustoja šalikelėje ir laukia kol eismo sąlygos pasitaisys laugh.gif

čia nebuvo kalbama apie tokias oro sąlygas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vaniliukė*: 10 gruodžio 2013 - 19:36
QUOTE(*Vaniliukė* @ 2013 12 10, 20:36)
geriau tegu sustoja šalikelėje ir laukia kol eismo sąlygos pasitaisys laugh.gif

čia nebuvo kalbama apie tokias oro sąlygas....

Sakyciau,gal tada tegu ima pamokas ir mokosi vairuoti rimciau,bet,deja,ne visi supranta kad yra kliutis kelyje ir kad ta situacija reikia taisyti,o ne "vaziuoju kaip man patogiau" biggrin.gif mane tai labiau "biesina" besiparkuojantys viesojo transporto stotelese-negali nei normaliai ivaziuoti,nei normaliai isvaziuoti,jau nekalbant apie keleiviu saugu sulaipinima...paprasai pasitraukti-tai geriausiu atveju busi atitinkamais zenklais pro langa aprodytas,ket jie matyt gyvenime nera skaite...neisivaizduoju,ant kiek reikia nemoketi vairuoti,kad nesugebeti isukti i salia esancia stovejimo aikstele ar koki kiema,jei jau taip prireike pastoveti... g.gif galu gale,kodel tada toliau gatveje nesustoja,kam butinai reikia stotele uzstatyti ir trukdyti visiems... g.gif
Atsakyti