Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Paladė @ 2014 01 21, 13:49)
sumaniau patikrint, tai visos ir išplaukė  blink.gif . Čiliai, pirkti  g.gif Netikiu, daiginsiu.

Jos tiesiog padžiūvę ir lengvos. Jei palaikytum kurį laiką pamaišydama, tai didesnė dalis nugrims į dugną. Bet ir tos, kurios plaukios nebūtinai blogos.
Taip sėklas tikrina prieš džiovinimą, kai patys ruošia . Kurios tuščios plaukia, likusios skęsta.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 01 21, 13:56)
Jos tiesiog padžiūvę ir lengvos. Jei palaikytum kurį laiką pamaišydama, tai didesnė dalis nugrims į dugną. Bet ir tos, kurios plaukios nebūtinai blogos.
Taip sėklas tikrina prieš džiovinimą, kai patys ruošia . Kurios tuščios plaukia, likusios skęsta.

nu jo, neilgai laikiau g.gif
Atsakyti
o jus jau sejate?
As tai kelerius metus sejau paprikas vasari (pirmi sejinukai mano), tai kol reikejo i lauka isnesti, ishstypo ir labai silpni buvo... aisku esu naujoke tik 4 metai apskritai sodinu ir labiau bandau gamtines zemdirbystes principu seti, pasigirsiu pasidariau projekteli darzo:
http://gardenplanner...n.aspx?p=460976
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2014 01 21, 18:15)
o jus jau sejate?

ne ne, su paprikom tikrai dar palaukit. Čia kai kurios mergikės čili pipirus pasisėjo.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 21, 13:49)
sumaniau patikrint, tai visos ir išplaukė  blink.gif . Čiliai, pirkti  g.gif Netikiu, daiginsiu.

Daigumo niekaip nepatikrinsite sėklas plukdydamos. Tos, kurios išplaukia, būna tuščios, neužmegztos, ar kaip paaiškinti. Jos savaime nedaigios. Paskui daigumas gali priklausyti nuo sėklų paruošimo, laikymo. Paprasčiausias būdas patikrinti- padaiginti. Tik ne substrate, o ant sugeriamojo popieriaus ar marliuko, prieš tai iškaitinto orkaitėje. Nusipirkite kelias Petri lėkšteles, būna medicinos prekių vaistinėse. Jas taip pat sterilizuojame, tiesiame paklotą , sudrėkiname virintu vandeniu{tik vos vos, kad sėklos nemirktų} sudedame pincetu sėklas ir užvožę statome, kur šilta. Daugumai tinka 28 c temperatūra. Po savaitės matysime dygimo energiją, po 10 dienų sudygimo procentą. Atskiroms kultūroms šie parametrai gerokai skiriasi, surašiau maždaug kad visoms tiktų.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 21, 22:56)
Nusipirkite kelias Petri lėkšteles, būna medicinos prekių vaistinėse.

Kokio skersmens leksteles pirkot? ziuriu yra 6,8,10 cm. (ir aisku didesnes)
Ar 6 cm skesrmens uztenka? Kaip suprantu daiginat atskirai kiekviena seklu rusi ar ne?
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2014 01 21, 19:15)
o jus jau sejate?
As tai kelerius metus sejau paprikas vasari (pirmi sejinukai mano), tai kol reikejo i lauka isnesti, ishstypo ir labai silpni buvo... aisku esu naujoke tik 4 metai apskritai sodinu ir labiau bandau gamtines zemdirbystes principu seti, pasigirsiu pasidariau projekteli darzo:
http://gardenplanner...n.aspx?p=460976

principai principais, nenagrinėjau labai atstumu, bet burokėlius tai cukinijos ir moliūgai užgoš garantuotai... mirksiukas.gif

Salsefia ir aš užauginau ir išmečiau... bet dabar dar pasiskaičiau - kad naudingas kaip topinambas, turi inulino ir kast bei ragaut reikia vėlai vėlai rudenį , jau po gerų šalnų...tada saldumas susiformuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 22 sausio 2014 - 12:38
QUOTE(Oli_vija @ 2014 01 22, 13:36)
principai principais, nenagrinėjau labai atstumu, bet burokėlius tai cukinijos ir moliūgai užgoš garantuotai... mirksiukas.gif

Aciu Oli_vija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2014 01 21, 23:08)
Kokio skersmens leksteles pirkot? ziuriu yra  6,8,10 cm. (ir aisku didesnes)
Ar 6 cm skesrmens uztenka? Kaip suprantu daiginat atskirai kiekviena seklu rusi ar ne?

Man patogiausia 10 cm. Šiaip kažkada dirbau su grynosiomis kultūromis, tai iš darbo kelios parsineštos. Į jas telpa 100 sėklų, jei norit nedaug daiginti, užteks ir mažesnio skersmens. Sėklų kiekvieną rūšį būtinai atskirai pasidiegti. Nes agurkiniai, pomidorai, paprikos reikia laikyti virš 28 oC, svogūnams, burokėliams, morkoms pakanka 23 oC
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 22, 17:06)
Man patogiausia 10 cm.  Šiaip kažkada dirbau su grynosiomis kultūromis, tai iš darbo kelios parsineštos. Į jas telpa 100 sėklų, jei norit nedaug daiginti, užteks ir mažesnio skersmens. Sėklų kiekvieną rūšį būtinai atskirai pasidiegti. Nes agurkiniai, pomidorai, paprikos reikia laikyti virš 28 oC, svogūnams, burokėliams, morkoms pakanka 23 oC

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Kaip tik i batatu tema
http://www.manonamai...s.d?id=61891339
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 01 22, 21:56)

tai kaip suprantu taip sudaiginus galima pavasari sodint i darza? Ir auga batatai taip pat kaip bulves?
Atsakyti