Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos VII tema

QUOTE(Vidam @ 2014 02 09, 10:25)
Tai aišku kad jau galima tręšti...juk jei auga ir krauna žiedus tai ji ne miega ir valgyti nori  thumbup.gif
Tik tokiom trąšom kur azoto kiekis mažiausias , kad nevarytų į lapus. Bet ką čia aiškinu, juk pati esi žinovė  blush2.gif

tai aš šitom
user posted image
man jos patiko,o ir gėlės žydėjo ir bujojo wub.gif
user posted image

uch kaip pavasario pasiilgau,kaip noriu vasaros su žiedais wub.gif

eisiu šiandien apžiūrėti savo vazonus,gal ko prisidauginsiu vėl lotuliukas.gif
Atsakyti
Reiks man tokių nusipirkti ir lauke augančias galėsiu tręšti thumbup.gif
Sakoma neskubinkim laiko, nes ir taip jis greit bėga...bet aš irgi laukiu to pavasario, kada jau galėsiu išnešti į lauką, nes atsibodo tas bardakas namuose. O kas be ko ir labai norisi žiedų wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Garbanegarbane @ 2014 02 09, 01:28)

bigsmile.gif kaip smagu, imeskit foto  4u.gif

Kol kas labai mažulyčiai tie pumpurai, bet matau, kad ten jau ne naujų lapų, o žiedelių užuomazgos. Kai tik bus geriau matomi, parodysiu ax.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 09, 11:06)
wub.gif pas mane viena nedideliu žiedeliu žydi,viena tokį riebų pumpurą sukrovusi  wub.gif
jau sakau gal pradėti po biški trašom lieti  g.gif

Aš tai netręšiu turbūt, kol nepersodinsiu- nes daugelį po žiemos planuoju persodinti g.gif

Monami, daili tavo terasa thumbup.gif Aš irgi vakar neapsikenčiau dėl dauginimo, Royal Tatoo nulaužiau vieną šaką ax.gif Ir dvi Suzanas pasodinau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2014 02 09, 12:36)
Kol kas labai mažulyčiai tie pumpurai, bet matau, kad ten jau ne naujų lapų, o žiedelių užuomazgos. Kai tik bus geriau matomi, parodysiu ax.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2014 02 09, 11:36)
Aš tai netręšiu turbūt, kol nepersodinsiu- nes daugelį po žiemos planuoju persodinti g.gif

Monami, daili tavo terasa thumbup.gif  Aš irgi vakar neapsikenčiau dėl dauginimo, Royal Tatoo nulaužiau vieną šaką ax.gif  Ir dvi Suzanas pasodinau wub.gif

man irgi reikia persodinti g.gif sakai pradėti tręšti persodinus,bet kada persodinėsiu dar nežinau g.gif

4u.gif mirksiukas.gif

rožiažiedes irgi reikėtų persodinti,bet didesnių vazonų nenorėčiau g.gif įdomu kaip perneš šaknų sumažinimą ir to pačio vazono dydį g.gif
Atsakyti
As daugeli jau persodinau, plenciuku prisirinkau. Saules daugiau tai ir geles bunda is miego, jau lenda pumpureliai thumbup.gif. Bet jau vietos ne fontanai doh.gif, prisipencavau, ismest gaila doh.gif, juk pas visas taip pat. Laukiu pavasario rolleyes.gif ziedu pasiilgau bis.gif
Atsakyti
Vardiniu kolekcija atkeliave is forumieciu ir isgyvenusiu ziema:
MONAMI:
user posted image
Pienines:
user posted image
user posted image
Ediaros:
user posted image
Truksta westadale aplleblossom foto, bet ji irgi sekmingai ziemoja
Krialdos:
user posted image
user posted image

Nugenetos ziauriai, bet jau matosi lendantys pumpureliai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanegarbane: 09 vasario 2014 - 16:13
Dėl trešimo.Persodinti augalai kurį laiką netrešiami, visi,kol gerai neprigyja.O prieš persodinimą patariama patręšti ax.gif Aš jau trešiu silpnais tirpaliukais laistydama,net silpnus augalus pratinu prie papildomo maitinimo. Tik silpnus,kol apie žydėjimą ne kalbos nera,laistau lapiniams augalams skirtomis trąšomis,kur daugiau azoto.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 09, 12:05)
man irgi reikia persodinti  g.gif sakai pradėti tręšti persodinus,bet kada persodinėsiu dar nežinau  g.gif

4u.gif  mirksiukas.gif

rožiažiedes irgi reikėtų persodinti,bet didesnių vazonų nenorėčiau  g.gif įdomu kaip perneš šaknų sumažinimą ir to pačio vazono dydį  g.gif

O jei taip pasiginčinus,kam jas persodint tada. ? Juk viskas gelių atveju nuo trešimo,juk žinom,kad ir vatoj galim auginti,kad tik maistu aprūpintumem.Persodinu tik tada,kada kompozicijas darau ar vazoną išauga.Nepersodinimo nauda ta,kad jau senai galejai tresti kalio trašom,pumpurų butų daugiau,ir jie nežūtų persodinant.Dar porą savaičių primeskim sutrugdytai vegetacijai,kol prigys. O jei jau persodineti,tai kol nesukrauti žiedai,mano tokia nuomonė blush2.gif
P.s.Bet ružava sibil Tavo silpniau žiemoja pas mane. Gal kad jaunas augalelis?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 02 09, 16:40)

P.s.Bet ružava sibil Tavo silpniau žiemoja pas mane. Gal kad jaunas augalelis?

dėl tręšimo persodinimo aišku

bet kiek skaitau svyrančios šiemet sunkiai žiemoja g.gif
mano visos svyrančios baisios ,bet mačiau jau bunda ,vat jas tai reiks persodinti g.gif
Atsakyti

bet kiek skaitau svyrančios šiemet sunkiai žiemoja g.gif

Būtent, mano dar nei vienais metais tokia prasta padėtis nebuvo. Vos vos gaiveliojasi, jau tokios silpnutės, kad net žiauru žiūrėt. O trys iš viso numirojo. Nelabai turėsiu iš ko ir pasidaugint schmoll.gif
Atsakyti
Merginos, pas ka perteklius auginuku su saknelemis? "Superku" Vilniuje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2014 02 10, 10:25)
bet kiek skaitau svyrančios šiemet sunkiai žiemoja  g.gif

nu negaliu taip teigti- pas mane blu sibyle puikiai išsilaikė,biski yra nudžiūvusių lapukų, bet pakedenus visai graži žaliuoklė, gyvena nešildomose patalpose didžiuliais langais, žaliuoja, jau leidžia naujus ūglius, bet į šilumą parnešt neturiu kur, tai ten ir bus iki kol natūraliai patalpos sušils. Šalia žiemoja lovelyje chlorofitai ar chlorofilai- maišau biski, tai tie biski labiau subiesę, bet išgyvens, gaus kada nors vandens, trąšų, pažaliuos, o tai dabar toki pilkoki patapę. Tik su padauginimu svyruoklės problema- nu neleidžia ji šaknų piktybiškai niekaip. Bandysiu dar vėliau kada pažaist su stimuliatoriais. Iš kitų žiemojusių- išliko tik dvi, viena užtikrintai, kita- dar neaišku, tad šiemet šiltnamius atakuosim su mama vėl, ieškosim spalvų ir grožių po daigiuką.( patikęs Zarecko ūkis, nuo Kauno link Šakių važiuojant,o ir pas vietinius kartais perlų pasitaiko, iš lenkų parvežtų ir vietinio sėjimo.)
Atsakyti