Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Kulke @ 2014 01 20, 12:56)
Dabar jau as susimaisiau, ar pas mane tikrai batatai auga  g.gif  Ot busiu apsikvailinusi, jei ne jie. Zodziu gumbai tokios gelsvos spalvos, auga kaip vijoklis, zydi geltonai  g.gif Dauginasi paselusiai greitai, gajus beprotiskai  g.gif

Batatai žydi ne geltonai, geltonai žydi topinambai, bet vijokliniais aš jų nepavadinčiau g.gif Na žodžiu "pagooglinkit" vaizduose ir išsiaiškinkit ką jūs ten auginat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 20, 11:05)
Tik va šitų didžiųjų ir laiškai tokie masyvūs, tai pas mus jais nelabai kas viliojasi. Laiškus namiškiai skinasi nuo daugiagalvių.

Jo,stambūs jie,daug pjaustyt reikia-ir skersai ,ir išilgai.Bet pernai mano daugiagalviai kažkokie nevykę gavosi,pagelto baisiai anksti...
QUOTE(Kulke @ 2014 01 20, 12:56)
Dabar jau as susimaisiau, ar pas mane tikrai batatai auga  g.gif

Nu,man labai cekava pasidarė,kas ten pas tavi vis tik auga g.gif ?
Atsakyti
Žinau tą vijoklį, užstrigo pavadinimas. Gal dioskorėja g.gif Iš tos pačios giminės, kaip ir batatai.
Dabar prisiminiau, kažkada prenumeravau žurnalą Priusadebnoje choziaistvo, buvo apie batatų auginimą. Atseit, jei pasodinsi vieną gumbą, tai tas pat, kas bulvių kibirą papilti krūva į vagą ir laukti derliaus. Kažkaip reikia daigais. Žodžiu, sudominot. Eisiu ieškoti, gal kur palėpėje dar mėtosi žurnalai, gal rasiu. g.gif Bet pirma batatą nusipirksiu ir paragausiu, kad kokios bjaurasties nenusipirkus.
Užpernai turėjau valgomojo puteklio, ar kaip jis ten vadinasi. Tokios šaknys, kaip plonų ridikų. Išsiviriau, nagi kartumas ir bjaurumas schmoll.gif
Papildyta:
Va, tokią nesąmonę buvau užsiauginus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 17:50)
Žinau tą vijoklį, užstrigo pavadinimas. Gal dioskorėja g.gif Iš tos pačios giminės, kaip ir batatai.

Nu labai labai panasu i tai g.gif Tik reik zydinti ji surast kaip atrodo ir bus aisku, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 18:58)
Užpernai turėjau valgomojo puteklio, ar kaip jis ten vadinasi.

Aha,valgomasis pūtelis biggrin.gif Ir aš tą bandžiau užpernai,ir drįsčiau teikt,kad jis nevalgomasis schmoll.gif ...
QUOTE(Kulke @ 2014 01 20, 18:59)
Nu labai labai panasu i tai  g.gif  Tik reik zydinti ji surast kaip atrodo ir bus aisku, aciu  smile.gif

Va žvilgtelk,gal kurį pažinsi g.gif .Batatas ipomea:
http://lt.wikipedia.org/wiki/Batatas
Ir batatas diaskorėja arba jamsas:
http://lietuvai.lt/w...iki/Dioskorėja
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 01 20, 17:58)
Užpernai turėjau valgomojo puteklio, ar kaip jis ten vadinasi. Tokios šaknys, kaip plonų ridikų.

Ir aš ant šito grėblio buvau užlipusi. Kai jau nebuvo skanus, tai peržiem išlaikiau rūsyje ir pavasarį pasodinau, kad pražystų. Tikrai gražiai žydi - mėlynai skaisčiai. Gražiai, bet trumpai.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 01 20, 16:39)
Bet pernai mano daugiagalviai kažkokie nevykę gavosi,pagelto baisiai anksti...

ir pas mane pernai daugiagalviai ne stebuklas buvo.
Atsakyti
apie sėklų daigumo tikrinimą noriu paklaust - sakoma, kad jei išplaukia į paviršių, tai nedaigios, galima išmest. Ar tai smulkioms sėkloms galioja? Pvz. kai kurių baklažanų tikrai smulkios sėklytės. Ar taip ir tikrinat, ar tiesiog sėjat ir laukiat.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 21, 11:46)
apie sėklų daigumo tikrinimą noriu paklaust - sakoma, kad jei išplaukia į paviršių, tai nedaigios, galima išmest. Ar tai smulkioms sėkloms galioja? Pvz. kai kurių baklažanų tikrai smulkios sėklytės. Ar taip ir tikrinat, ar tiesiog sėjat ir laukiat.

aš netikrinu. Sėju, ir tiek. Bet iš pirktinių sėkliukių man visos sudygsta.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 21, 12:10)
aš netikrinu. Sėju, ir tiek. Bet iš pirktinių sėkliukių man visos sudygsta.

sumaniau patikrint, tai visos ir išplaukė blink.gif . Čiliai, pirkti g.gif Netikiu, daiginsiu.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 21, 13:49)
sumaniau patikrint, tai visos ir išplaukė  blink.gif . Čiliai, pirkti  g.gif Netikiu, daiginsiu.

žinoma, daigink. Pamatysi, visi sudygs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 21, 15:49)
sumaniau patikrint, tai visos ir išplaukė  blink.gif . Čiliai, pirkti  g.gif Netikiu, daiginsiu.

Laba diena,
kiek supratau, tai tikrinamos dar žalios (nedžiovintos) dėklos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paszaga: 21 sausio 2014 - 13:52