Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(vobla @ 2014 01 09, 09:32)
dekui uz toki issamu atsakyma 4u.gif  o gal pamenat kiek daigu auginot?
kazkaip mastau atsisakyt siemet daugelio sakniniu kulturu, del nerealaus kiekio jas edanciu kirminu grunte. po tokios siltos ziemos, speju, net zeme judes- nieko neuzauginsiu. auginsiu tik tai, kas kabo ore. biggrin.gif

Auginau 11 vnt. Bet per akis butu kokiu 5.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 09, 10:32)
aš vadovaujuosi mėnuliu. pomidorams, pipirams, paprikoms ir baklažanams sėti tinkamas vėžio ženklas, o vasario 3-4 yra avinas, visiškai neproduktyvus, sausas ir nederlingas ženklas, tinkamas nebent salotoms ir kitiems žalėsiams. Bet jau pernai nemažai apie tai kalbėjom, tai nebesiplėskim smile.gif

Pas mane protingoj knygoj rašo, kad vaisių dienos (dabar po ranka neturiu). Kadangi ne aš sudaraiau, tai ne man ir spręsti, teisingai ar ne. Dar vienas sėjos kalendorius, šitas gal geresnis mastau.gif

Jau rašiau anksčiau, kodėl anksčiau baklažanus reikia sodinti. Bet mąstau, gal yra kokių atsparesnių veislių mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 09 sausio 2014 - 09:46
QUOTE(Para @ 2014 01 09, 09:21)
Pas mane protingoj knygoj rašo, kad vaisių dienos (dabar po ranka neturiu). Kadangi ne aš sudaraiau, tai ne man ir spręsti, teisingai ar ne. Dar vienas sėjos kalendorius, šitas gal geresnis mastau.gif

sausis tikrai protingesnis, jei ir toliau taip, tai tas bus geras. pvz. - augantis mėnulis vėžy - geras laikas sėti daržoves, auginančias vaisius virš žemės - tikra tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 09, 11:29)
sausis tikrai protingesnis, jei ir toliau taip, tai tas bus geras. pvz. - augantis mėnulis vėžy - geras laikas sėti daržoves, auginančias vaisius virš žemės - tikra tiesa.

Čia prieš tai citavau iš lietuviško Sodo dienoraščio (darbai pagal mėnulį 2014 metams)
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 01 09, 09:41)
Čia prieš tai citavau iš lietuviško Sodo dienoraščio (darbai pagal mėnulį 2014 metams)

aha, kažkodėl skirtingi kalendoriai skirtingas tiesas diktuoja
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 09, 11:45)
aha, kažkodėl skirtingi kalendoriai skirtingas tiesas diktuoja

na ten nerašo konkrečiai, kad pomidorams, paprikom, baklažanams, bet parašyta "sėti...auginančias vaisius virš žemės". Tai vat suprask, kaip nori. mastau.gif

o pomidorus rašo, kad vasario 13,14 dienomis sodinti, vaisių dienos, pilnėjantis mėnulis, liūto ženklas. O 10,11 kai vėžio ženklas, lapų dienos, sėti lapines daržoves. ai nusispjausiu aš į tuos kalendorius irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 09 sausio 2014 - 09:52
QUOTE(Para @ 2014 01 09, 10:48)
na ten nerašo konkrečiai, kad pomidorams, paprikom, baklažanams, bet parašyta "sėti...auginančias vaisius virš žemės". Tai vat suprask, kaip nori. mastau.gif

o pomidorus rašo, kad vasario 13,14 dienomis sodinti, vaisių dienos, pilnėjantis mėnulis, liūto ženklas. O 10,11 kai vėžio ženklas, lapų dienos, sėti lapines daržoves. ai nusispjausiu aš į tuos kalendorius irnesakyk.gif

Ta kalendoriu perku eile metu ir jis visada taip raso, tik i menuli ''ziuri'' o zenklo ne, as anksciau pagal sejau sodinau, negaliu skustis, bet dabar jau ziuriu kokiame zenkle tas menulis buna.
Atsakyti
Sugalvojau toki dalyka. paprotinkite Jus mane, kas suprantat. Viena sklypo dali noriu skirti silauogems ir spanguolems. Atitversiu ja, kad niekas neipbristu ir neismindziotu man ju, parugstinsiu zeme. Bet va del to rugstinimo man klausimas iskilo, ar neisplis tas isrugstejimas po visa sklypa, nes ten pjaunama zole yra toliau, nenoreciau,akd isrugstetu toliau mano norimos ribos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 09, 14:36)
Bet va del to rugstinimo man klausimas iskilo, ar neisplis tas isrugstejimas po visa sklypa

nemanau. Bent jau kai rūgštinau žemę šilauogėms, matavau ph prie šilauogių ir atokiau - ph skyrėsi.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 09, 14:52)
nemanau. Bent jau kai rūgštinau žemę šilauogėms, matavau ph prie šilauogių ir atokiau - ph skyrėsi.

labai aciu 4u.gif Nuraminote, dabar galiu planuotis pavasari savo bigsmile.gif
Atsakyti
mergai, ar špinatai patys užsisėja? Nueinu šiandien daržo apžiūrėt - nugis pilna mažuliukų špinačiukų toj vietoj, kur jie augo blink.gif Prisišniojau bliūdą. Gaila - sušals daba sniege..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 12, 21:28)
mergai, ar špinatai patys užsisėja? Nueinu šiandien daržo apžiūrėt - nugis pilna mažuliukų špinačiukų toj vietoj, kur jie augo  blink.gif  Prisišniojau bliūdą. Gaila - sušals daba sniege..

Jeigu buvo seklu subrandine tai ir pasisejo, kaip salotos ridikeliai etc. Pas mane nera buve, nes nelieka sekloms brandidnt, ko gero reikes pabandyt si sezona.
Atsakyti