Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

QUOTE(X-iuke @ 2015 04 27, 20:23)
Sužydėjo smile.gif
gailatik, kad tie ledo gabaliukai kai krito su lietum truputį apdaužė pumpurus...

Labai labai grazi wub.gif wub.gif
Atsakyti
..Man taip smagu matyt taip vis pavažinejant, kas pas daug ką magnolijos tampa kiemo puošmena wub.gif

...ir toks gobšumo jausmas kyla, kad nori vis daugiau smile.gif

X-iuke, tobulas vaizdas, kiek metų augalui?
Atsakyti
X-iuke, kokia pas jus magnolija?
labia grazi spalva- naturali tokia, megstu ax.gif ar dangstote ziemai, kiek laiko jau auga pas jus? as turiu antramete sunsation- is pumpuru man panasu kad ji zydes siemet- bet dar jai iki sprogimo manau poros savaiciu prireiks- visur ir raso kad ji zydi , kai jau visos magnolijos nuzydeje, ir auga medelio forma. tai uzsimaniau kazkokios ir tokios ankstyvos- jusiske man labai patiko, tik neaisku koks atsparumas? nes patikrintoji susan ir nigra man siek tiek per intensyvios spalvos- norisi svelnumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2015 04 27, 17:34)
user posted image

Pas visa magnolijos nuostabios 4u.gif .Čia maniškė svajonė ,pavadinimas seniai pamestas,jei gerai prisimenu,lygtai Rubby.Čia šios dienos foto,mes tik ruošiamės žydėti.Magnoliukė pas mane auga jau penkerius metus.Pirkta Lietuvoje.Žiemomis vynioju kaip vaiką,agroplėvelė ir eglišakės.Vis dėlto gyvenu šiaurės Lietuvoje.Šiuo metu medelis apie 1.70 aukščio.Aukštesnės neauginsiu,paskui nebegalėsiu uždengti.Tai vis viršūnę nuimu.Kiek žinau jos nemėgsta genėjimo.

Kažkuri mergaitė klausė ar galima persodinti.Galima,bet magnolijos to nemėgsta.Geriausiai persodinėti po žydėjimo.

Pas mane tokia pati. Vadinasi lelijažiedė Nigra. Nieko nevynioju, nemulčiuoju, pirkta Lenkijoje Žydi kasmet. Karpyti ranka nekyla, tegul auga, kiek jau sugebės.Pernai po labai šaltos žiemos dalis žiedų buvo apsalę, tokie paspangę, sunkiai iš vystyklų lindo. Dar per žydėjimą šalna nepagailėjo, -7 užlaužė, tada viršūnėlės žiedų parudavo. Pas mane gal irgi netoli šiaurė g.gif
Šiemet šalia pasisodinau Sulanžo magnoliją, tokia apsusus iš Maksės.
Atsakyti
Mano magnolija. Fotkinta šiandien po 21 val.
user posted image

Papildyta:
Pagavo azartas ir nubėgus padariau žiedus iš arti. Kaip delnas dydžio (atmetus pirštus):
user posted image
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif noriu magnoliją pirkti dovanų vienam artimui žmogui g.gif kol kas mano rajone pirkti yra tik "Magnolija Sulanžo alba superba". Ką galite pasakyti apie šią rūšį? Ar tiesa,kad labai neatspari šalčiui,nes hibridas? Kaip magnolijos ištveria žiemą, ar apdengiat kuom nors? 4u.gif na ir pabaigai,planuojama sodinti bus greičiausiai į rytinę pusę,ten didžiąją dienos dalį būna saulė ir namas sudaro užuovėja (namas toje vietoje eina kampu) tačiau ir vėjas rytų vėsokas papučia žiemą g.gif padėkit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 04 28, 12:05)
..Man taip smagu matyt taip vis pavažinejant, kas pas daug ką magnolijos tampa kiemo puošmena wub.gif

...ir toks gobšumo jausmas kyla, kad nori vis daugiau smile.gif

X-iuke, tobulas vaizdas, kiek metų augalui?

QUOTE(vasare02 @ 2015 04 28, 15:09)
X-iuke, kokia pas jus magnolija?
labia grazi spalva- naturali tokia, megstu ax.gif  ar dangstote ziemai, kiek laiko jau auga pas jus? as turiu antramete sunsation- is pumpuru man panasu kad ji zydes siemet- bet dar jai iki sprogimo manau poros savaiciu prireiks- visur ir raso kad ji zydi , kai jau visos magnolijos nuzydeje, ir auga medelio forma. tai uzsimaniau kazkokios ir tokios ankstyvos- jusiske man labai patiko, tik neaisku koks atsparumas? nes patikrintoji susan ir nigra man siek tiek per intensyvios spalvos- norisi svelnumo biggrin.gif

aciu uz pagyras wink.gif kiek amziau tiksliai negaliu pasakyt, nes nama pirkom jau su ja, bet mazdaug 8-10m , tad ir pavadinimo nepasakysiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidos @ 2015 05 01, 18:49)
Labas visoms  4u.gif noriu magnoliją pirkti dovanų vienam artimui žmogui  g.gif kol kas mano rajone pirkti yra tik "Magnolija Sulanžo alba superba". Ką galite pasakyti apie šią rūšį? Ar tiesa,kad labai neatspari šalčiui,nes hibridas? Kaip magnolijos ištveria žiemą, ar apdengiat kuom nors?  4u.gif na ir pabaigai,planuojama sodinti bus greičiausiai į rytinę pusę,ten didžiąją dienos dalį būna saulė ir namas sudaro užuovėja (namas toje vietoje eina kampu) tačiau ir vėjas rytų vėsokas papučia žiemą  g.gif padėkit  blush2.gif

Aš tėvams pirkau maksminę sulandžo magnoliją...irgi auga prie kampinio namo, rytinėj pusėj, yra dar gyvatvorė...Na, žiemai buvo mulčiuota durpėm ir dėtas agroplėvėlės maišas ant šakų vainiko..Nes pirma žiemą, saugojom nuo iššalimo...Išgyveno, po maišu pradėjo leist šakeles pavasarį...apie 20-30 žiedų sukrovus yra pirmam savo pavasariui, tai manau kad eksperimentas pasiteisino, po vienos kitos žiemos gal bus užsigrūdinus g.gif O dabar labai jau knieti pabandyt dar kokią kitokią įsigyt.

Amba, nuostabu wub.gif ...turbūt neatsižiūrite wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 02 gegužės 2015 - 11:59
QUOTE(Violeta* @ 2015 05 02, 12:57)
Aš tėvams pirkau maksminę sulandžo magnoliją...irgi auga prie kampinio namo, rytinėj pusėj, yra dar  gyvatvorė...Na, žiemai buvo mulčiuota durpėm ir dėtas agroplėvėlės maišas ant šakų vainiko..Nes pirma žiemą, saugojom nuo iššalimo...Išgyveno, po maišu pradėjo leist šakeles pavasarį...apie 20-30 žiedų sukrovus yra pirmam savo pavasariui, tai manau kad eksperimentas pasiteisino, po vienos kitos žiemos gal bus užsigrūdinus g.gif O dabar labai jau knieti pabandyt dar kokią kitokią įsigyt.

Amba, nuostabu wub.gif ...turbūt neatsižiūrite  wub.gif

O jei žiemai toliu uždengti,nepadeda geriau? Mama visad rožes toliu uždengia žiemai,padeda g.gif na bet ačiū už padrąsinima,gal pavyks ir prisijaukinti tokį grožį wub.gif
Atsakyti
Nežinau...tolis jau gan sunkus daiktas, ant liaunų šakų reik kažko lengvo g.gif ...mūsiškė jau buvo apie 80 cm- 1 m...nu neuždengsi kaip rožės negenėjus ar pelenkus...kiti tik eglišalių šluotas užmeta tokias...o ar kiti visai nieko nedaro, jei labai jau užuovėja. Žemaitijoj jos auga nedengiamos, nes kažkiek orai švelnesni.
Atsakyti
Sveikos, pagaliau ir aš įsigijau šitą grožį thumbup.gif Prašau patarkit kaip geriau ją pasodinti, pas mus juodžemis, gal ko papildomai jai į tą duobę dar įdėti? g.gif
Atsakyti
Gal jau nieko į juodžemį nedėti . Mes tai kasmet palaistome praskiesta sieros rūgštimi. Neišsigąskit, šilauogės jos irgi gauna, ir rododendrai. Gal šaukštelis į kibirą vandens. Eisiu, popiet nufotografuosiu savąją. Žydi kaip išprotėjusi.
Atsakyti